Tereny Valfden > Dział Wypraw

Wywiad

<< < (3/4) > >>

Serail:
Tak, wybacz mój wybuch gniewu. Ostatnio coraz częściej mi się to zdarza. Po wypowiedzeniu tych słów Serail wyszedł z karczmy, szedł przez miasto rozmyślając o życiu, aż doszedł do dzielnicy handlowej. kiedy tam dotarł zaczął się rozglądać i przeszukiwać wszystkie uliczki i zakamarki w poszukiwaniu człowieka, który mógłby naprowadzić go na trop.

Grison:
Nagle zza roku ciemnej uliczki dobiegły głosy:
- Stary mówię ci bardzo potrzebuje żarcia i to szybko. Masz tu złoto i mi je kup.
- Cholera Mario ty naprawdę zwariowałeś. Nie możesz po prostu iść do sklepu i sobie kupić.
- Cicho! Nie mogę... mówiłem ci. Muszę pozostawać w ukryciu póki to wszystko się nie wyjaśni. Sprawa musi ucichnąć...
- Ech... rozumiem. No dobra, dawaj kasę kupie ci coś.
- Masz. Tylko nikomu nie mów, że mnie widziałeś jasne?
- Spokojnie.
- Dobrze. ÂŻarcie zostaw tam gdzie zawsze.

Serail:
Serail poczekał aż człowiek, który ma zrobić zakupy sobie poszedł i wtedy podszedł do Maria.
- Witaj. Chcę ci zadać kilka pytań. Powiedz mi dlaczego przemytnicy nie kontaktują się z Oterio? Jeżeli powiesz mi co wiesz, to nic złego ci się nie stanie, ale chyba nie muszę mówić co będzie się działo, gdy mi nie podasz przyczyny zerwania kontaktów tych dwóch ugrupowań.
Po wypowiedzeniu tych słów Serail zrobił najgroźniejszą minę jaką umiał (wyglądało to mniej więcej tak -,-) i czekał na reakcję Maria.

Grison:
- Eee... pomyliłeś mnie z kimś panie. Nie znam żadnych przemytników, a i o Oterio to wiem tylko ze słyszenia- powiedział niepewnie Mario cofając się powoli po czym zaczął uciekać...

Serail:
Serail, jako że był wysportowany dogonił Maria i obezwładnił go, po czym spytał się.
- Powiedz mi co wiesz o przemytnikach, albo zatopię moje zęby w twojej szyi, uwierz mi już długo nie piłem świeżej krwi. Więc chyba wolisz powiedzieć mi co wiesz, niż stracić krew.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej