Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Elektrownia jądrowa

<< < (6/10) > >>

Kozłow:

--- Cytuj ---Odpadów nie magazynuje się na dnach oceanów
--- Koniec cytatu ---
Magazynują. Nielegalnie - i o tym nawet te śmieszne organizacyjki ekologiczne wiedzą.

--- Cytuj ---Ojojoj promieniowanie. No i? Promieniowanie jest wszędzie. Słoneczne, kosmiczne i tak również ziemia je wytwarza.
--- Koniec cytatu ---
No ty byś poczytał trochę. Promieniowanie jest wszędzie, ale nie jest to jedno promieniowanie. Np. promieniowanie ziemskie jest wiele słabsze od prom. gamma - inaczej dawno byśmy byli samymim mutantami - albo w ogóle byśmy żyli 2 tygodnie.

--- Cytuj ---wygranej w totka czyli jeden do kilku milionów
--- Koniec cytatu ---
Dokładnie 1 do 13 983 816.

Ponurak:

--- Cytat: Kozłow w 14 Lipiec 2008, 11:19:20 ---
--- Cytuj ---Odpadów nie magazynuje się na dnach oceanów
--- Koniec cytatu ---
Magazynują. Nielegalnie - i o tym nawet te śmieszne organizacyjki ekologiczne wiedzą.

--- Cytuj ---Ojojoj promieniowanie. No i? Promieniowanie jest wszędzie. Słoneczne, kosmiczne i tak również ziemia je wytwarza.
--- Koniec cytatu ---
No ty byś poczytał trochę. Promieniowanie jest wszędzie, ale nie jest to jedno promieniowanie. Np. promieniowanie ziemskie jest wiele słabsze od prom. gamma - inaczej dawno byśmy byli samymim mutantami - albo w ogóle byśmy żyli 2 tygodnie.

--- Cytuj ---wygranej w totka czyli jeden do kilku milionów
--- Koniec cytatu ---
Dokładnie 1 do 13 983 816.

--- Koniec cytatu ---

Wiem, że inne ale im tego inaczej nie wytłumaczysz. :P

Paladyn Albrecht:
Popieram Angara w polsce musi być elektrownia bo zabraknie nam pradu chcecie znowu zejść do jaskin i polować?Jak by Unia Europejska nam pomogla w budowie podzielila sie swoim doswiadczeniem w budowie elektrowni to moglibysmy zbudowac calkiem przyzwoity reaktor...

Galeria_Ciastek:
Za przeproszeniem, ale niektóre z osób powyżej są poprostu głupie. Elektrownie wiatrowe, słoneczne i wodne dają mało prądu. Elektrownie na węgiel wydzielają dużo dwutlenku węgla a poza tym niedlugo tegoż węgla nie bedzie. Pozostają elektrownie atomowe. Spokojnie, nie zanieczyszczające środowiska i dające dużo energii. Odpadów jest naprawde mało, bo czytałem w jakiejś książce. Po za tym zatapia je się w specialnym szkle i daje na to jeszcze ołów czy stal. Potem się zakopuje głęboko pod ziemią. Istnieje jeszcze pomysł żeby składować to na dnie rowów oceanicznych (11 km pod powierzchnią wody to dosyć sporo). Jeśli nie pobudujemy elektrowni jądrowych zostaniemy bez prądu i... komputerów ;). "Drugi Polski Czarnobyl" nie wiem kto to napisał, ale to mnie dobiło. W Czarnobylu był przeprowadzany EKSPERYMENT, a nie udał się dlatego, że to były stare reaktory które po zrobieniu czegoś-tam rozpędzają się jak szalone i się topią. Po za tym człowiek odpowiedzialny za eksperyment nie wiedział o nim za wiele i chciał się wykazać przed przełożonymi. To były błędy ludzi, nie maszyn.

Gordian Morii:
Czytam te posty i aż wierzyć mi się nie chce jak niektórzy są za przeproszeniem głupi.
Po pierwsze Czarnobyl każdy zna historię nie będę powtarzał. Kolejne składowanie tych nieszczęsnych odpadów. Ktoś wspomniał że tych odpadów nie jest aż tak  dużo i to jest prawda. Kolejne składowanie ich ludzie przecież Polska to jeden z większych krajów Europy chyba 9 pod względem wielkości i co nie znajdzie się miejsce? popatrzcie na Czech ile tam jest elektrowni jądrowych co? No teraz widzicie? Kraj niewiele większy od naszego województwa Mazowieckiego i sobie daje rade a my nie. Dobra skoro tak uważacie to jesteście w błędzie. Z tego co podają źródła to ropa skończy się za jakieś 40-50 lat węgiel 70-80 i co prąd będziecie dynamem od roweru tworzyć? Jak tak to zapraszam do mnie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej