Autor Wątek: Service Pack v1.4 dla Nocy Kruka już jest (nowy patch)!  (Przeczytany 179701 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Eregrin

• Magnat
  • Reputacja: -2
  • ÂŻycie jest jak komputer - do zabawy i do konkretów
Odp: Service Pack 1.x dla Nocy Kruka już jest (nowy patch)!
« Odpowiedź #140 dnia: 26 Sierpień 2008, 09:33:42 »
Nie, tam gdzie jest teraz Troll. Tam jest taka skałka i on się na niej zacina. Zresztą zaraz zapodam screena z zaznaczeniem.

klik
« Ostatnia zmiana: 26 Sierpień 2008, 09:58:42 wysłana przez Eregrin »

Offline adana4

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #141 dnia: 26 Sierpień 2008, 10:00:54 »
witam.Więc znalazłem 2 bugi ale nie wiem czy da sie je naprawić więc tak:
1Gdy idziemy bramą od miasta do miki (tego co dajemy mu złoto za pomoc) i jak przechodzimy przez most zwodzony to postać na tym moście skoczy (tak jakby w duł ale jest cały czas na moście )
2.Gdy jesteśmy w ruinach (tam gdzie jest portal) to sie gra przetnie i tak wolno chodzi (po zapisaniu i wczytaniu save jest już po staremu)
Ps. z tym czarnym trolem to jest prawda u mnie też tak jest
« Ostatnia zmiana: 26 Sierpień 2008, 10:02:41 wysłana przez adana4 »

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #141 dnia: 26 Sierpień 2008, 10:00:54 »

Respev

• Gość
« Odpowiedź #142 dnia: 26 Sierpień 2008, 11:43:52 »
2.Gdy jesteśmy w ruinach (tam gdzie jest portal) to sie gra przetnie i tak wolno chodzi (po zapisaniu i wczytaniu save jest już po staremu)
No i co ja mam z tym niby zrobić? Silnik od nowa napisać?

Offline adana4

• Kret
  • *
« Odpowiedź #143 dnia: 26 Sierpień 2008, 11:51:17 »
oh przepraszam jak nie umiesz tego naprawić to bynajmniej grzeczniej odpowiadaj a co do bugów to jak idziemy pogadać z henrym to mamy zadanie zabić bandytów z wierzy to jak zabijemy ich i przyjdziemy z powrotem to znowu henry gada ,,kto idzie swój czy wróg" (gada 1 raz jak idziemy z nim pogadać za raz po polowaniu z jackem aligatorem)

Respev

• Gość
« Odpowiedź #144 dnia: 26 Sierpień 2008, 11:59:32 »
oh przepraszam jak nie umiesz tego naprawić to bynajmniej grzeczniej odpowiadaj
Nie, wiesz... po prostu jestem Copperfield i mogę poprawiać błędy związane z silnikiem gry bez jej kodów źródłowych. Nie ma możliwości naprawiania tego typu błędów, rozumiesz? Nikt nie ma takich umiejętności. A wiesz dlaczego? Bo to nie jest gra na licencji GPL, że cały jej kod jest dostępny dla wszystkich!
« Ostatnia zmiana: 26 Sierpień 2008, 12:20:28 wysłana przez Respev »

Offline Eregrin

• Magnat
  • Reputacja: -2
  • ÂŻycie jest jak komputer - do zabawy i do konkretów
« Odpowiedź #145 dnia: 26 Sierpień 2008, 17:06:07 »
Skoro o Henrym mowa (Ten co pilnuje przejścia do obozu piratów :P), to czasami jak sie do niego zagada, pojawia się czerwony napis "Zostaw mnie w spokoju!". Zdarza się to jedynie raz na jakiś czas, ale jest to dość uciążliwe, gdy chce się nauczyć machania dwu ręczniakiem, czy też strzelania z kuszy, bądź też chce się powiedzieć, że zabiło się bandytów z wieży stojącej nieopodal. Oczywiście po pewnym czasie, da się go zagadać, ale...

PS.
Znalazłeś sposób na naprawienie zacinania się Czarnego Trolla?
« Ostatnia zmiana: 26 Sierpień 2008, 17:10:22 wysłana przez Eregrin »

Offline Robben

• Magnat
  • Reputacja: 97
« Odpowiedź #146 dnia: 26 Sierpień 2008, 17:28:13 »
Nie wiem, czy wyeliminowanie błędu związanego z Thorbenem po oddaniu mu księgi Lehmara było dobrym pomysłem. Teraz po oddaniu mu księgi, ten już nie chce nas za friko nauczyć otwierać zamki i trzeba mu płacić 200 sztuk zł, co mi trochę przeszkadza. Nie dałoby się, żeby oddać mu tę księgę i żeby nas nauczył za darmo, tak jak to było? Z tym, że bez możliwości odkupienia jej.

Respev

• Gość
« Odpowiedź #147 dnia: 26 Sierpień 2008, 18:53:11 »
Nie wiem, czy wyeliminowanie błędu związanego z Thorbenem po oddaniu mu księgi Lehmara było dobrym pomysłem. Teraz po oddaniu mu księgi, ten już nie chce nas za friko nauczyć otwierać zamki i trzeba mu płacić 200 sztuk zł, co mi trochę przeszkadza
O cholera, nie zauważyłem tego w skryptach. Naprawię zaraz.
Znalazłeś sposób na naprawienie zacinania się Czarnego Trolla?
Trzeba usunąć tę skałę. Takie rzeczy to w kolejnym SP.

Edycja: To cholerstwo z Thorbenem naprawione.
« Ostatnia zmiana: 26 Sierpień 2008, 18:58:53 wysłana przez Respev »

Offline Vertiser

• Kret
  • *
« Odpowiedź #148 dnia: 27 Sierpień 2008, 00:19:13 »
kilka błędów do naprawy:
1. oddając Constantinowi rośliny z listy (potrzebne do zostania czeladnikiem) pojawia się komunikat po niemiecku (odpowiednik polskiego np. "oddano 3 wytrychy" itp)
2. niektóre gobliny dalej mają podwójne lagi - jedną w ręku i jedną w ekwipunku; dotyczy to np. goblina przy schodach na farmę Akila oraz trzech goblinów przy zakręcie rzeki, w drodze do wykopalisk magów wody
3. Gdy rozmawiamy z Laresem na temat zaginionych (opcja "Co do zaginionych") i wybieramy potem "powiedz co wiesz o tej sprawie", za każdym razem pojawia się etykieta "nowy wpis w dzienniku" (analogicznie do Thorbena i wytrychów)
Wszystkie powyższe błędy występują po instalacji service packa 1.2 i rozpoczęciu całkowicie nowej gry.

4. przy wschodniej bramie Khorinis obok Miki jest niewidoczny uskok - czasem gdy wychodzimy na wprost przez tę bramę, na samym końcu mostu zwodzonego Bezio jakby zeskakuje z niewidzialnego progu, by po chwili iść normalnie.
5. Gdy w nocy zanurkowałem w morzu, widziałem prześwitujące przez wodę promienie słoneczne, które normalnie występują jedynie w ciągu dnia. Błąd wystąpił w morzu naprzeciwko portu (w okolicach Farima) i tylko tam.

6.kiedyś, na początku gry zapytałem się Meldora czy zdarzyło się coś ciekawego, a potem o podobną rzecz  zapytałem również właścicielkę straganu naprzeciwko karczmy Kardiffa (nie pamiętam jej imienia), opowiedzieli mi o przeszukaniu dzielnicy portowej i uczieczce złodzieja z łukiem (to był rozdział pierwszy); gdy zaraz po tych rozmowach wróciłem do Bospera, on również twierdził, że został okradziony, tymczasem stale miał swój łuk na plecach. Łuk zniknął dopiero w drugim rozdziale, ale wtedy Bosper nie wspominał już o kradzieży. Dziwna sprawa :)

edit: literówka ;)
« Ostatnia zmiana: 27 Sierpień 2008, 00:26:09 wysłana przez Vertiser »

Offline Robben

• Magnat
« Odpowiedź #149 dnia: 27 Sierpień 2008, 20:43:28 »
Gdy Rukhar (ten z gospody Orlana) mówi nam, żebyśmy postawili pieniądze, pojawia się okienko do wybrania od 10 szt zł - 100 szt zł - przy 10 szt zł jest niemiecka nazwa.

Respev

• Gość
« Odpowiedź #150 dnia: 27 Sierpień 2008, 20:47:52 »
Gdy Rukhar (ten z gospody Orlana) mówi nam, żebyśmy postawili pieniądze, pojawia się okienko do wybrania od 10 szt zł - 100 szt zł - przy 10 szt zł jest niemiecka nazwa.
Naprawione.

Offline Undead

• Kret
  • *
« Odpowiedź #151 dnia: 27 Sierpień 2008, 21:37:20 »
Można zmienić to, że gdy się pobije Lechmara, a potem z nim pogada to on zachowuje się jakby nigdy nic, a jak rzuci się na niego "Zapomnienie" to się wścieka. Z innymi NPC jest odwrotnie.

Offline Robben

• Magnat
« Odpowiedź #152 dnia: 29 Sierpień 2008, 22:37:24 »
W okienku dialogowym z Neorasem (tym z klasztoru magów ognia) jest tekst po niemiecku.

EDIT: jeszcze jest jedna opcja dialogowa po niemiecku też w klasztorze. Kiedy pytamy nowicjusza Garwiga, czy on nigdy nie sypia, to wtedy właśnie wyświetla się okienko z niemiecką opcją dialogową.
« Ostatnia zmiana: 29 Sierpień 2008, 22:55:53 wysłana przez Roben »

Respev

• Gość
« Odpowiedź #153 dnia: 29 Sierpień 2008, 22:57:23 »
Naprawione.

Offline Robben

• Magnat
« Odpowiedź #154 dnia: 29 Sierpień 2008, 23:24:31 »
Coś sporo tych niemieckich tekstów w klasztorze. Kiedy idziemy do Orlana z winem od Goraxa, to gdy gadamy Orlanowi, że przynieśliśmy wino, pojawiają się dwie opcje - jedna z nich jest również po niemiecku.

Offline Knopix

• Kret
  • *
« Odpowiedź #155 dnia: 30 Sierpień 2008, 00:52:08 »
No właśnie coś mi się zdaje że nie naprawili tego błędu związanego ze złym przetłumaczeniem skryptów.
Ponadto ten błąd z proszeniem Miki o pomoc na farmie Akila również nie został naprawiony (sprawdzałem na SP 1.2, nawet gre przeinstalowałem i zacząłem od początku.)

Offline Getar

• Kret
  • *
« Odpowiedź #156 dnia: 30 Sierpień 2008, 09:27:14 »
U mojego kolegi występuje taki błąd: kiedy(będąc rycerzem) w III rozdziale załatwimy wszystkie sprawy związane z dowodem na smoki, uwolnimy Benneta i załatwimy te inne sprawy, to pytając się Lorda Hagena, czy możemy wstąpić do zakonu, to on coś tam mówi, później zgadza się, ale kiedy teoretycznie daje nam zbroję paladyna, i zaglądam do ekwipunku, okazuje się, że mam drugą rycerską zbroję!Można jakoś to naprawić?

P.S.Musiałem używać kodów, żeby ją zdobyć.

Respev

• Gość
« Odpowiedź #157 dnia: 30 Sierpień 2008, 18:21:39 »
No właśnie coś mi się zdaje że nie naprawili tego błędu związanego ze złym przetłumaczeniem skryptów.
Człowieku, wyślę Ci te 1000 skryptów i przewertuj je manualnie sam, a dopiero potem mądruj, ok?
Ponadto ten błąd z proszeniem Miki o pomoc na farmie Akila również nie został naprawiony (sprawdzałem na SP 1.2, nawet gre przeinstalowałem i zacząłem od początku.)
A, widzisz. zapomniałem dodać poprawionego skryptu Miki do instalatora.
« Ostatnia zmiana: 30 Sierpień 2008, 18:22:46 wysłana przez Respev »

Offline Robben

• Magnat
« Odpowiedź #158 dnia: 30 Sierpień 2008, 23:51:07 »
Kolejna niemiecka opcja dialogowa pojawia się, gdy gadamy z Henrym, kiedy chcemy wejść do obozu piratów.

Respev

• Gość
« Odpowiedź #159 dnia: 30 Sierpień 2008, 23:51:40 »
O tym wiem, poprawiłem z tydzień temu.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #159 dnia: 30 Sierpień 2008, 23:51:40 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18