Tereny Valfden > Dział Wypraw

Na Igrzyska

<< < (12/27) > >>

Foltest:
- Walczyłeś z ojcem ?? Czemu ?? To smutne, mój ród wyrżneli w pień orkowie, więc podczas wojny nie ustąpię pola, walczył będę za swój ród. - Foltest napił się wina.

Sado:
- Heh... zaś ja... zabiłem własną matkę - uśmiechnął się szeroko Sado - orkowi zabili moich przyjaciół, zniszczyli moje rodzinne miasto, a jednak... nie nienawidzę ich bardziej niż ludzi. Z ojcem także mi przyszło walczyć... jednak została mi po tym blizna - dodał Dracon pokazując dłonią przesz szatę, wielką, przekątną, zajmująca cały tors bliznę - jest gdzieś taka.

Foltest:
- Wszyscy z ojcami walczyli ?!

momo:
Momo uśmiechnął się lekko, słysząc Canisa silącego się na żarty przy Manebie. Być może młody nekromanta nie zdawał sobie sprawy, że za swój niewyparzony język, może szybko zapłacić życiem.
Elf był mocno zdziwiony, nieco prostackim zachowaniem licza. Wyobrażał go sobie jako mędrca, istotę opanowaną i inteligentną, tymczasem on miast przejść do rzeczy bawił się w potyczki słowne i przepychanki z królem Valfden. Momo nie rozumiał dlaczego ktoś tak potężny i doświadczony pogrywa sobie z IsentoR'em, prawdopodobnie próbując go do czegoś sprowokować. Zupełnie jak gdyby chciał udowodnić, że bezapelacyjnie on jest górą, próbując w ten sposób ukryć swoje słabe strony. Elf znów pociągnął kilka łyków Isgharskiego trunku i spokojnie czekał na dalszy rozwój sytuacji.

Canis:
Canis wiedział, że na igrzyskach nic nie powinno mu się stać więc pozwalał sobie na takie żarty, wiedział, że będzie gorzej gdy zacznie się wojna, ale w końcu... "chwytaj dzień [Carpe Diem]" sobie powtarzał.
Canis podszedł do momo i powiedział szeptem.
- Niby lisz, wyższa hierarchia wartości, a zachowuje się jak ja albo nawet gorzej, co za czasy... - Powiedział żartem nie taki już młody nekromanta i powrócił na jedną z sof, gdzie to kobieta podała mu kielich z czerwonym winem, a ten z niego upił część zawartości kielicha i dalej przyglądał się dwóm głównym postacią tego spotkania.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej