Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Czas akcji Gothica

(1/3) > >>

Pyrek Mag Plomyczka:
Jak myślicie, w jakim czsie dzieje się akcja Gothica?

Ja myślę że jest to IX wiek. ÂŚwiadczą o tym napisy na nagrobkach w G II. Goście, którzy tam spoczywają umarli w 8** roku, więc nie ma jeszcze X wieku. A co wy sądzicie na ten temat?

Foltest:
Wątpie w to, ale możemy tak przypuszczać. na pewno Gothic ma swój czas i kalendarz.

DJEndriu:
Sądze ze czas akcji w Gothicu to jakis: 1000-1100 rok.

nagrobki swoja droga ale od czasu smierci tych ludzi jakis czas na pewno tez minał nie ? :D a poza tym na jednym z nagrobków jest podajze rok 9**.

P.S na cmentarzu za farma Onara są nagrobki ze smiesznymi podpisami xD

Byakugan:
Tak nawiasem mówiąc, to WY mówicie/piszecie o NASZYM kalendarzu, a to jest świat Fantasy, więc raczej ma swoją rachubę czasu :P
Oglądam Władcę Pierścieni i mówię "To jest chyba rok 1313" ale wiem że akcja książki/filmu dzieje się w latach 3018-3019!
Tak tak, a nie widać tam żądnych robotów czy kosmitów, tak samo jak u NAS nie ma Orków!!
Można jedynie ocenić epokę, na której wzorowano się przy tworzeniu gry.
Wg mnie to na 100% wzorowali się na naszym średniowieczy, gdyż na to wskazuje ekwipunek i style budowli :)

Airyx:
Dokładnie, Glorfindel, w pełni Cię popieram. To jest świat fantasy i tam rok 825 może równie dobrze oznaczać erę magii i miecza, jak i czas podbojów kosmicznych i robotów. Nie mamy wystarczającej ilości danych, by móc ocenić w którym roku/wieku dzieje się akcja Gothica. Zresztą, te nagrobki wyglądają na dosyć stare i niewiadomo ile czasu upłynęło od ich powstania. Można tylko powiedzieć, że jest to okres przypominający nasze średniowiecze, w którym panuje broń biała (choć na rynek wchodzi już broń palna, w końcu na Esmeraldzie były działa okrętowe) i magia.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej