Tereny Valfden > Dział Wypraw
Pieniądze, wino, elfki
Serail:
Nazwa: Pieniądze, wino, elfki
Spis nagród: ze skarbca
Wymagania: Umiejętność logicznego myślenia
Zleceniodawca: Mantos
Nazwa broni: Ulepszony Dotyk ÂŚmierci
Ostrość:12
Wytrzymałość:10
Typ: jednoręczny
Rodzaj: miecz
Poziom wykonania: III
Opis: Wykuty z 100 sztuk stali z mistrzowską precyzją. Zasięg 0,6 metra i waży 5 kg. Ponad to został zatruty jadem topielców.
Zbroja:
Nazwa odzienia: Zbroja Zakonnika ÂŚwitu
Rodzaj: zbroja
Wytrzymałość: 5
Ciężar: 6kg
Opis: Wykuta z 200 sztuk żelaza.
Umiejętności:
Walka mieczem Poziom V
Walka bronią oburęczną
Walka bronią jednoręczną
Walka małymi brońmi strzeleckimi
Walka dużymi brońmi strzeleckimi
Strzelanie z łuku Poziom IV
Strzelanie z kuszy I
Serail czeka na Mantosa przed siedzibą "Zakonu ÂŚwitu". Mantos dzisiaj się spóźniał, co zdziwiło Serailia, bo szefowi niegdy się to nie zdarzało. Rozmyślał tak jeszcze siedząc na ławce i rozglądał się po okolicy w oczekiwaniu na Mantosa
Mantos:
Mantos przybiegł do Seraila.
- Przepraszam, ale dziś mam straszny dzień, już dość długo czekałeś więc przejdę do sedna. W Leyanoi znikają elfki. Prawdopodobnie chodzi o handel kobietami. Jak się zapewne domyślasz masz dowiedzieć kto za tym stoi i zakończyć ten proceder. Ruszaj zatem do Elanoi.
Serail:
Ale Mantosie, powiedz mi gdzie mam zacząć moje poszukiwania, kto może coś o tym wiedzieć. Nie wyruszę przeca do Leyanoi bez takich informacji.
Mantos:
- Powinieneś wiedzieć takie podstawowe rzeczy, ale dobrze. Ruszaj do stolicy i poczekaj aż zajdzie słońce, miej oczy otwarte, może coś zauważysz. Do porwań dochodzi w nocy. Lub popytaj ludzi, musisz być kreatywny, liczę że sobie poradzisz.
Serail:
No dobrze, ty tu jesteś szefem. Serail podszedł do woxnicy, który miał zawieźć go na miejsce. Podczas podróży Serail zapytał się woźnicy. Wiesz może coś o porwaniach elfich kobiet w Elanoi?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej