kilka błędów do naprawy:
1. oddając Constantinowi rośliny z listy (potrzebne do zostania czeladnikiem) pojawia się komunikat po niemiecku (odpowiednik polskiego np. "oddano 3 wytrychy" itp)
2. niektóre gobliny dalej mają podwójne lagi - jedną w ręku i jedną w ekwipunku; dotyczy to np. goblina przy schodach na farmę Akila oraz trzech goblinów przy zakręcie rzeki, w drodze do wykopalisk magów wody
3. Gdy rozmawiamy z Laresem na temat zaginionych (opcja "Co do zaginionych") i wybieramy potem "powiedz co wiesz o tej sprawie", za każdym razem pojawia się etykieta "nowy wpis w dzienniku" (analogicznie do Thorbena i wytrychów)
Wszystkie powyższe błędy występują po instalacji service packa 1.2 i rozpoczęciu całkowicie nowej gry.
4. przy wschodniej bramie Khorinis obok Miki jest niewidoczny uskok - czasem gdy wychodzimy na wprost przez tę bramę, na samym końcu mostu zwodzonego Bezio jakby zeskakuje z niewidzialnego progu, by po chwili iść normalnie.
5. Gdy w nocy zanurkowałem w morzu, widziałem prześwitujące przez wodę promienie słoneczne, które normalnie występują jedynie w ciągu dnia. Błąd wystąpił w morzu naprzeciwko portu (w okolicach Farima) i tylko tam.
6.kiedyś, na początku gry zapytałem się Meldora czy zdarzyło się coś ciekawego, a potem o podobną rzecz zapytałem również właścicielkę straganu naprzeciwko karczmy Kardiffa (nie pamiętam jej imienia), opowiedzieli mi o przeszukaniu dzielnicy portowej i uczieczce złodzieja z łukiem (to był
rozdział pierwszy); gdy zaraz po tych rozmowach wróciłem do Bospera, on również twierdził, że został okradziony,
tymczasem stale miał swój łuk na plecach. Łuk zniknął dopiero w drugim rozdziale, ale wtedy Bosper nie wspominał już o kradzieży. Dziwna sprawa
edit: literówka