Tereny Valfden > Dział Wypraw
Wywiad
Grison:
- Sssooo?- wydusił z siebie pijak. Jaaa nic nie wiem o tym waszyym... Oterio... koleś. Pozatym... tutaj się pije i nikt chyba nie lubi jaaak... muu się przeeeszkasza. Ale ale... czeeekaj. Oterrrio... taaa. Słyszałem. Mój kupel Mario się z nimi zaaadawał. A co cie to ooobchodzi tak w oogóleee...?
Serail:
Kolego, wybacz za mój wybuch złości, czasem nad sobą nie panuję. Chodźmy usiądźmy i porozmawiajmy przy piwie. Serail zawołał barmana i zamówił dwa piwa. Po czym odwrócił się do pijaka i powiedział.
- A więc jesteś Mario? Nie musisz odpowiadać, doskonale to wiem, powiedz mi teraz czemu przemytnicy nie kontaktują się z nami, a dostaniesz tyle piwa ile zechcesz.
Grison:
- Staaaryy. Jaaa napaawdee niee jeesteem Maaarioo- z trudem wykrztuszał z siebie pijak. Too jest mój kumpel... taaak jak powiedziałem... Muusisz mi uwierzyć... Tyle razy muu mówiłem, żeby nie zaadawał się z gangsterami i tymi chędożonymi przeeemytnikami. Niestety tee dureń nie chciał słuchaaać. Powiedział mi nawet, że chcee od życia czegoś więcej niż całodziennej roboty za kromkę chleeba i dwa piwa z wieczorka. Musisz goo szukać gdzie indziej, bo ostatnio nie przychodzi doo kaarczmy. Wydaje mi się, że przed kimś się ukrywa... W Handlowej spraaawdź- powiedział pijak po czym dopił piwo i wstał od stołu zrobiwszy kilka kroków po czym wrócił spowrotem.
- Aaa... moojee piwoo za infoormacjeee?
Serail:
Serail wstał i podszedł do karczmarza.
- Co ty sobie wyobrażasz, przecież to nie jest Mario. Ten pijak, którego mi wskazałeś to nie Mario. Możesz mi powiedzieć o co ci chodzi?
Powiedział zdenerwowany Serail
Grison:
- Panie!- krzyknął wzburzony karczmarz. Przychodzisz tu i chcesz jakiegoś tropu to ci go daje. Nie powiedziałem, że tamten gość to ten, którego szukasz. A już na pewno kłamstewko jakoby był to twój przyjaciel ci nie wyszło. Widziałem często tego pijaka siedzącego z tym twoim Mariem przy kuflu piwa toteż ci go wskazałem. Co do tego, którego szukasz... Już dawno tu nie zaglądał. A dam se łeb uciąć, że jedną z osób, która byłaby ci w stanie cokolwiek o nim powiedzieć jest ten właśnie pijaczyna. Nie dowiedziałeś się od niego niczego?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej