Autor Wątek: Czy najważniejsza historia w dziejach....  (Przeczytany 13973 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dementor

• Myśliwy
  • Reputacja: 0
Czy najważniejsza historia w dziejach....
« Odpowiedź #20 dnia: 23 Maj 2008, 12:40:10 »
Kirgo, czy ktoś tam-widać, że na religię albo do kościoła nie chodzisz, bo Jezus jest też Bogiem, czyli to on Nas stworzył, ale ludzie są za głupi, żeby zastanawiać się jak to możliwe, więc TY TEÂŻ się nie zastanawiaj.

Nie wiem jak Dementor, ja nie widzę różnicy, bo jest Jeden Bóg w trzech osobach boskich: Ojca, Syna i Ducha ÂŚwiętego.

Widać, że tylko Airyx jest "sprawiedliwym" w wierze, jako jedyny wie, czym jest Swięta Trójca. Kirgo-szkoda mi Ciebie

Offline Airyx

• Myśliwy
  • Reputacja: -2
  • D'hara!
« Odpowiedź #21 dnia: 23 Maj 2008, 14:24:23 »
Widać, że tylko Airyx jest "sprawiedliwym" w wierze, jako jedyny wie, czym jest Swięta Trójca. Kirgo-szkoda mi Ciebie

Dzieki, Przyjacielu. Myslę, że i Ty, i ja powiedzielismy już co myślimy w tym temacie i nie ma sensu więcej się udzielać i psuć sobie nerwów. Ja już więcej się nie wypowiadam na ten temat.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #21 dnia: 23 Maj 2008, 14:24:23 »

Zauber

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 23 Maj 2008, 14:39:08 »
Heh, jak dla mnie to w ogóle to cała mania kodu i  Jezusa - tatusia jest głupia.  Ja tam wierzę w Boga i jestem katolikiem i nie zmienią tego książki osób pokroju Dan'a Brown'a, który otwarcie wypowiada wojnę Bogu. A jak wiadomo z Bogiem  wygrać się nie da, więc kim jest ten, kto myśli że da się wygrać z niezwyciężonym? Ze zwycięzcą ,,śmierci piekła i szatana"? Ktoś kto chce wywyższyć się nad Boga jest po prostu niezrównoważony psychicznie i tak brzmi moja opinia o autorze kodu.  A tobie Kirgo radzę iść do spowiedzi. Przyda ci się.
    Ja nawet nie wiem jak w ogóle można mieć takie poglądy? Czy Jezus Chrystus mało wam ofiarował? Mało? ÂŚmierć na krzyżu i cierpienie, miłość nieskończoną i przebaczenie. Daje nam życie wieczne w niebie, w dostatku i w rozkoszy, bez męki i zła więc czego chcieć więcej!?! Można przecież przeżyć tę parędziesiąt lat na ziemi niegrzesząc i czyniąc dobro by potem przez WIECZNO¦Æ( to ogromnie więcej niż życie na ziemi) cieszyć się szczęściem. JA wole wierzyć w Boga bo mi coś obiecał i uważam że ta obietnica jest fair a nawet na moją korzyść, a co macie wierząc w Jezusa - męża i tatusia? NIC! Nic za to nie dostaniecie!

Offline Tidus

• Magnat
  • Per Aspera Ad Astra...
« Odpowiedź #23 dnia: 23 Maj 2008, 21:24:18 »
Można też żyć jak się chce i robić to na co ma się ochotę, Chrystus dla ateistów w dużej mierze był po prostu szaleńcem, charyzmatyczny człeczyna, który zrzeszył sobie 12 apostołów i ludzi... nie dopuszczasz myśli, że Boga może nie być, takie książki do Ciebie nie docierają, spływają po tobie, tak więc nie widzę sensu twojej wypowiedzi, nie starasz się zrozumieć tej książki, nie jesteś w żaden sposób otwarty, na dyskusję. Nikt nie ma pewności, czy bóg istnieje, jeszcze mniejszą pewność mamy, że tym bogiem jest Jezus Chrystus. To tylko wiara... zrozumcie wreszcie.
« Ostatnia zmiana: 23 Maj 2008, 21:24:54 wysłana przez Zhai »

Offline Arkhan

• Magnat
  • Reputacja: 25
  • ...
« Odpowiedź #24 dnia: 23 Maj 2008, 21:34:07 »
Kolejny temat po którym pewnie dostane banika od naszego kochanego stróża prawa z Bożej ÂŁaski Zhai'a. Ale jedźmy z tym koksem, już nie z takimi miałem na tym forum do czynienia.    Można powiedzieć że ten przypadek jest mało interesujący. No ale nvm.

Można też żyć jak się chce i robić to na co ma się ochotę, Chrystus dla ateistów w dużej mierze był po prostu szaleńcem, charyzmatyczny człeczyna, który zrzeszył sobie 12 apostołów i ludzi... nie dopuszczasz myśli, że Boga może nie być, takie książki do Ciebie nie docierają, spływają po tobie, tak więc nie widzę sensu twojej wypowiedzi, nie starasz się zrozumieć tej książki, nie jesteś w żaden sposób otwarty, na dyskusję. Nikt nie ma pewności, czy bóg istnieje, jeszcze mniejszą pewność mamy, że tym bogiem jest Jezus Chrystus. To tylko wiara... zrozumcie wreszcie.

Dokładnie podobnie mógłbym powiedzieć w twoją stronę. Nie dopuszczasz myśli że Bóg istnieje, a każdy taki temat traktujesz z swoimi kolegami jako możliwość pojechania katolikom.

Heh, jak dla mnie to w ogóle to cała mania kodu i Jezusa - tatusia jest głupia. Ja tam wierzę w Boga i jestem katolikiem i nie zmienią tego książki osób pokroju Dan'a Brown'a, który otwarcie wypowiada wojnę Bogu. A jak wiadomo z Bogiem wygrać się nie da, więc kim jest ten, kto myśli że da się wygrać z niezwyciężonym? Ze zwycięzcą ,,śmierci piekła i szatana"? Ktoś kto chce wywyższyć się nad Boga jest po prostu niezrównoważony psychicznie i tak brzmi moja opinia o autorze kodu.

j/w

Zauber

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 24 Maj 2008, 10:30:43 »
To prawda - nie dopuszczam do siebie myśli, że Boga nie ma. Jestem katolikiem i już, albo się w coś wierzy i wierzy się w to na maxa, albo się w nic nie wierzy, bo nie można uważać, że Chrzest jest dobry a np. Bierzmowanie już nie, bo wtedy się nie jest katolikiem i się w nic nie wierzy bo wiara nie jest po to aby ją kwestionować ale po to aby w nią wierzyć lub nie. I wierzę że Bóg istnieje i ,że to On nas stworzył i wiara chrześcijańska jest korzystna dla wierzących. Bo ci, którzy może i wierzą w Jezusa, ale kwestionują jego nauki i dopuszczają do siebie myśli typu : ,, Jezus miał dziecko" to już nie  katolicy, bo katolik ma być obrońcą dobra i Boga i ma potępiać takie książki i nie dopuszczać do siebie taki myśli, nie myśleć o takich rzeczach.

Offline Baś-ka

• Magnat
  • No justice, no peace, fuck the police!
« Odpowiedź #26 dnia: 24 Maj 2008, 14:22:57 »
Ja nawet nie wiem jak w ogóle można mieć takie poglądy? Czy Jezus Chrystus mało wam ofiarował? Mało? ÂŚmierć na krzyżu i cierpienie, miłość nieskończoną i przebaczenie. Daje nam życie wieczne w niebie, w dostatku i w rozkoszy, bez męki i zła więc czego chcieć więcej!?! Można przecież przeżyć tę parędziesiąt lat na ziemi niegrzesząc i czyniąc dobro by potem przez WIECZNO¦Æ( to ogromnie więcej niż życie na ziemi) cieszyć się szczęściem. JA wole wierzyć w Boga bo mi coś obiecał i uważam że ta obietnica jest fair a nawet na moją korzyść, a co macie wierząc w Jezusa - męża i tatusia? NIC! Nic za to nie dostaniecie!

Masz jakieś dowody? Byłeś w niebie w "dostatku i bez męki" ? Nie sądzę, chyba że byłeś i zrobiłeś pare zdjęć z Apostołami, jak pociskaliście w Tibie. Jeśli tak to wklej z chęcia bym to zobaczył.

Jestem katolikiem i już, albo się w coś wierzy i wierzy się w to na maxa, albo się w nic nie wierzy.

Dokładnie jesteś katolikiem i wierzysz, a ja nie wierzę w Boga i niech tak zostanie.

Offline Serail

• Weteran
  • Reputacja: -231
  • Wyczesana opowieść, wodzu
« Odpowiedź #27 dnia: 24 Maj 2008, 15:06:44 »
Kolejny temat po którym pewnie dostane banika od naszego kochanego stróża prawa z Bożej ÂŁaski Zhai'a.
Bana na temat o satanizmie dostałeś za obrzucanie błotem innych userów, więc dostałeś zasłużenie.
Mylisz się, większość ateistów o wiele lepiej zna waszą wiarę niż niektórzy katolicy, a nazywanie "sprawiedliwym" człowieka, który jest chrześcijanienem, to zwykła dyskryminacja, że niby ateiści i sataniści to oszuści i mordercy?
osób pokroju Dan'a Brown'a, który otwarcie wypowiada wojnę Bogu
Nie no, teraz to już wszyscy, którzy podważają istnienie waszego Boga wypowiadają przeciw niemu wojnę? Ja po prostu mówię, że boga nie ma, jeśli jest i będę musiał z nim gadać po mojej smierci,[ironia] to wytłumaczę mu wszystko, ale wątpie żeby istniał ten wasz "stwórca".[/ironia]
bo katolik ma być obrońcą dobra i Boga i ma potępiać takie książki i nie dopuszczać do siebie taki myśli, nie myśleć o takich rzeczach.
To zabraniają wam myśleć na takie tematy? Nie wiedziałem  . A na poważnie, to żal mi ciebie, robisz tutaj zadymę, nie podajesz sensownych argumentów, a nawet nie wiesz czy warto, bo nie masz dowodów na istnienie raju.
« Ostatnia zmiana: 24 Maj 2008, 15:07:39 wysłana przez Serail »

Offline Tidus

• Magnat
  • Per Aspera Ad Astra...
« Odpowiedź #28 dnia: 24 Maj 2008, 15:19:10 »
Zaczyna się znowu to samo co tam, obrzucanie nawozami sztucznymi czy też naturalnymi. Pozwolę przytoczyć sobie post Isenny w tamtym temacie.

Dobra "Gwardio Jezusa" i Oddziale Lucyfera" było miło przyjemnie się bluzgało. Ale niedziela się zbliża nie grzeszmy. Poważnie mówiąc dyskusja o satanizmie to się skoczyła 4 strony temu (przynajmniej u mnie).
Teraz to dwa obozy pieprzą na zmianę kto to nie jest cudowniejszy, a w między czasie możemy uraczyć się wypowiedziami kilku neutralnych duszków. Naprawę bardzo fajna zabawa co po niektóre fanatyczne wypowiedzi rozbawiły zapewne całe rodziny zepsutych do szpiku kości ateistów przed monitorami.

Ale żeby nie było jest to temat o satanizmie. Drago może zapodać jakieś ciekawe ideologie inni mogą mądrze pytać. Jeśli ktoś chce pobluzgać od satanów, pokamieniować sobie katoli lub popalić żydów. Zapraszam do tematu dyskusje teologiczne.

Jak ktoś znów będzie offtopował pozna gniew pana.
Tutaj dyskusji nawet nie ma tak naprawdę, tylko zwykła propaganda, a temat nie jest poświęcony obrzucaniu się wzajemnie bluzgami, nie jest także o sataniźmie, tylko o spekulacjach na temat istnienia Boga, tak więc...

Jak ktoś znów będzie offtopował pozna gniew pana.
« Ostatnia zmiana: 24 Maj 2008, 15:24:00 wysłana przez Zhai »

Offline Grison

• Weteran
  • Reputacja: 2319
  • Grisq. :*
    • Karta postaci

« Odpowiedź #29 dnia: 24 Maj 2008, 15:49:53 »
No proszę, kolejny ciekawy temacik się zapowiada :P

To tak samo jak bys po przejsciu Gothica zaczal wychwalac innosa.

A myślisz, że nie ma takich dzieci, które to drukują sobie wizerunek posążku Innosa i codziennie się w niego wpatrują prosząc o rade jak zabić orków w górniczej dolinie? Jakiego byś absurdu nie wymyślił to i tak już ktoś to przed tobą zrobił, taki jest świat ;]

Czlowieku ta ksiazka to fikcja.

Książka z pewnością ale zagadnienia w niej zawarte nie koniecznie. Kto wie czy jest to prawdą czy nie, bo chyba w gazecie o tym nie pisze? Wierzę w to, że Jezus jest Synem Bożym, ale jestem świadomy tego, że nie musi to być prawda. A nawet bardzo prawdopodobne jest to, że Jezus to tylko osoba głosząca jakieś tam poglądy 2000 lat temu. Równie dobrze biblia może być fikcją, a przynajmniej w jakiejś części. Spójrz na to, że była ona redagowana przez setki lat i przez sporo ludzi. Gdyby tak się nad tym zastanowić to każdy mógł tam dopisać co mus się podobało. Nie zmienia to jednak faktu, że Biblię należy traktować jako książkę o charakterze symbolicznym, a nie dosłownym.

A i mam do Ciebie pytanie od kiedy nie wierzysz w Boga, czy wogole kiedys wierzyles, jeśli to to czy przypadkiem upadek twojej wiary nie nastapil po przeczytaniu Kodu da Vinci lub podobnej ksiazki?

Kod Da Vinci jak i inne dzieła o podobnej tematyce, które ukazały się jeszcze przed tym nie muszą być prawdą jak i Biblia nie musi również prawdy zawierać. To już zależy od konkretnego człowieka czy w to uwierzy czy nie.

Kolejny temat po którym pewnie dostane banika od naszego kochanego stróża prawa z Bożej ÂŁaski Zhai'a.

Heh, jak dla mnie to w ogóle to cała mania kodu i Jezusa - tatusia jest głupia. Ja tam wierzę w Boga i jestem katolikiem i nie zmienią tego książki osób pokroju Dan'a Brown'a, który otwarcie wypowiada wojnę Bogu. A jak wiadomo z Bogiem wygrać się nie da, więc kim jest ten, kto myśli że da się wygrać z niezwyciężonym? Ze zwycięzcą ,,śmierci piekła i szatana"? Ktoś kto chce wywyższyć się nad Boga jest po prostu niezrównoważony psychicznie i tak brzmi moja opinia o autorze kodu. A tobie Kirgo radzę iść do spowiedzi. Przyda ci się.

Taaaa... wypowiada wojnę nie Bogu, a Jezusowi. A co do tego, że Chrystus mógł być mężem i ojcem, to czemu nie? Czy w czymś mu to przeszkadzało? Czy z żoną u boku nie mógł być tak naprawdę synem Boga? Owszem, mógł. Dlaczego ta teoria okazuje się taka kontrowersyjna? Dlatego, że ludzie przywykli do tego co im się wpajało od początku życia. Tak jak napisałem nieco wyżej, Biblię można było zredagować na swój sposób i nie byłoby dużą sztuką zatuszować całego tego "małżeństwa" i setek innych rzeczy.
« Ostatnia zmiana: 24 Maj 2008, 15:50:40 wysłana przez Grison »

Offline Tidus

• Magnat
  • Per Aspera Ad Astra...
« Odpowiedź #30 dnia: 24 Maj 2008, 16:03:28 »
Cytat: Grison
Taaaa... wypowiada wojnę nie Bogu, a Jezusowi. A co do tego, że Chrystus mógł być mężem i ojcem, to czemu nie? Czy w czymś mu to przeszkadzało? Czy z żoną u boku nie mógł być tak naprawdę synem Boga? Owszem, mógł. Dlaczego ta teoria okazuje się taka kontrowersyjna? Dlatego, że ludzie przywykli do tego co im się wpajało od początku życia. Tak jak napisałem nieco wyżej, Biblię można było zredagować na swój sposób i nie byłoby dużą sztuką zatuszować całego tego "małżeństwa" i setek innych rzeczy.
Gdyby miał rodzinę... jaki sens w takim ma celibat w kościele?. Ano taki, że klecha gada, że nie miał... jeżeli katolik przyznaje, że może faktycznie miał żonę i dzieci, to co?, następna bujda w chrześcijaństwie tworzy się na forum? ( i być może nie tylko na forum...). O to chodzi... w chrześcijaństwie za dużo pytań, za mało jasnych i klarownych wypowiedzi.
« Ostatnia zmiana: 24 Maj 2008, 16:05:22 wysłana przez Zhai »

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #31 dnia: 24 Maj 2008, 16:43:02 »
Cytat: Zhai
Gdyby miał rodzinę... jaki sens w takim ma celibat w kościele?.
Celibat został wprowadzony w XII wieku bo księża mieli po prostu swoje rodziny i dość często obsadzali na wysokich stanowiskach kościelnych swoje dzieci. Nawet głowy kościoła w tamtych czasach miały rodzinki z gromadką bachorów. Celibat wprowadzono by majątek klechy zostawał w kościele nie zaś był przekazywany dla synów. Po prostu kościół dba o swoje interesy i kasę.

Offline Arkhan

• Magnat
  • ...
« Odpowiedź #32 dnia: 24 Maj 2008, 20:41:36 »
Bana na temat o satanizmie dostałeś za obrzucanie błotem innych userów, więc dostałeś zasłużenie.

Przykro mi że uraziłem wasze skromne osóbki :(. No ale mamy dziś modę na sukces, w waszym mniemaniu tj. blokować argumenty katolików bo robi się nie przyjemnie prawda? Szczególnie takich krzykaczy jak Arkhan. ÂŻal i ból.

To jest moje ostatnie zdanie jakie wypowiedziałem nt. mojego pro bana od pr0 moderatora i ostatni religijny offtop. Zhai, mój ty kochany robaczku, żeby być forumowym kozakiem jak twoi poprzednicy trzeba mieć twarde siedzenie. Już ci zazdroszczę forumowego piekła  

CYTAT
Jestem katolikiem i już, albo się w coś wierzy i wierzy się w to na maxa, albo się w nic nie wierzy.

Dokładnie jesteś katolikiem i wierzysz, a ja nie wierzę w Boga i niech tak zostanie.

To chyba jedna z nielicznych inteligentnych osób na tym forum ;f

Celibat został wprowadzony w XII wieku bo księża mieli po prostu swoje rodziny i dość często obsadzali na wysokich stanowiskach kościelnych swoje dzieci. Nawet głowy kościoła w tamtych czasach miały rodzinki z gromadką bachorów. Celibat wprowadzono by majątek klechy zostawał w kościele nie zaś był przekazywany dla synów. Po prostu kościół dba o swoje interesy i kasę.

Można by powiedzieć że po prostu ludzie by nie wpłacali datków na kościół bo to co dziś dotychczas jest wpłacane w zupełności by nie starczyło. Poza tym, co z tego że kościół dba o swoją kasę? A przepraszam bardzo, księżą są jakimiś nadludźmi? Nie, Kościół jako organizacja ma potrzeby finansowe. I nie pieprzcie mi tu o Rydzyku bo spadne z krzesła. Poza tym, CO WAS, ateistów obchodzą potrzeby Kościoła gdy nawet do niego nie chodzicie? Wydaje mi się że tak naprawdę to jest jednym z waszych argumentów do pojechania katolikom. Czyniący zło Kościół poprzez swoją technikę psychomanipulacji wyciąga od biednych staruszek kasę. n/c dla takich pseudo myślicieli. Brakuje tu jeszcze argumentu że księża używają magii w Kościelnych rytuałach, jak to miałem przyjemność przeczytać na innym znanym portalu, o tej samej tematyce.

Mylisz się, większość ateistów o wiele lepiej zna waszą wiarę niż niektórzy katolicy, a nazywanie "sprawiedliwym" człowieka, który jest chrześcijanienem, to zwykła dyskryminacja, że niby ateiści i sataniści to oszuści i mordercy?

Większość ateistów wie o wierze katolickiej tylko to co chce wiedzieć. Człowiek nie musi być chrześcijaninem, by być dobrym. Nie widzę tu żadnej sprzeczności, zapytaj się teologów lub po prostu... dorośnij.

CYTAT
bo katolik ma być obrońcą dobra i Boga i ma potępiać takie książki i nie dopuszczać do siebie taki myśli, nie myśleć o takich rzeczach.

To zabraniają wam myśleć na takie tematy? Nie wiedziałem spiteful.gif . A na poważnie, to żal mi ciebie, robisz tutaj zadymę, nie podajesz sensownych argumentów, a nawet nie wiesz czy warto, bo nie masz dowodów na istnienie raju.

Może jednak ja sprecyzuje słowa które są przytoczone w cytacie bo widzę że z twoją wiedza teologiczną nie najlepiej. Katolik bynajmniej moim zdaniem powinien mieć również własne spojrzenie na świat i otaczające go problemy. Tu nie chodzi o to, by przy pierwszym usyłszanym zdaniu że ta i ta książka jest do chu bo neguje Boga i jego sprawę, odrzucać ją. BA, Katolik powinien zapoznać się nawet z jej treścią by ocenić jej wartości jakie autor podaje i wtedy albo ją przyjąć albo i nie.
« Ostatnia zmiana: 24 Maj 2008, 20:45:31 wysłana przez Arkhan »

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #33 dnia: 24 Maj 2008, 20:59:53 »
Cytat: Arkhan
Można by powiedzieć że po prostu ludzie by nie wpłacali datków na kościół bo to co dziś dotychczas jest wpłacane w zupełności by nie starczyło.
Pewnie, "że można by". Ale stało się inaczej.

Poza tym, co z tego że kościół dba o swoją kasę? A przepraszam bardzo, księżą są jakimiś nadludźmi?
A czy ktoś napisał przed chwilą, że to złe? Wyjaśniłem dlaczego zniósł celibat. Ale ty jak zwykle musisz zgrywać wielce poszkodowanego i zaatakowanego w dyskusji. Przecież inne religie również zbierają kasę, radykalne sekty tylko po to istnieją i nikt nie sapie.

Nie, Kościół jako organizacja ma potrzeby finansowe.
Ale nikt nikomu nie broni kasy na opłaty, fikuśne zdobienia w kościele, bogate szaty i cały pozostały asortyment, za który można od ręki wykarmić tych, którym podobno pomagają.
« Ostatnia zmiana: 24 Maj 2008, 21:01:09 wysłana przez IsentoR »

Offline MooN

• Magnat
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #34 dnia: 24 Maj 2008, 21:20:43 »
Po prostu kościół dba o swoje interesy i kasę.
Ale nikt nikomu nie broni kasy na opłaty, fikuśne zdobienia w kościele, bogate szaty i cały pozostały asortyment, za który można od ręki wykarmić tych, którym podobno pomagają.

Oczywiście. Księża powinni chodzić po ulicy i żebrać, ubrani w postrzępione przepaski (jakby nie mieli swej godności). Kościałami były by szałasy z wbitym na środku patykiem przypominającym krzyż. Natomiast jako Ciało Boże powinna być nadjedzona piętka od bochenka chleba. Czy wtedy uznałbyś, że kościół jednak musi dbać o pewne fundusze? Zastanów się. Kościół (jako budowla) to świątynia Pana, który jednak zasługuje na szacunek. Możesz skorzystać z kawałka psalmu, umieszczonego w mojej sygnaturze (tłumaczenie-psalm 115). Co do wykarmienia... Jedną z organizacji zajmujących się biednymi jest Caritas (w kościele np, są umieszczane skrzynki, do których wrzucić można pieniądze przeznaczone na Caritas) lub Misjonarze, którzy podróżują po świecie narażając własne życie, by nauczać oraz dbać o ludzi z biedniejszych krajów. Jeżeli uważasz, że biedniejsi ludzie nadal potrzebują pomocy, odwiedź najbliższy kościół i wpłać pieniądze na potrzebujących.

Jak chcesz mogę poobrzucać błotem Ciebie. Zostaniesz obrzucany za obrzucanie błotem Katolików, więc zostaniesz obrzucany zasłużenie.

Offline Tidus

• Magnat
  • Per Aspera Ad Astra...
« Odpowiedź #35 dnia: 24 Maj 2008, 21:50:49 »
Przykro mi że uraziłem wasze skromne osóbki :(. No ale mamy dziś modę na sukces, w waszym mniemaniu tj. blokować argumenty katolików bo robi się nie przyjemnie prawda? Szczególnie takich krzykaczy jak Arkhan. ÂŻal i ból.
To jest moje ostatnie zdanie jakie wypowiedziałem nt. mojego pro bana od pr0 moderatora i ostatni religijny offtop. Zhai, mój ty kochany robaczku, żeby być forumowym kozakiem jak twoi poprzednicy trzeba mieć twarde siedzenie. Już ci zazdroszczę forumowego piekła  
Ta, może stwierdzisz, że za bluzganie, nie obrazę mnie nie należał Ci się ban, ba warn w tym przypadku też byłby wskazany, właśnie za bluzgi a nie za obrazę. Pozycję na forum to Ja Ci dopiero pokaże mój koffaszku, ateiści mają was tam gdzie słoneczko nie dochodzi zbyt często, prawidłowo, bo wydaje mi się, że do Ciebie można mówić jak do ściany. Elektorat katoli z całą pewnością stoi za tobą, na przykład Lord Arthas, ale masz chłopie armie, wypowiedz mi wojnę od razu, przegram z kretesem.

To chyba jedna z nielicznych inteligentnych osób na tym forum ;f
Sam tego chciałeś... ty z całą pewnością do tej grupy nie należysz, " żal i ból " to gadają sobie dzieci w przedszkolu jak jeden drugiemu zabawkę zabierze, nie masz argumentu, nie masz racji, a to właśnie Ty w szczególności atakujesz mnie i ateistów.

Większość ateistów wie o wierze katolickiej tylko to co chce wiedzieć. Człowiek nie musi być chrześcijaninem, by być dobrym. Nie widzę tu żadnej sprzeczności, zapytaj się teologów lub po prostu... dorośnij.
Zaczyna się kwalifikacja na mniejszości i większości... eh, już raz w sataniźmie to było. Dorosnąć to polecam tobie, bo gdy coś nie jest po twojej myśli zaczynasz być agresywny i dziki.

I nie pieprzcie mi tu o Rydzyku
Tu tylko dowód na piśmie potwierdzający moją argumentację, mam wiele takich na składzie. To forum dyskusyjne a nie jarmark na bazarze.

Poza tym, CO WAS, ateistów obchodzą potrzeby Kościoła gdy nawet do niego nie chodzicie?
Ano to, że starsze babcie nawet nie wiedzą co czynią wpłacając dary, chociażby dla najświętszego ojca dyrektora który wozi się maybachem.

Czyniący zło Kościół poprzez swoją technikę psychomanipulacji wyciąga od biednych staruszek kasę. n/c dla takich pseudo myślicieli
n/c dla zadufanych pederastów święcie przekonanych o swojej racji, nie wnoszących nic do dyskusji, agresywnych i przemądrzałych showmanów.

Brakuje tu jeszcze argumentu że księża używają magii w Kościelnych rytuałach, jak to miałem przyjemność przeczytać na innym znanym portalu, o tej samej tematyce.
Pewnie na radiomaryja.pl/forum gdzie zjawiają się osoby z zaburzeniami psychicznymi, także i wypaczeni sataniści i ateiści.

Nie, Kościół jako organizacja ma potrzeby finansowe.
Tylko, że klecha to skromny sługa boży, tymczasem otoczenie i wystrój w jakim się porusza jest wart kilka wazy więcej, niż przeciętnego Kowalskiego.

Oczywiście. Księża powinni chodzić po ulicy i żebrać
Nie mają po co, pieniądze są, tylko coś za dużo chowają do skarpety...
Kościałami były by szałasy z wbitym na środku patykiem przypominającym krzyż
Nie popadaj w skrajność, kościół często wyposażony jest w bajery, których nie powstydzili by się bogacze.

Natomiast jako Ciało Boże powinna być nadjedzona piętka od bochenka chleba
Koszt opłatka to akurat sprawa drugorzędna, bo to grosze.

Zastanów się. Kościół (jako budowla) to świątynia Pana, który jednak zasługuje na szacunek.
On może i zasługuje na szacunek, ale niech najpierw pokaże, że nie modlę się do przedmiotu jakim jest krzyż, dwa świątynia skromnego pana nie musi być warta więcej niż cała infrastruktura na osiedlu, na którym stoi.

Jeżeli uważasz, że biedniejsi ludzie nadal potrzebują pomocy, odwiedź najbliższy kościół i wpłać pieniądze na potrzebujących.
Wole wpłacić na konto Caritasu, większa pewność, że za tą kasę kupią jedzenie a nie następne nikomu nie potrzebne zdobienie.

Jedną z organizacji zajmujących się biednymi jest Caritas (w kościele np, są umieszczane skrzynki, do których wrzucić można pieniądze przeznaczone na Caritas) lub Misjonarze, którzy podróżują po świecie narażając własne życie, by nauczać oraz dbać o ludzi z biedniejszych krajów
A czy ktoś im każe, chcą poświęcić życie innym ich sprawa, Ja mam ochotę dobrze się bawić.

Jak chcesz mogę poobrzucać błotem Ciebie. Zostaniesz obrzucany za obrzucanie błotem Katolików, więc zostaniesz obrzucany zasłużenie.
Tylko, że Ja katolików do gnoju nie przypisywałem.
« Ostatnia zmiana: 24 Maj 2008, 22:19:43 wysłana przez Respev »

Offline Arkhan

• Magnat
  • ...
« Odpowiedź #36 dnia: 26 Maj 2008, 18:00:47 »
Elektorat katoli z całą pewnością stoi za tobą, na przykład Lord Arthas, ale masz chłopie armie, wypowiedz mi wojnę od razu, przegram z kretesem.

Zapewniam cię że w kwestiach religii nie mam tylko za sobą katolików. Poza tym ja nie potrzebuję żadnej armii by pokazać że o wiedzy teologicznej masz nikłe pojęcie a każdy taki temat to pole do propagandowej popisówy i to nie tylko z twojej strony. Jak to już wspomniał Respev w temacie o Satanizmie, my odpieramy wasze ataki.

Pozycję na forum to Ja Ci dopiero pokaże mój koffaszku

Oh, ileż już mi to mówiło ludzi z tego forum w innej formie w przeciągu tych dwóch lat tutaj spędzonych. Nie musisz mi nic uświadamiać, tylko prosiłbym o przechodzenie do konkretów w danym temacie.

Dorosnąć to polecam tobie, bo gdy coś nie jest po twojej myśli zaczynasz być agresywny i dziki.

To że stwarzam pozory dzikiego i agresywnego to w sumie nic nie znaczy jeszcze. Może i jestem krzykaczem bynajmniej nie boję się głośno mówić o swoich poglądach. A to w jakiej formie, to już mnie nie obchodzi. Chcesz ze mną dyskutować? Poproszę o mocne argumenty.

Ano to, że starsze babcie nawet nie wiedzą co czynią wpłacając dary, chociażby dla najświętszego ojca dyrektora który wozi się maybachem.

A powiedz mi jedną rzecz nawiązując jeszcze do tematu satanizmu. W Polsce mamy modę na tępienie katolicyzmu ze strony ludzi takich jak ty, pomijając oczywiście fakt że ogólnie chrześcijaństwo jest młodszym bratem Judaizmu. Zarzucacie Kościołowi wiele rzeczy, kpicie sobie z Szatana. Wiecie, że obrażacie ÂŻydów i mógłbym was nazwać antysemitami? ( z Muzułmanów pobożnych też).

A nawiązując do jeszcze tego maybacha. Matko, kolejny już wypaczony argument i wałkowany 10000 razy w Dyskusjach Teologicznych. Wyjaśniam, Rydzyk jest z zakonu redemptorystów i powinieneś się dowiedzieć jeśli chcesz wziąć udział w dyskusji jakie redemptoryści mają zasady. Bo przypominam że jest to zakon a nie seminarium diecezjalne. BA różnica jest ogromna, nie tylko w struktórze hiearchicznej ale życiowej, formacyjnej i modlitewnej. To ważne sprawy, o których zapominacie bądź nie wiecie, wrzucając tym samym katolików i ich wydatki do jednego worka. Nawet jeśli babcie dają kasę Rydzykowi, to jest to ich sprawa prawda? Co ciebie to obchodzi? Chciałbyś, żebym pluł się do ciebie bo wydajesz swoje pieniądze na swoje widzimisie? Absurd, nie sądzisz? O to właśnie chodzi...

Poza tym jedna rzecz mnie śmieszy. Wielcy ateiści, wrogowie Kościoła i Boga którego według nich nie ma nagle,  stają w obronie zwykłych małych katolików, z zazdrością sapiąc na babcie które płacą na RM, Rydzyka i Redemptorystów.   Kolejny absurd?

Zhai kolego, nie każda parafia to redemptoryści zapewniam cię.

n/c dla zadufanych pederastów święcie przekonanych o swojej racji, nie wnoszących nic do dyskusji, agresywnych i przemądrzałych showmanów.

Jak dotąd nie rzuciłeś mi na stół żadnego mocnego argumentu. Nie dałeś nawet chwili czasu abym poddał refleksji moje argumenty. I żeby nie było, ja nie sądzę że ateiści czy sataniści nie znają religii chrześcijańskich. Pewnie że znają, niekiedy lepiej niż niektórzy katolicy. Nie przeczę temu. Tylko, co im po takiej wiedzy? Myślicie że jesteście ęą, i swoją kozacką wiedzą zagniecie takiego konserwatyste jak Arkh? Chyba w waszych słodkich snach  

Tylko, że klecha to skromny sługa boży, tymczasem otoczenie i wystrój w jakim się porusza jest wart kilka wazy więcej, niż przeciętnego Kowalskiego.

Co cię to obchodzi po raz kolejny się pytam? Czy to jest argument z którym wychodzisz mnie na przeciw? Nie powiem, ambitny.

On może i zasługuje na szacunek, ale niech najpierw pokaże, że nie modlę się do przedmiotu jakim jest krzyż, dwa świątynia skromnego pana nie musi być warta więcej niż cała infrastruktura na osiedlu, na którym stoi.

Dla ciebie krzyż jest przedmiotem, jednak dla mnie jest to żywy znak Boga na ziemi. Krzyż jest też realną rzeczywistością która została stworzona z Miłości i cierpienia.

Tylko, że Ja katolików do gnoju nie przypisywałem.

ÂŻaden z zgromadzonych przed monitorami katolików nie jest idiotą i chyba swoją postawą pokazałeś że jest jednak zupełnie inaczej. Jeśli chcesz ze mną dyskutować, i ciągle zarzucać kościołowi Katolickiemu nadmierne Bogactwa pomijając fakt, że tenże Kościół nie dość że większość rzeczy jest POZÂŁACANYCH, to jeszcze przez całe wieki stanowił podporę patriotyczną, ale równocześnie  był obiektem komunistycznych spisków i prześladowań, i kiedy nasz Polski naród był prześladowany i pod okupacją i pokładał nadzieje w zbawieniu narodu poprzez Krzyż, to ci szczerze radzę. Oszczędź mi tego przedstawienia. Zapraszam do dyskusji.
« Ostatnia zmiana: 26 Maj 2008, 18:06:49 wysłana przez Arkhan »

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #37 dnia: 26 Maj 2008, 18:50:50 »
Jak dotąd nie rzuciłeś mi na stół żadnego mocnego argumentu.
Ależ ty również nie zapodałeś żadnego mocnego argumentu. On pisze swoje ty swoje żadne z was nie używa mocnych argumentów rzekłbym, że czasem brak żadnych. To, że ty uważasz coś za argument nie znaczy, że jest nim naprawdę.

Offline Arkhan

• Magnat
  • ...
« Odpowiedź #38 dnia: 26 Maj 2008, 18:55:19 »
Cytat: IsentoR
Ależ ty również nie zapodałeś żadnego mocnego argumentu. On pisze swoje ty swoje żadne z was nie używa mocnych argumentów rzekłbym, że czasem brak żadnych. To, że ty uważasz coś za argument nie znaczy, że jest nim naprawdę.

Czy jest mocny czy nie niech ocenią inni. Poza tym idąc twoim tokiem rozumowania można powiedzieć że będąc Administratorem można mieć w całkowitym poważaniu uczucia religijne innych, i nic się nie stanie. Ale jeśli podważy się poglądy admina, moda, to jest wielkie halo i ban na temat a argumentacją - bluzgi i wyzwiska  .
« Ostatnia zmiana: 26 Maj 2008, 18:57:26 wysłana przez Arkhan »

Offline stefan666

• Magnat
  • Reputacja: 1328
« Odpowiedź #39 dnia: 26 Maj 2008, 19:41:26 »
Popatrz, a wg mnie Biblia jest wyssana z palca...

Zhai popieram ja nie wierzę bo jak dla mnie jest w tym za wiele sprzeczność a Jezus o ile w ogóle istniał to gość który albo był cholernie sprytny albo ubzdurał sobie że jest synem boga i znalazł wyznawców. Aha ja nie obrażam wiary. ja obrażam nieracjonalność myślenia ;) Po za tym bóg jest taki miłosierny a Sodoma Gomora Potop?Nie można było dać im 2 szansy? A co do potopu naukowcy udowodnili że owego nie było ;)) czekam na wasze argumenty choć już wiem jak będą wyglądać

p.s Jestem Ateistą ;p
« Ostatnia zmiana: 26 Maj 2008, 19:42:54 wysłana przez Pienik »

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #39 dnia: 26 Maj 2008, 19:41:26 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18