Strefa pomocy > Gothic II oraz Noc Kruka
Ja na temat kowalstwa...
(1/1)
Eskel:
Ja mam proźbe... Może mi ktoś wytłumaczyć po co są w grze gorące ostrza i ostrza!? próbowałem z nimi coś zrobic ale nie mogłem nic wymyśleć. Jezeli da sie zrobić miecz z nich to możecie mi podać jak to sie robi? Z góry dzięki! ;)
Isentor:
Ostrze trzeba najpierw ogrzać, aby stało się gorące. Możesz kupić od razu gorące żeby zaoszczędzić na czasie. Po pierwsze musisz zostać przez kogoś nauczony wykuwania broni. Jeśli już umiesz wykuwać dany oręż. Podchodzisz do kowadła w kuźni posiadając w ekwipunku rozgrzane ostrze. Wybierasz z listy broń, którą chcesz wykuć i gotowe.
Nordale:
--- Cytat: IsentoR w 11 Lipiec 2008, 23:38:43 ---Ostrze trzeba najpierw ogrzać, aby stało się gorące. Możesz kupić od razu gorące żeby zaoszczędzić na czasie. Po pierwsze musisz zostać przez kogoś nauczony wykuwania broni. Jeśli już umiesz wykuwać dany oręż. Podchodzisz do kowadła w kuźni posiadając w ekwipunku rozgrzane ostrze. Wybierasz z listy broń, którą chcesz wykuć i gotowe.
--- Koniec cytatu ---
Jemu chodzi o ostrze, nie o surową stal ;)
W G2 ostrze jest bezużyteczne, bo z niego nie wykujesz broni, a jak podejdziesz do osełek, to po naostrzeniu ostrza po prostu znikają...
Gerid:
mozna sprzedac :p
Nawigacja
Idź do wersji pełnej