Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Golemy
Arthas:
Jeżeli chodzi o ankietę "Najsilniejszy", to zagłosowałem podobnie jak wy - na golema lodowego, gdyż jest on bardzo niebezpieczny na dalekie dystanse i gdy już nas zamrozi, to nic już nie możemy zrobić, jedynie wczytać wcześniejszy stan gry. Również w bliskim starciu jest silnym przeciwnikiem i trzeba się z nim liczyć. Co do drugiej ankiety "Ulubiony", to najbardziej podoba mi się golem ognisty. ÂŁadnie wygląda, jak płonie i rzuca czar kula ognia. Podobają mi się te efekty.
Boba Fett:
Cóż, na najsilniejszego wybrałbym golema lodowego. Czemu? Przyznam, że pokonanie ich sprawia nie lada kłopot (np. te przy wejściu do NO w G2 NK). Dodatkowo zamrażają, a wtedy, gdy już padniesz ich ofiarą - jest 90% szans, że nie rpzeżyjesz tego spotkania (jak Cię zamrożą).
Moim ulubionym jest... szczerze mówiąc, to najbardziej lubię golema własnego pomysłu, czyli - Golema z Magicznej Rudy. Szkoda, że w sadze Gothic PB nie dało takiego potworka...
A jeśli mam wybierać z tej czwórki, to mój głos pada na kamiennego....
Syriusz23:
Według mnie najsilniejszy jest lodowy (jak nas walnie kulką, to nie mam mocnych), a ulubiony to bagienny. Dlaczego? Proste-bagienny występuje w NK, a ta gra jest moją ulubioną.
Khaleb:
Witam, uważam podobnie jak Wy, że najsilniejszym golemem jest ten typu lodowego... silne ataki i możliwość zamrażania swoim wrogów daje mu ogromną przewage:) Odnosząc się do następnego zagadnienie to najlepiej wyglądającym jest golem kamienny:) To swojego rodzaju klasyk, jakby na niego sie nie patrzyło...
Pozdrawiam
Cesc:
Wszystkie Golemy są nawet dobrymi potworami, ale na wszystkie są sposoby i jeśli je znasz to se z każdym z nich poradisz z wielką łatwością .
Kamieny Golem - jego wystarczy szybko uderzac, w Gothicu 2 i Noc Kruka - zawsze robiłem to najlepszym mieczem jakkim miałem. Lecz pokonanie go, jest rzeczą dziecinie łatwą.
Lodowy Golem - on też zalicza się do golemów raczej słabszych, wystarczy że ominiesz bryłe lodową(którą on używa) i pod biegniesz, dodam że warto użyc mikstury prędkości ona w tym przypadku bardzo ci ułatwi pokonanie go. W Nocy Kruka używam Szponu Beliara - tym mieczem pokonuje go raz dwa ;]. Jeżeli chodzi o czary to używamy Dużej Kuli Ognistej, bądź Duża Burza Ognista i w mgnieniu oka zostanie on pokonany.
Bagieny Golem cóż tego to nawalam (przepraszam za słownictwo:P) Szponem Beliara, albo innym dowolnym mieczem. I przyznam, że ten Golem sprawia mi czasami letkie kłopoty.
Ognisty Golem tego to najtrudniej pokonac wedle mnie, oczywiście bez pomocy czarów - bo jeśli o czarach mowa to użyje bryły lodu, albo piorón kulisty i zaraz będzie po nim. W walce wręcz często mam kłopoty, ale używając szponu beliara pod biegam do niego bije go aż nie padnie. No ale często od niego dostaje, a to że spotkamy go nie daleko Ognistego Smoka(tamtejsze tereny są górzyste ) i jak tam porządnie dostane to lece czasami na daleki dół i w tym przy padku gine.
Czyli dla mnie najsilinieszy to Ognisty Golem.
Jeżeli o wygląd chodzi to podoba mi się najbardziej Ognisty Golem, z podbnych racji jak większośc z was.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej