Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Zmiany w obozach
Pawlas:
Ja bym otoczył Obóz Bractwa (mój ulubiony) jakimś płotem, czy murem, bo niby ten obóz jest neutralny i nastawiony pokojowo, ale na wypadek napadu orków (zawsze mogliby chcieć rozszerzyć swe tereny) by się przydało.
Dałbym tam także kilka wielkich kaplic i posągów Sniącego (w końcu musieli go sobie jakoś wyobrażać), a na bagnach, gdzie odbywają się zbiory ziela postawiłbym kilka kanciap strażników świątynnych dla ochrony tych biednych zbieraczy. No i przed wejściem jakąś tablicę z regułą bractwa, aby nowi wiedzieli co i jak (np. zasady przyjęcia nowych członków, zakaz odzywania się do Guru, póki oni sami nie pozwolą, zakaz zwracania sobą uwagi strażników świątynnych i nakaz zwracania się do Lestera z pytaniami, bo "od tego on tam jest, od tego tam jest on, od tego jest...").
Fortuno powinien mieć także jakiś duży, łatwo zauważalny sklepik, bo to "stoisko z lemoniadą" jest nieco śmieszne jak na głównego sprzedawcę ziela i osobę odpowiedzialną za rozdzielanie dziennych racji nowicjuszy...
W obozie powinny być jakieś kierunkowskazy dla nowych, jak na drogach w Khorinis, bo Lester mimo tego, że robi za przewodnika, może mieć za dużo pracy i wynikły by z tego niepotrzebne napięcia...
Kurdę, to brzmi jak kiełbasa wyborcza...
McSloniu:
Ja najbardziej lubię stary obóz. Dodał bym w nim kilku niewolników w lochach. Po do tam stoi strażnik? Czego on pilnuje? Szczególnie pasowało by dodać strażników i kpaczy przed kopalnią. Fajnie by to wyglądało. Także w zamku oddałbym dach w głownym korytarzu bo jak (może) zauważyliście to go nie ma. :)
Kirgo32:
Co można zmienić w obozach? To tak:
W Starym Obozie zlikwidować drabiny (prócz tych, po których wchodzi się na dachy chat),a na ich miejsce wybudować schody. Dlaczego? Ponieważ przez brak schodów można się zabić (spaść z dużej wysokości czy coś xD). Poza tym stworzyć gospodę np. w pustej wieży blisko jednej z bram (tak jak ktoś już w tym temacie mówił).
W Nowym Obozie zmniejszyć wejście do "właściwego obozu". Mała brama by wystarczyła. Tak duże wejście jakie jest nie jest korzystne w razie ataku wroga.
Jeśli chodzi o Obóz na Bagnie to przydałoby się postawić wokół niego porządną palisadę.
kronos1194:
Hmm ja bym zmienił na początek w Starym Obozie wał dookoła obozu na taki jak jest w modzi Mroczne Tajemnice w Starej Kopalni jak ktoś grał to wie o co chodzi jak nie to trudno w Nowym Obozie hmm między przejściem z obozu do kopalni coś by dodał np kilka chatek i na środku tam na placu wiecie pewnie gdzie arenę w Bractwie hmm hmm no nie wiem trudno coś tam dodać tam bym nic nie ruszał
Oktawian August:
Najlepszym obozem jest Stary Obóz.
Jeżeli chodzi o to co byś dodał/zmienił:
Stary Obóz:
-Odbudowałbym zawaloną wieżę w zamku
-Odbudowałbym strzelnice (razem z piętrem) i zamienił na koszary i zbrojownie.
-Więzienie wypełniłbym więźniami
Nowy Obóz:
-W karczmie na piętrze dodałbym stoły i krzesła
-Dodałbym arenę tam gdzie jest Topielec spod tamy
-Dodałbym chaty koło jeziora
Obóz Sekty:
-Dodałbym palisadę dookoła obozu
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej