Tereny Valfden > Dział Wypraw

Na Igrzyska

<< < (13/27) > >>

Sado:
- Spodziewałem się polityki. Pochlebstw, arystokratycznych kłamstw, rozmowie przy winie. Tak to wyglądało, parę lat temu, gdy byłem politycznym, a ktoś musiał wykonać brudną robotę. - rzekł Sado do reszty, przechylając lekko lampkę wina, wlewając do ust troszkę zawartości i długo smakując.

Mantos:
Mantos przywitał się z Girson'em i Momo:
- Co u Ciebie Momo? Sytuacja w Elanoi nie wygląda za ciekawie. Wszyscy mówicie jek to walczyliście ze swoimi ojcami, mi nie było nawet dane poznać rodziców. Zostałem wychowany przez pewnego człowiek. Umarł kiedy miałem 7 lat. Wtedy wyruszyłem w podróż, aż dotarłem do Leyanoi.

Gunses:
- Mój ojciec, Kashar był rodzonym bratem Zubena. Razem z Zubenem i ich trzecim bretem, Ewolenem władali Varantem. Ich uczynki był podłe. Mordowali, wypędzali, grabili. Jako jego syn, miałem objąć stanowisko, które on wtedy piastował. Pewnej nocy Koczownicy znowu uderzyli do bram miasta. Wiedziałem, że walczą w słusznej sprawie, lecz nic nie mogłem zrobić. W tym natarciu zginą Ewolen jeden z trzech braci. Mój ojciec, nakazał mi abym zabił Magów Wody, którzy byli duchowymi przywódcami koczowniczych plemion. Jednak ja nie chciałem podporządkować się tyranowi. Uciekłem z Varantu. Po pewnym czasie dowiedziałem się, że moim prawdziwym ludem jest lud Innosa. Ojciec mnie oszukał. Po kilku latach gdy wróciłem z Khorinis zastałem kraj w ruinie. Zniszczone miasta, zniewoleni ludzie, wszystko dla Orków, a wyrządzili to asasyni, pod przewodnictwem mego ojca. Wróciłem na Varant by się zemścić. W równej walce na udeptanej ziemi pokonałem mojego ojca, którego zabiłem. Me nazwisko jest Cadacus, a oznacza Przeklęty.. Ot moja historia... - Gunses wypił wino, które miał w butelce...

Foltest:
- Nie dobrze, ale gdyby mój ojciec był tyranem, też próbowałbym go zgładzić.

Gunses:
- Ja nie żałuje. Mój ojciec zasłużył na śmierć z mej ręki. Gdy płynąłem do Marantu ostateczną władzę objął mój stryj, Zuben. Najmłodszy z całej trójki rodzeństwa. Mój ojciec, gryzie gdzieś ziemie. W pełni na to zasłużył..

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej