Przykro mi że uraziłem wasze skromne osóbki
. No ale mamy dziś modę na sukces, w waszym mniemaniu tj. blokować argumenty katolików bo robi się nie przyjemnie prawda? Szczególnie takich krzykaczy jak Arkhan. ÂŻal i ból.
To jest moje ostatnie zdanie jakie wypowiedziałem nt. mojego pro bana od pr0 moderatora i ostatni religijny offtop. Zhai, mój ty kochany robaczku, żeby być forumowym kozakiem jak twoi poprzednicy trzeba mieć twarde siedzenie. Już ci zazdroszczę forumowego piekła
Ta, może stwierdzisz, że za bluzganie, nie obrazę mnie nie należał Ci się ban, ba warn w tym przypadku też byłby wskazany, właśnie za bluzgi a nie za obrazę. Pozycję na forum to Ja Ci dopiero pokaże mój koffaszku, ateiści mają was tam gdzie słoneczko nie dochodzi zbyt często, prawidłowo, bo wydaje mi się, że do Ciebie można mówić jak do ściany. Elektorat katoli z całą pewnością stoi za tobą, na przykład Lord Arthas, ale masz chłopie armie, wypowiedz mi wojnę od razu, przegram z kretesem.
To chyba jedna z nielicznych inteligentnych osób na tym forum ;f
Sam tego chciałeś... ty z całą pewnością do tej grupy nie należysz, " żal i ból " to gadają sobie dzieci w przedszkolu jak jeden drugiemu zabawkę zabierze, nie masz argumentu, nie masz racji, a to właśnie Ty w szczególności atakujesz mnie i ateistów.
Większość ateistów wie o wierze katolickiej tylko to co chce wiedzieć. Człowiek nie musi być chrześcijaninem, by być dobrym. Nie widzę tu żadnej sprzeczności, zapytaj się teologów lub po prostu... dorośnij.
Zaczyna się kwalifikacja na mniejszości i większości... eh, już raz w sataniźmie to było. Dorosnąć to polecam tobie, bo gdy coś nie jest po twojej myśli zaczynasz być agresywny i dziki.
I nie pieprzcie mi tu o Rydzyku
Tu tylko dowód na piśmie potwierdzający moją argumentację, mam wiele takich na składzie. To forum dyskusyjne a nie jarmark na bazarze.
Poza tym, CO WAS, ateistów obchodzą potrzeby Kościoła gdy nawet do niego nie chodzicie?
Ano to, że starsze babcie nawet nie wiedzą co czynią wpłacając dary, chociażby dla najświętszego ojca dyrektora który wozi się maybachem.
Czyniący zło Kościół poprzez swoją technikę psychomanipulacji wyciąga od biednych staruszek kasę. n/c dla takich pseudo myślicieli
n/c dla zadufanych pederastów święcie przekonanych o swojej racji, nie wnoszących nic do dyskusji, agresywnych i przemądrzałych showmanów.
Brakuje tu jeszcze argumentu że księża używają magii w Kościelnych rytuałach, jak to miałem przyjemność przeczytać na innym znanym portalu, o tej samej tematyce.
Pewnie na radiomaryja.pl/forum gdzie zjawiają się osoby z zaburzeniami psychicznymi, także i wypaczeni sataniści i ateiści.
Nie, Kościół jako organizacja ma potrzeby finansowe.
Tylko, że klecha to skromny sługa boży, tymczasem otoczenie i wystrój w jakim się porusza jest wart kilka wazy więcej, niż przeciętnego Kowalskiego.
Oczywiście. Księża powinni chodzić po ulicy i żebrać
Nie mają po co, pieniądze są, tylko coś za dużo chowają do skarpety...
Kościałami były by szałasy z wbitym na środku patykiem przypominającym krzyż
Nie popadaj w skrajność, kościół często wyposażony jest w bajery, których nie powstydzili by się bogacze.
Natomiast jako Ciało Boże powinna być nadjedzona piętka od bochenka chleba
Koszt opłatka to akurat sprawa drugorzędna, bo to grosze.
Zastanów się. Kościół (jako budowla) to świątynia Pana, który jednak zasługuje na szacunek.
On może i zasługuje na szacunek, ale niech najpierw pokaże, że nie modlę się do przedmiotu jakim jest krzyż, dwa świątynia skromnego pana nie musi być warta więcej niż cała infrastruktura na osiedlu, na którym stoi.
Jeżeli uważasz, że biedniejsi ludzie nadal potrzebują pomocy, odwiedź najbliższy kościół i wpłać pieniądze na potrzebujących.
Wole wpłacić na konto Caritasu, większa pewność, że za tą kasę kupią jedzenie a nie następne nikomu nie potrzebne zdobienie.
Jedną z organizacji zajmujących się biednymi jest Caritas (w kościele np, są umieszczane skrzynki, do których wrzucić można pieniądze przeznaczone na Caritas) lub Misjonarze, którzy podróżują po świecie narażając własne życie, by nauczać oraz dbać o ludzi z biedniejszych krajów
A czy ktoś im każe, chcą poświęcić życie innym ich sprawa, Ja mam ochotę dobrze się bawić.
Jak chcesz mogę poobrzucać błotem Ciebie. Zostaniesz obrzucany za obrzucanie błotem Katolików, więc zostaniesz obrzucany zasłużenie.
Tylko, że Ja katolików do gnoju nie przypisywałem.