Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Moja ksiazka

<< < (2/2)

Airyx:
Ja też bym chętnie poczytał, bo widzę, że zapowiada się bardzo ciekawie i czekam na jakąkolwiek wersję-na kompie lub na papierze :D

Vesten_123:
Eh...
Cóż, sam piszę książkę, więc wiem, że to jest trudne, ale...
Najlepiej byłoby dołożyć do tego jakiś sensowny prolog. Prócz tego akcja! W każdej książce powinna rozkręcać się z czasem, a ty prawie natychmiast walisz masą wydarzeń na sam początek. Przy okazji stwierdzam, iż zauważyłem podobieństwa (głównie w nazewnictwie) do różnych książek fantasy, np. "Eragona" czy "Władcy Pierścieni". Dalej... Opisy!!! Człowieku to ma być początek?!  :o

"Bylo sobie kiedys male miasteczko Aithes.Ludzi w nim nie obchodzilo co się dzieje w imperium i na jego granicach.Im wystarczylo placic podatki i wiesc ubogie zycie.Miasto  bylo z 1/4 otoczone rzeka Varben.W centrum miasta bylo targowisko,studnia i domy waznych obywateli.Gdzie indziej spojrzec byly tylko domy,warsztaty i pare karczm.Nie bylo wladcy w Aithes tylko kazda decyzje podejmowali najwazniejsi obywatele na co tygodniowych zebraniach.Fisk byl rybakiem,Morn byl wlascicielem karczmy ,,U Morna,, i barmanem,Jack stolarz,Bark farmer,Xerom zielarz i uzdrowiciel,Henet kowal i Desor kupiec."

Powinieneś zmazać to wszystko i napisać od początku, zaczynając np. tak:
Jakiś czas temu pewna historia zmąciła porządek życia pewnych ludzi w małym miasteczku Aithes.
Było ono położone z dala od cywilizacji. Ludzie w nim żyli spokojnie nie przejmując się tym ,co dzieje się w granicach imperium.

Dobrze, teraz ocena:
Interpunkcja: kiepsko... 2/10
Ortografia: Wiem, że nie masz znaków polskich na klawiaturze, więc opuszczę.
Poprawność językowa i słownictwo: Eh... no niech już będzie to 6-/10
Długość: Tym sobie nadrobisz: 9+/10
Fabuła: Za szybka akcja! Ale ogólnie OK 7+/10
Przyjemność z czytania: Hm... 8/10

OCENA KOÑCOWA: Pisanie początków trudna rzecz, sam się o tym przekonałem. Więc będzie 8-/10.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej