Tereny Valfden > Dział Wypraw

Wojna z Meanebem - posterunek Atusel

<< < (59/84) > >>

Baś-ka:
Rahtar który wybiegł ze stodoły nagle uderzył w coś i zobaczył Aerandira. Zdołał wykrztusić:
- Cholera myślałem ze nie żyj... - i przerwał bo nagle wielki łoskot sprawił że aż podskoczył, behemot uderzył w dach stodoły niszcząc go doszczętnie i rycząc. Rahtar przeładował kuszę wkładając dwa bełty w jej łoże. Gdy wielki łeb behemota pojawił się na widoku Rahtar strzelił celując w oko. Jeden bełt trafił bestię w głowę a drugi w oko co spowodowało jego upadek na ruiny stodoły. Rahtar przeładował znowu kuszę i dobił bestię która próbowała wstać miotając się na wszystkie strony. Po tym podszedł do Aerandira i rzekł:
- Tym razem trzymajmy się razem - rzekł z lekkim rozbawieniem jakby dopiero co nie zaatakowala ich 10 metrowa bestia - Prowadź przyjacielu.

(Valfdeńska kusza 3, Walka kuszą IV, Strzał 2 pociskami)

Zabite Ogry: 7654/10000             
Zabite Guiralony: 6707/7000             
Zabite behemoty: 3418/5000         

Vitnir:
Tylko się nie zgub - odpowiedziałem Rahtarowi z uśmiechem na twarzy, po czym ruszyłem szukać kolejnego dużego celu. Nie musiałem dużo szukać, bo Behemotów było pod dostatkiem. Wyjąłem z kołczanu dwie strzały, nałożyłem je na cięciwę, po czym strzeliłem (strzał 2 pociskami), celując w głowę bestii. Obie strzały trafiły celu. Krzyknąłem do Rahtara: ÂŁaduj w niego!

Zabite Guiralony: 6707/7000             
Zabite behemoty: 3418/5000         

Baś-ka:
Rahtar przeładował kuszę naciągając cięciwę przez 10 sekund bo behemot przez chwilę szukał sprawcy tych ran. Po czym włożył bełt w łoże kuszy i wystrzelił celując w szyję. Bełt trafił idealnie z dużą siłą, po czym rozerwał duży płat mięsa i ugrzązł w szyi. Na najbliższych żołnierzy polał się deszcz krwi a behemot upadł na ziemię miażdżąc jednego goryla któy nie zdążył się uchylił przed cielskiem. Rahtar rzekł do Aerandira:
- Zasrane mutanty, za dużo ich lepiej się wycofajmy i uderzmy na nich od strony karczmy.
(Valfdeńska kusza 3, Walka kuszą IV, Potężny strzał)

Zabite Guiralony: 6708/7000                     
Zabite behemoty: 3419/5000             

user no. 11627:
Nilstem miał właśnie iść w stronę punktu sanitarnego, aby opatrzono mu ranę, gdy nagle spostrzegł oddalonego od reszty swojej grupy pochylonego ogra. Podszedł bliżej aby przypatrzyć się co robi. Okazało się, że bestia zakładała jakąś pułapkę. Nilstem postanowił po raz pierwszy w tej wojnie użyć swego łuku (Krycz 3). Chwycił jedną ze strzał i napiął cięciwę, po czym ją puścił. Niestety chybił. Ponowił czynność i... znów chybił. Ręce z nerwów trzęsły mu się coraz bardziej. Skupił się, wziął głęboki wdech i wypuścił kolejną strzałę. Trafił ogra w szyję. Bestia zawyła z bólu, wyprostowała się i spostrzegła Nilstema. Ogr chwycił za maczugę i zaczął biec w jego kierunku. Wojownik szybko schował łuk i chwycił za swój miecz (Claymore Valfden 3). Gdy bestia była dostatecznie blisko zaatakował ją (Uderzenie klasyczne). Trafił prosto w rękę potwora odcinając mu ją. Nagle bestia zaczęła wydawać przeraźliwe dźwięki a z odciętej ręki zaczęła tryskać krew. Ogr przewrócił się na ziemię i zaczął wić się z bólu. Nilstem nie zastanawiając się ani chwili postanowił ulżyć mu w cierpieniu i wbił swój miecz prosto w serce potwora (Pchnięcie).
- Ha! Jedną bestię mniej!

Zabite Ogry: 7655/10000      

Vitnir:
No dobra to do karczmy. Po czym ruszyłem do celu, jednak zatrzymał mnie Ogr, cofnąłem się lekko, by założyć łuk na ramie, po czym wyciągnąłem miecz i ruszyłem na przeciwnika, ten wykonał uderzenie w moim kierunku, jednak wybiłem jego broń (blok z odbiciem), po czym potężnym uderzeniem ugodziłem go w brzuch (potężny cios). Ogr padł martwy. Ruszyłem dalej do karczmy, już w środku, schowałem miecz i zdjąłem łuk z ramienia (Krycz 3). Podszedłem do okna, wyciągnąłem z kołczanu dwie strzały, nałożyłem na cięciwę i wystrzeliłem w Ogry (strzał 2 pociskami). Obie strzały trafiły celu i dwa stworzenia padły martwe.

Zabite Ogry: 7658/10000     

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej