Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Czy Gothic 4 to będzie ten sam gothic bez bezimiennego ?

<< < (4/5) > >>

Odium:
Najważniejsza jest fabuła i klimat. Jednak oba te postumenty runęły w trzeciej odsłonie gry, co w 80 procentach wyklucza ich poprawę w czwórce. Drugim najważniejszym (według mnie) elementem jest postać. Umarł Bezi, umarł Gothic. To już nie jest ta gra!

Isentor:
Bo? Bo masz taki kaprys? Arcanie robi zupełnie inna ekipa niż G3. Przekreślasz ich projekt na starcie.

--- Cytat: Odium w 15 Listopad 2008, 20:29:02 ---To już nie jest ta gra!

--- Koniec cytatu ---
To nie jest remake. Wiadome jest, że to inna gra. I nikt nie oczekuje kopii. A ciągnięcie tego samego wątku po raz czwarty byłoby chore.

Tiw:

--- Cytuj ---80 procentach wyklucza ich poprawę w czwórce.
--- Koniec cytatu ---
Ciekaw jestem, skąd wziołeś tak szczegółowe dane.

Ja zagrałem w każdą część sagii, każdą która dotychczas pojawiła się na naszym rynku zakupiłem, pewnie pogram też w Arcanię, ale czy kupię? Pożyjemy zobaczymy, z pewnością nie skreślam Arcanii, tylko dlatego, że główny bohater się zmienił.

Odium:
Isentor- Kaprys? Tak, można tak to nazwać. Przed wydaniem trójki kaprysu nie miałem i się zawiodłem. Lepiej nie nastawiać się pozytywnie na coś, co prawdopodobnie zawiedzie na pełnej linii. A że inna gra... to po co męczyć nazwę? Komercja?
Don Corleone- trochę matmy i świat jest łatwiejszy.

Isentor:
Seria TES co część też podobnie się nazywa i jakoś nikt z tego powodu nie płacze. Nie wiem więc dlaczego nagle pojawia się oburzenie, gdy podobny myk został zastosowany w przypadku serii Gothic.
Pierwsze części jako trylogia z dodatkami i teraz nowa gra ale w tych samych realiach. Jak dla mnie pomysł dobry. Bo w serie trzeba wnieść świeżość. A czym im to wyjdzie to już inna sprawa. Pożyjemy zobaczymy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej