Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Orik
(1/1)
Ciern:
Pamiętacie zapewne Orika z Gothica 1?? Najemnik, silny, mądry mocno nienawidzący SO, a w Gothic 2??......Palladyn, siedzi w zamku w Górniczej dolinie. Co go przekonało żeby do nich dołączyć?? Przecież był mocno oddany Lee, a teraz przeciwko najemnikom. Myślę o nim jako zdrajcy. Co wy myślicie??
Ret Sam:
"Nie jednemu psu Burek". To że w Gothic'u 1 jest najemnik o takim imieniu to nie oznacza że to jest ta sama osoba. Przecież na świecie ile jest Mateuszów i innych imion. Może panowie z PB nie mieli pomysłu jak nazwać tego Paladyna w zamku i dali mu imie Orik. W Noc Kruka też jest pirat Skip który był w Gothic jeden strażnikiem w Starym Obozie. Może nie mieli pomysłu, może uświadomili sobie że skoro na świecie jest tyle takich samych imion, to czemu w Gothicu nie miałoby być dwóch takich samych. Jak dla mnie to topic trochę bez sensu. Ale to tylko moja opinia .
Pozdrawiam.
Arkhan:
--- Cytuj ---Jak dla mnie to topic trochę bez sensu
--- Koniec cytatu ---
Nie widze w tym nic bezsensu. Sam sie nad tym zastanawiam, bo bardzo prawdopodobne że jest to ta sama osoba a może nie, a to że nic nie mówi o swojej przeszłości, oznacza że taki "smaczek" stanowi podłoże do dyskusji na forach.
Ale co jest w tym wszystkim interesujące? Pamiętamy pewnie, misje w której musielismy odbić Niezupełnie Wolną Kopalnię. Natknęliśmy się na ciała sporo najemników i kretów, ale kto wśród nich leżał? Sam Orik !!!
Poza tym, wszyscy ci paladyni przybyli z kontynentu, jakim cudem znalazł się wśrod nich Najemnik Orik? Sam był więźniem, w dodaktu poniósł śmierć po inwazji Starego Obozu.
Warto nad tym pogłówkować :P
Z wyrazami szacunku...
Arthas:
Podzielam tezę, w której twierdzicie, iż najemnik Orik z Gothic I i paladyn Orik z Gothic 2 to dwie różne i w żadnym wypadku, nie mające ze sobą nic wspólnego postacie. Twórcy umyślnie bądź nieświadomie nadali obu postaciom te same imiona i nie ma w tym nic dziwnego. Jeśli nawet byłyby to dwie te same osoby, to tak jak już powiedział Arkhan, byłoby to nielogiczne, dziwne i chyba niemożliwe.
Sir_William:
Najlepszym dowodem na uświadomienie, że Orików jest dwóch jest fakt, iż w Gothic I Orik jest ciemnoskóry, zaś w Gothic II Orik jest biały. Nawet jeżeli uważacie, że jest to ta sama osoba, nie zrobiła sobie przeszczepu skóry jak M. Jackson. Dlatego uważam, że temat jest do zamknięcia.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej