Strefa dyskusji > Gry z serii Gothic
Gothic III - Hełmy
Nessa:
--- Cytat: Amen w 17 Wrzesień 2011, 19:33:26 ---Jak... Jak może się komukolwiek podobać Rogaty Hełm/Hełm Ejnara?! Ja się pytam, jak?!
--- Koniec cytatu ---
Młode chłopaki, to i szybko rogi chcą sobie dorobić. Ale rzeczywiście - brzyydal.
Ogólnie hełmy mi w G3 zupełnie nie podobały, więc ich nie używałam. Chyba zbytnio patrzyłam na tę część przez pryzmat poprzednich, gdzie nawet pancerz łowcy smoków irytował mnie przez "nakrycie głowy".
I pojęcia nie mam, czy piszę na temat.
Gordian Morii:
Z nakryć głowy to jedynie Korona Adanosa wymiatała;] (jeśli się grało magiem)
Ogólnie to powiem, że pancerze nie powalały, prócz artefaktów. Hełmy... wszystko klepane na jedno kopyto. Lekki rogaty hełm, Hełm Ejnara, Hełm rogaty? Różniły się detalami, z tego co pamiętam rogaty hełm (ten z czachą) miał taki dodatkowy "koński ogon" w stylu Eomera.
Hełm Pierwszego paladyna;/ No sorry, ale "Coś Pierwszego Paladyna", to powinno wymiatać z wyglądu, a tu taki pospolity garnek;/
Korony jak już wcześniej wspomniałem były dosyć fajne. Szczególnie jeśli się grało magiem. (znów się powtórzę)
Ale przypatrzcie się jeszcze jednej kwestii. Jak to wszystko wyglądało? Osmalone, obite, przyrdzewiałe;/ No sorry, ale jako młody mag ognia, kupujący pierwszą szatę to życzę sobie, żeby ona błyszczała i lśniła, a tu? pasy podpalane, takie to wszystko jakieś brudne etc. a kosztuje 100k złota;/
To samo z tarczami, kosturami etc. Ja rozumiem, że takie stare używane rzeczy po jakimś czasie się niszczą, ale nówki ze skrzyń wyciągane? Nie lubi tego;/
Julian:
--- Cytat: Gordian w 17 Wrzesień 2011, 20:48:04 ---Ale przypatrzcie się jeszcze jednej kwestii. Jak to wszystko wyglądało? Osmalone, obite, przyrdzewiałe;/ No sorry, ale jako młody mag ognia, kupujący pierwszą szatę to życzę sobie, żeby ona błyszczała i lśniła, a tu? pasy podpalane, takie to wszystko jakieś brudne etc. a kosztuje 100k złota;/
To samo z tarczami, kosturami etc. Ja rozumiem, że takie stare używane rzeczy po jakimś czasie się niszczą, ale nówki ze skrzyń wyciągane? Nie lubi tego;/
--- Koniec cytatu ---
Gordziu, orkowie najechali całą Myrthane, zniszczona została całą magia runiczna. Ludzie ginęli, miasta i wsie upadały. A ty chcesz nowe pancerze i szaty, może jeszcze z napisem "Produkt Mythański"
Gordian Morii:
To skoro tak źle jest, to czemu ja mam za to płacić aż tyle kasy? Rozdać za free i już, a nie wymagać pomocy i jeszcze kurde tego, że się wykażę i im pomogę, a oni dopiero łaskawie sprzedadzą;/
Gromak:
Słowa Gordiana dużo mądrości ze sobą niosą! Oprócz koron które jako tako się prezentują, reszta nakryć głowy wygląda jak gówno, nawet tego nie nosiłem, wielki ból sprawiało mi to, że mam mniej abs przez jakiś tandetny hełm. Na szczęście Zbroja Orka zażegnała ten problem. :)
--- Cytat: Nuda w 17 Wrzesień 2011, 20:02:57 ---I pojęcia nie mam, czy piszę na temat.
--- Koniec cytatu ---
Don't worry, nikt nie pisze. :P
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej