Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Wasze opinie na temat nieograniczonego ekwipunku w G4.

(1/3) > >>

Robben:
No właśnie. W poprzednich częściach gry nasz ekwipunek był nieograniczony, co zdecydowanie ułatwiało grę. W Gothic IV nadal nieograniczony ekwipunek ma występować. Moje pytanie więc jest takie: czy podoba wam się ten pomysł i wolicie, żeby ekwipunek nadal był nieograniczony? Czy też wolelibyście, żeby jednak ekwipunek był ograniczony. Mnie osobiście nieograniczony ekwipunek się nie podoba, bo zbytnio ułatwia grę i nie interesuje nas czy wziąść to czy tamto oraz w jakich ilościach. A gdyby był ograniczony, to musielibyśmy już przemyśleć, co i w jakich ilościach zabrać ze sobą w naszą podróż, przez co gra byłaby bardziej wymagająca. Zatem ja uważam, że nieograniczony ekwipunek w Gothic IV jest głupim pomysłem. A jaka jest wasza opinia na ten temat?

Zapraszam do nabijania postów!

Tiw:
Z nieograniczonym ekwipunkiem gra traci na realistyczności, jestem za ograniczeniem.

Rysownik:
Ograniczony. Na miecze - 3 miejsca, na łuki - 4, na runy - 10, na zwoje - tu już nieograniczone, specjalne - 10, na inne - 5, pieniądze do 3000 sztuk złota, strzały - 1000 (+ trza już mieć kołczan, bez kołczanu - 25). Tak, wszystko skatalogować i będzie git. A nie, że 60 bryłek różowej rudy i jeden miecz.

user no. 11627:
Moim zdaniem ekwipunek jednak powinien zostać ograniczony, ale tylko do pewnego stopnia. Ograniczenia odnosiły by się głównie do uzbrojenia (np. max 5 mieczy, 3 zbroje itp.) Natomiast jeśli chodzi o rzeczy takie jak mikstury, szczególnie te lecznicze powinny być nieograniczone.

Patty:
Ja bym zrobił coś na podobieństwo Oblivion albo Morrowind. Ile siły, tyle itemków. Albo ograniczyć jak w hack'n'slash, czyli no mało miejsca. Bardziej skłaniałbym się co do drugiej opcji, bo nie wyobrażam sobię herosa, targającego ze sobą 3 pancerze i 5 mieczy. To idiotyczne, ale wiem, o co chodzi.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej