Strefa pomocy > Gothic II oraz Noc Kruka
Górnicza dolina.
xanatos:
Witam. Jestem nowy na tym forum (co widać), ale nie o to chodzi. Jestem w II rozdziale w GD, ale nie wiem jak mam dojść do grup paladynów i kopaczy. Wiem gdzie znajduje się Diego i Marcus, a także co trzeba zabić by nam podano informacje o ostatnim składzie rudy. Wiem to, ponieważ kiedyś grałem z kodami, ale teraz "nawróciłem się" Uśmiech, i już z nimi nie gram.
P.S. Nie wiecie gdzie w GD w II rozdziale można kupić miksturki szybkości i zwoje przemiany? Bo nie mam już żadnych, a bez tych przedmiotów sprawa się komplikuje.
P.S2 nie wiem czemu ktoś usunął tamten temat. piszę, że WIEM gdzie oni wszyscy są i co muszę zrobić z Fajethem. NIE wiem jak dostać się do ich, bo w GD nie można kupować mixturek szybkości i zwojów przemiany! Powiedzcie mi jak do nich dojść tak, żebym nie musiał po 20 razy wczytywać zapisków.
Byakugan:
To zależy...nie walcz bo to bez sensu. Idź do taranu i zgodnie z mapką idź do paladynów.
Fajeth - musisz pogadać z Fajethem, aż zleci nam zabicie zębaczy. Idziemy do tego strażnika, i przyrzekamy mu zabrać go ze sobą a on na powie o przywódcy stada. Idziemy go zabic i wracamy do Fajetha. Wystarczy cały czas biec i się skradać - bardzo proste.
Mikstury kupisz jedynie w Khorinis... Jeśłi doszłeś do Fajetha, weź tego strażnika ze sobą i niech orkowie wezmą się za niego a ty zasuwaj do zamku xD
Mam nadzieje, ze pomogłem jak jakieś pytania to na priv lub GG
xanatos:
Pomogłeś, ale mi nie o to chodziło. Chodziło mi o to, żeby mi ktoś powiedział, jak bezpiecznie i bez wczytywania zapisków dojść to tych grup kopaczy/Diega/Marcosa. Nie mam ÂŻADNYCH mixturek na szybkość ani żadnych zwojów na przemiane.
Mantos:
Mikstury kupisz od gościa który zajmuje się rozdzielaniem racji żywnościowych. Bez nich też można łatwo wydostać się z zamku.
Robben:
Teleportujesz się z zamku na przełęcz (runę na przełęcz znajdziesz za mostem, tu gdzie się wychodzi do Górniczej Doliny) i idziesz ścieżką w dół, aż dojdziesz do mostu. Po drodze napotkasz kilka zwykłych zębaczy i dwa smocze zębacze, ale nie powinieneś mieć problemów z ominięciem tych ostatnich. Przechodzisz przez most, skręcasz w prawo i dochodzisz do myślwych. Następnie przepłyń na drugi brzeg, gdzie są dwaj kopacze i stamtąd przepłyń w stronę starej kopalni. Porozmawiaj z Grimesem i udaj się w w stronę Marcosa. Nie bój się, bo po drodze nie napotkasz silnych przeciwników. Porozmawiaj z Marcosem, wejdź do pomieszczenia w jaskini, zabierz zwój przemiany w polną bestię i przejdź do Diega i Fajetha. Skoro masz zwój, orkowie nie sprawią ci problemu. Drugi zwój możesz znaleźdz tam, gdzie jest Jergan na początku: wejdź do wody, zanurkuj i przepłyń do jaskini, w której znajdziesz zwój smoczego zębacza. Możesz też po rozmowie z Marcosem teleportować się do zamku i zdać raport Garondowi, a później opuścić zamek i udać się na południe, skąd równierz dotrzesz do Fajetha i Diega i żadne zwoje niebędą ci wtedy potrzebne.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej