Królestwo Valfden > Efehidon

Mędrzec Assort [NPC] (pomoc)

<< < (10/21) > >>

Hagmar:
Jak tak bardzo opłata przeszkadza zapłace za ciebie Drago.

--- Cytat: Isentor w 23 Luty 2012, 20:29:22 ---Nie odwracaj kota ogonem. Wykonujesz transakcje spoza zasad gry. Nie pytasz mnie o zdanie. Ci którzy zapytali dostali taką odpowiedź. Także obecnie posiadani NPC są posiadani bezprawnie. Będzie trzeba za nich uiścić opłatę. Nie utracą wyuczonych do tej pory umiejętności i specjalizacji. Jest to i tak duża wyrozumiałość z mojej strony. Doceń to.

--- Koniec cytatu ---
W zasadach gry jest niewolnictwo...

Dragosani:

--- Cytat: Isentor w 23 Luty 2012, 20:29:22 ---Nie odwracaj kota ogonem. Wykonujesz transakcje spoza zasad gry. Nie pytasz mnie o zdanie. Ci którzy zapytali dostali taką odpowiedź. Także obecnie posiadani NPC są posiadani bezprawnie. Będzie trzeba za nich uiścić opłatę. Nie utracą wyuczonych do tej pory umiejętności i specjalizacji. Jest to i tak duża wyrozumiałość z mojej strony. Doceń to.

--- Koniec cytatu ---

Och, dziękuję za wspaniałą łaskę. Wykonywałem "transakcje" na które zezwolił MG, strażnik zasad. Nigdzie w zasadach nie ma napisane, że niewolnik nie może zostać zdobyty na wyprawie. Więcej, jest w definicji niewolnictwa na naszej wiki napisane, że niewolnik może być zdobywany, kupowany itd.

Ale chyba to nie zmieni twojego toku rozumowania. Mam chociaż nadzieję, że jak z braku funduszy NPC zostanie odebrany, to będzie później można odzyskać dokładnie tego samego? Czy to już wykracza poza twoją wielką wyrozumiałość?

--- Cytat: Aragorn w 23 Luty 2012, 20:34:10 ---Jak tak bardzo opłata przeszkadza zapłace za ciebie Drago.

--- Koniec cytatu ---

Tu chodzi o zasady! Złoto to pryszcz. Chociaż taką zapłatą pogardzę :P

Koza123:

--- Koniec cytatu ---
Przepraszam, że się wtrącę, ale czy takiej transakcji nie powinien nadzorować MG? Jeśli tak, to on powinien ponosić odpowiedzialność za błędy. Skoro MG wprowadza gracza w błąd, dlaczego gracz ma za to płacić?

Isentor:

--- Cytat: Aragorn w 23 Luty 2012, 20:34:10 ---W zasadach gry jest niewolnictwo...

--- Koniec cytatu ---
Wpis ze starego systemu. Właśnie przeze mnie aktualizowany. Na wiki masz masę info. Liczy się tylko to podlinkowane do kategorii Zasady Gry, do której odsyłamy graczy.

--- Cytat: Dragosani w 23 Luty 2012, 20:36:25 ---Och, dziękuję za wspaniałą łaskę. Wykonywałem "transakcje" na które zezwolił MG, strażnik zasad. Nigdzie w zasadach nie ma napisane, że niewolnik nie może zostać zdobyty na wyprawie. Więcej, jest w definicji niewolnictwa na naszej wiki napisane, że niewolnik może być zdobywany, kupowany itd.

Ale chyba to nie zmieni twojego toku rozumowania. Mam chociaż nadzieję, że jak z braku funduszy NPC zostanie odebrany, to będzie później można odzyskać dokładnie tego samego? Czy to już wykracza poza twoją wielką wyrozumiałość?

--- Koniec cytatu ---
To nie jest wpis z Zasad Gry. Taka kategoria na wiki. Tylko wpis z Marantu v2, gdzie niewolników używało się do kopalni i pól uprawnych. Więc skoro w zasadach nie ma zakazu możesz robić co Ci się żywnie podoba? W takim razie nakładam restrykcje i musisz się do nich żywnie dostosować. NPC zostaną odebrani i umieszczeni na Targu Niewolników do zakupu z adekwatną do umiejętności ceną.

--- Cytat: Koza123 w 23 Luty 2012, 20:41:17 ---Przepraszam, że się wtrącę, ale czy takiej transakcji nie powinien nadzorować MG? Jeśli tak, to on powinien ponosić odpowiedzialność za błędy. Skoro MG wprowadza gracza w błąd, dlaczego gracz ma za to płacić?

--- Koniec cytatu ---
O ile wie o takiej transakcji.

Hagmar:
Była to nagroda za wyprawę... ale cóż...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej