Strefa pomocy > Gothic II oraz Noc Kruka
Bronie wymagające zr. od czego zależą ich obraż.
Lney:
Jako iż jest to mój pierwszy post na tym że forum zacznę od serdecznego Szczęść Boże!
Grałem i przeszedłem już g1,g2,g3 a tera przechodzę dodatek noc kruka , tyle że przechodzac tamte miałem prostą polityke rozwoju postaci co lvl dodawałem siły i broni jednoręcznych czasami do innych bajerów.
Do rzeczy , mam rapier wymagający 50 zręczności mam 54 zręczności , 17 lvl , zbroję palladyna 50 siły i nadal zadaję nędzne obrażenia orczemu wojowi na przykład , pokonuje 1 ale o 2 naraz to juz ni ma mowy i teraz od czego zależą obrażenia zadawane bronią w zwarciu wymagającą zręczności siły czy od zręczności ? i jeszcze jedno , kusze wymagają siły a gdzieś tam czytałem "(..)dbając o zręczność w 2 rozdziale powinniśmy miać kuszę mającą 55 ataku(..)" czy coś w tym stylu , więc od czego zależą obrażenia od kuszy ? bo wymaga siły .
Isentor:
Obrażenia zależą od tego parametru, którego wymaga dana broń.
Nordale:
Zapewne jest to fragment poradnika z Gothic.gram.pl. Odnosi się on do zwykłego G2, nie do NK. Co do obrażeń, jaki masz poziom walki broniami 1h ? Od dmg rapiera/łuków zależy poziom zręczności.
Lney:
dziękuję ,a teraz pytanie , warto dawac do zręczności , specjalizować się w łukach i broni jednoręcznej i walczyć rapierem ? czy może równo ze zręcznością i siłą i równo z łukiem i bronią 1 ręczną ? a może najlepiej dawać tylko do siły i broni 1 ręcznej ew. jeszcze kuszy ?
@up: wojownik 46% walki 1h
Nordale:
W zwykłym G2 tak, bo możesz bez problemu dojść do 100 w siłę i zręczność jednocześnie. W NK nie zbytnio, no chyba, że dasz sobie radę bez szponu beliara.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej