Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Wielka piątka - dzieło skończone!

<< < (2/2)

Patty:
Całkiem fajne, zdania cały czas za długie. Są przecinki tam, gdzie powinny być kropki. Zakończenie ciekawe, ale dziwi mnie jeden fakt. Skoro Soliandor zabił smoka jednym zaklęciem, to dlaczego nie zrobił tego wcześniej?
Dobrze, że zabiłeś jednego z bohaterów. Wtedy zakończenie fajniejsze. Szkoda tylko, że nie pogrzebali go, tylko dali smokowi na pożarcie.
Oceny nie zmieniam. Jak we wcześniejszym poście: 10/10.

Rysownik:
Przykro mi, ale nie widzę głębszego sensu w tym opowiadaniu. Po kiego grzyba smok zaczął ich atakować? Zdania powinny być podzielone na części i okraszone opisami, bo tobie ich brakuje jak wody na pustyni. Z tym magiem, jak się spotkali... Ten kawałek był okropny!  Akcja toczy się zbyt szybko i widzę tu jeden mankament. Jak Lorandil mógł wypowiadać inkantację pod wodą? A może to była świątynia z powietrzem pod sufitem? Określ to. Nie chcę cię ranić, ale wnioskując po tym co przeczytałem, na pisarza się nie nadajesz. Ocena to 1/5.

Doman:
Dzięki za dobre i niedobre oceny, Rysownik - poprawiłem już to z tą wodą że coś tam powiedział, to co napisałeś dało mi dużo do myślenia, oczywiście nie to że na pisarza się nie nadaje, bo moim zdaniem się nadaje. Nie będę już pisał opowiadań/książek w jeden dzień, następne moje opowiadanie/książka będzie długie i sprawdzone milion razy, tak aby wszystko było zrozumiałe i ciekawe. Ja się nigdy nie zniechęcę oceną kogoś innego, dopóki moje opowieści nie będą idealne, to będę nadal pisał.   

Edit.
Rysownik - ja Ci nie chcę niczego udowadniać (że umiem pisać). Po prostu opowiadanie nie wyszło mi najlepiej (pod kątem błędów i zrozumienia). A to czy to cofniesz to mi "zwisa i powiewa". Twój post zrozumiałem jako takie "napisz świetne opowiadanie, a cofnę to co na ciebie powiedziałem", ale już napisałem jak mnie to obchodzi. Nie odbierz mnie źle, bo nie mam na celu Ci "dokuczyć" po prostu nie lubię takich zachowań.

Asgarhan:
A opowieści NIGDY idealne nie będą. Zawsze będzie jakiś aspekt, który mógłby być lepszy. Nawet Tolkien czy Rowling nie napisali IDEALNEJ powieści :)

Rysownik:
I bardzo dobrze. Jeśli zrobisz dobre, długie opowiadanie to cofnę, że nie nadajesz się na pisarza. Ale tylko wtedy! Dobrze, że się poprawisz. Mam nadzieję, że to nie słomiany zapał.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej