Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Optymalizacja kodu w dodatku?
(1/1)
Gabekek:
Jak myślicie , czy twórcy dodatku obniżą wymagania poprzez optymalizację kodu? Mają taką szanse zoptymalizować Gothic 3 przy wyrobie dodatku. Jakie jest wasze zdanie ?
@down
Zauważ ,że na żadnym komputerze Gothic 3 nie chodzi PERFEKCYJNIE. Mój braciak ma 2 rdzenie , 3gb ram , 512MB DDR3 karte graf i chodzi mu nie najlepiej , tak jak mi. Co pare(naście) minut jest zacinka , podczas gdy używa kamieni teleportacyjnych musi sporo czekać , sporo się ładuje , po prostu Gothic 3 jest fatalnie zoptymalizowany i sądzę ,że optymalizacja jest potrzebna do komfortowej gry.
Serail:
Po co? Przecież Gothic 3 jest grą z bodajże końca 2006 roku i wtedy tamte wymagania były wysokie, teraz grę z wymaganiami takimi jak G3 pociągnie przeciętny komputer, więc jeszcze raz pytam. Po co obniżać wymagania?
Respev:
--- Cytuj ---Zauważ ,że na żadnym komputerze Gothic 3 nie chodzi PERFEKCYJNIE. Mój braciak ma 2 rdzenie , 3gb ram , 512MB DDR3 karte graf i chodzi mu nie
--- Koniec cytatu ---
W takim razie ma do d*py kartę graficzną. Nie najważniejsza jest pamięć w karcie graficznej, tylko ilość jednostek PS, VS, taktowanie zegarów i przepustowość przesyłu danych. Poza tym radzę się zaznajomić z terminami, których używasz, ponieważ optymalizacja kodu a źle napisany silnik gry to dwie różne rzeczy.
--- Cytuj ---Mają taką szanse zoptymalizować Gothic 3 przy wyrobie dodatku.
--- Koniec cytatu ---
ÂŻe co? Dodatek będzie samodzielny, nie będzie wymagał podstawowej wersji gry, więc jakim cudem ma poprawiać niedociągnięcia w Gothic 3?
Nawigacja
Idź do wersji pełnej