Autor Wątek: Niemieckie napisy+polski lektor= czeski film  (Przeczytany 5136 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Serail

• Weteran
  • Reputacja: -231
  • Wyczesana opowieść, wodzu
Niemieckie napisy+polski lektor= czeski film
« dnia: 15 Wrzesień 2008, 13:14:25 »
A więc, mam problem z G2NK. Od czasu kiedy zacząłem grać w mody coś dziwnego stało się z moim Gothiciem, mianowicie... Eee, opowiem od początku, bo si pogubicie:
Tak, zainstalowałem NK z CD-Action i sobie spokojnie grałem w nią, następnie zainstalowałem kilkanaście modów, a kiedy potrzebowałem zrobić screeny Gothica nie dość że menu gry było po niemiecku, to w dodatku wszystkie napisy podczas gry również takie były. Chociaż dubbing jest polski , to bez czytania tak jakoś dziwnie... Ale Serail mądry, Serail przebiegły. Seruś ściągnął polskie skrypty i zastąpił je tymi, które były tam wtedy, ja w swej naiwności wierzyłem że to coś da. Niestety, głupi byłem, nic to nie zmieniło, tak więc zainstalowałem teraz patcha 1.3 i pomogło, tak pomogło- zrobiło się polskie menu. Jednak napisy dalej były po germańsku. Najprostszym sposobem byłoby oczywiście grę usunąć i zainstalowac od nowa, jednakowoż mam spora kolekcję modów, a teraz jak pomyślę sobie, że mam ściągać je jeszcze raz, to aż mnie ciarki przechodzą. A więc, pytanie jest taki:
Jak zrobić, aby napisy były po polskiemu?

Respev

• Gość
Odp: Niemieckie napisy+polski lektor= czeski film
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Wrzesień 2008, 15:40:10 »
C:\Gry\Gothic II\_Work\Data\Scripts\Content\Cutscene\Ou.csl - otwórz notatnikiem i zobacz czy masz polskie teksty.pl

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #1 dnia: 15 Wrzesień 2008, 15:40:10 »

Offline Adanos7

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: 8
  • Złote Wrota Team
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Wrzesień 2008, 10:05:41 »
Zreparsuj polskie skrypty spacerem.

Respev

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Wrzesień 2008, 14:31:20 »
Ale co to mu da, skoro i tak wtedy nie utworzy się plik OU.bin?

Offline Adanos7

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: 8
  • Złote Wrota Team
« Odpowiedź #4 dnia: 17 Wrzesień 2008, 10:40:10 »
Pisząc "Zreparsuj polskie skrypty spacerem." miałem na myśli także skompilowanie w spacerze i utworzenie plików Ou.bin i Ou.csl, a także Gothic.dat. Zreparsować skrypty można także w GothicStarter_mod, ale nie można tam kompilować.
« Ostatnia zmiana: 17 Wrzesień 2008, 10:42:52 wysłana przez Adanos7 »

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #4 dnia: 17 Wrzesień 2008, 10:40:10 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18