Strefa pomocy > Gothic II oraz Noc Kruka

Pochodnia i save

<< < (2/2)

Demola:
Ok dzieki

--- Cytat: Respev w 11 Lipiec 2008, 18:14:38 ---
--- Cytuj ---Mozesz sie dowiedziec jaka wersje gry ma ten kolega, czy PL, oryginal, pirat?
--- Koniec cytatu ---
Muszę coś dopowiedzieć, bo wręcz nienawidzę tego typu pytań. Oryginalna gra od nielegalnej kopii nie różni się niczym

--- Koniec cytatu ---

Plyty kopiowane maja czasami tendencje to wykazywania bledow aplikacji. To znaczy ze w pirackiej grze mozna spotkac bugi, ktore nie wystepuja w oryginalnym odpowiedniku. Podsumowujac: nad wyraz glupia, to byla twoja odpowiedz.

Gerid:
mam rozwiazanie na twoj problem :P
idz spac do rana a potem idz polowac mniej kasy uzyjesz na pochodznie, zwoje

Respev:

--- Cytuj ---Plyty kopiowane maja czasami tendencje to wykazywania bledow aplikacji. To znaczy ze w pirackiej grze mozna spotkac bugi, ktore nie wystepuja w oryginalnym odpowiedniku
--- Koniec cytatu ---
Przykład? Są to kopie 1:1 (gdyby nie liczyć zabezpieczeń). Jakie błędy? W grze? Np. znikający troll? IMO, większego kretynizmu w życiu nie słyszałem. Błędy w stylu błędów systemowych występują już nie z winy kopii (no, chyba, że płyta źle wypalona, albo nagrana, ale wtedy gra nie dała by się nawet zainstalować), a jedynie z pliku wykonywalnego, który został źle, nazwijmy to, odwrócony przez programistę w assemblerze w celu usunięcia/wykiwania zabezpieczeń. Nawet jakbyś stanął do góry nogami, gra skopiowana po instalacji oferuje dokładnie to samo co wersja oryginalna. Instalator sprawdza sumę kontrolną md5 plików, które wchodzą w skład instalacji (w przypadku InstallShielda, skrypty Inno Setup to co innego), gdyby coś było nie tak (chociażby jakiś plik różnił się wagowo o jeden bajt), instalacja nie powiedzie się! Proszę nie wprowadzać użytkownika w błąd, gdyż jedyne znaczenie w tym, jaka jest wersja gry, którą posiada dana osoba, przechowywane jest w mózgu takiego delikwenta, a nazywa się moralność.

Nordale:
Ja też tak mam, ale mi to nie przeszkadza :P. Rozwiązanie? Na polowania chodź w dzień, a nie w nocy :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej