Tereny Valfden > Dział Wypraw
Wojna z Meanebem - posterunek Atusel
Sado:
Dracon chwycił miecz i wyrzucił swój stary.
- Tyle śmierci mnie ominęło. Nie mogę dłużej czekać. - uśmiech na twarzy Sado stawał się coraz szerszy. Niepokoił go jego strój. "Znam czary leczenia, jednak to mnie nie uspokaja" - pomyślał w duchu. Nagle zobaczył ogra, tuż obok niego. Przeciwnik zamachnął się maczugą. Sado użył "Bloku z odbiciem". Broń przeciwnika odskoczyła do tyłu. Dracon przykucnął i zaatakował "pchnięciem", przebijając rękę ogra, w której dzierżył broń. Przeciwnik zawył z bólu i wymachując ręką podrapał swojego przeciwnika po torsie, rozdzierając trochę ubranie. Dracon zmarszczył lekko nos i wolną rękę wymierzył celny strzał w twarz przeciwnika. Wróg odszedł parę kroków do tyłu, obmacując swą twarz zdrową ręką. Sado ryknął tnąc wściekle sprawną rękę. "Jedna kończyna na ziemi" - pomyślał, po czym ponownie ciął, tyn razem w nogę. Wypłynęła krew, a ogr padł pół martwy na ziemię. Ostatni ryk i świst miecza oddzielił głowę potwora od jego tułowia. Na twarzy Dracona widniał uśmiech.
(Ostrze Valfden 3; Pchnięcie; Blok z odbiciem)
Zabite Ogry: 7908/10000
Zabite Guiralony: 6800/7000
Zabite behemoty: 3465/5000
momo:
Momo nałożył na cienciwę Kryczy dwie strzały, po czym przymierzył do dwóch stojących blisko siebie ogrów. Mierzył do nich przez kilkanaście sekund w oczekiwaniu na odpowiedni moment, po czym wypuścił strzały. Obydwa bydlaki oberwały w głowę kończąc tym sposobem swój nędzny żywot. W stronę milicjanta ruszyło dwóch kolejnych ogrów. Szybko przygotował dwie strzały i posłał w przeciwników jednego raniąc śmiertelnie w klatkę piersiową, drugiego w udo. Głęboko wbita strzała uniemożliwiła potworowi dalszą szarżę. Momo założył łuk na plecy, po czym wyjął miecz, podszedł do wijącego się po ziemi ogra i dobił go pchnięciem w plecy.
Zabite Ogry: 7910/10000
Vitnir:
Aerandir wyszedł z karczmy, rozejrzał się, po czym zdjął z ramienia łuk (Krycz 3). Wyciągnął z kołczanu strzałę i naciągał przez około dziesięć sekund, po chwili strzała pofrunęła do celu, a celem było udo Guiralona (potężny strzał). Pocisk trafił w zamierzony punkt. Guiralon zawył z bólu i jedną łapą próbował wyciągnąć strzałę, jednak wtedy wyjąłem z kołczanu dwie strzały, które wystrzeliłem w drugą nogę (strzał 2 pociskami), po czym założyłem łuk na ramie. Bestia klękła na ziemie, wtedy zamieniłem się w nietoperza i poleciałem na plecy stworzenia, tam zamieniłem się spowrotem w wampira, wyjąłem miecz (Ostrze Valfden 3) i wymierzyłem z całej siły w kark Guiralona (Potężny cios) wykańczając go. Po wszystkim szybko zeskoczyłem ze zwłok (akrobatyka), które runęły na ziemie.
Zabite Ogry: 7910/10000
Zabite Guiralony: 6801/7000
Sado:
Dwa ogry biegły w stronę Dracona. Ten wyciągnął w ich kierunku dłoń wypowiadając formułę zaklęcia "Duża Kula ognista":
Ruush Xuash, Ipush Grash, Osh Isarishash
Pocisk zabił jednego stwora, zaś drugiego ciężko poranił. Sado podbiegł do przeciwnika i szybko dobił go krótkim cięciem w szyję.
Zabite Ogry: 7912/10000
Melitele:
Melitele uważnie obserwowała przeciwników. Spostrzegła jednego ogra, który stał z boku i wyraźnie szukał przeciwnika. Wampirzyca mocno chwyciła broń i zaczęła powoli zbliżać się do wcześniej upatrzonego celu. Przygryzła wargę i dokładnie obserwowała reakcję ogra. Gdy zauważyła, że już ją dostrzegł zaczęła biec w jego kierunku. To samo zrobił przeciwnik. Po chwili znaleźli się tuż koło siebie. Ogr zaczął wymachiwać swoją bronią. Zamachnął się, lecz wampirzycy w ostatnim momencie udało się uniknąć ciosu. Przewróciła się na ziemie, ponownie zaatakował, lecz i tym razem chybił. Najszybciej jak mogła spróbowała wstać na szczęście udało jej się to bez większych problemów. Melitele skupiła się i czekała na odpowiedni moment by tym razem móc zaatakować. Nie czekała długo, krótka nieuwaga przeciwnika i zaatakowała. Zadała potężny cios przeciwnikowi raniąc go w rękę. Zaczął wymachiwać swoją bronią ze złością na prawo i lewo. Dziewczyna widząc to szybko się odsunęła. Przesunęła się i zaatakowała go z drugiej strony. Ogr upadł na ziemie. Wampirzyca nie zastanawiając się ani chwili zamachnęła się i z całej swojej siły zadała cios ogrowi prosto w głowę, uśmiercając go.
(Ostrze Valfden 3; walka mieczem III; potężny cios)
Zabite ogry 7913/10000
Zabite Gurialony 6800/7000
Zabite behemoty 3465/5000
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej