Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

konie

<< < (3/4) > >>

user no. 11627:
Powiem tak - konie przydatne by były ale w Gothic'u 3 bo w I i II jest zbyt mały świat. Poza tym idąc na "piechotę" zbieramy więcej exp i poznajemy lepiej grę.
--- Cytuj ---W Gothicu zamiast wierzchowców dali kamienie teleportacyjne, które umożliwiają błyskawiczną podróż po mapie, więc wierzchowce byłyby zbędne.
--- Koniec cytatu ---
Też racja, ale kamienie przenoszą nas tylko w z góry ustalone miejsca. Swoją drogą, zawsze zastanawiało mnie dlaczego w gothic'u są wozy a nie ma koni, czyżby ludzie je ciągli? :P

Orcrist:
Jak dla mnie z Gothic z końmi to była by kompletnie inna gra. Już po prostu nie ten klimat.

Ainur:
Ja sądzę że konie bardzo by się przydały jako środek transportu, ponieważ czasami ciężko chodzić na pieszo po krainie. A w zasadzie to mam lepszy pomysł, przydałaby się kareta z końmi. Konie by prowadziły no i można było by wsiadać do karety. Powiedzmy że były by takie przystanki, na przykład przy bramie w Khorinis, na farmie Onara, przy tawernie itd.

Kaspar:
Zapomniałem dodać, że konie przydałyby się do filmików z Gothica np. bitwa i pierwsza fala ataku to kawaleria; jakaś ważna wiadomość (głupio jest na filmikach jak heroldowie biegną pieszo);  jak zrobili film o Władcy Pierścieni w Gothicu, Gandalf... wchodzi na pole bitwy?????, lepiej by wyglądało jakby wjeżdżał.

makerpaker:

--- Cytuj ---Zapomniałem dodać, że konie przydałyby się do filmików z Gothica np. bitwa i pierwsza fala ataku to kawaleria; jakaś ważna wiadomość (głupio jest na filmikach jak heroldowie biegną pieszo);  jak zrobili film o Władcy Pierścieni w Gothicu, Gandalf... wchodzi na pole bitwy??? lepiej by wyglądało jakby wjeżdżał.
--- Koniec cytatu ---
Masz rację - do filmów by się przydały, ale tylko do filmów. W g1 konie są niepotrzebne, zbyt mała mapa, tak jak ktoś już wyżej napisał - zamiast koni twórcy dali teleporty. W g2 mapa jest większa, ale większość dróg jest po prostu za wąska na wierzchowca. No i w g2, moim zdaniem, najbardziej by to zniszczyło klimat. No i g3, tutaj wierzchowce by się przydały, klimat za bardzo by na tym nie ucierpiał.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej