Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Arcania: Gothic 4 - Fakty/Informacje

<< < (15/25) > >>

koleus123:
Zacytuję pewną wiadomość wyciągniętą z Gry-online.

--- Cytuj ---W grze wcielimy się w rolę Bezimiennego, który powracając z ciężkiej wyprawy widzi, jak potężne zło dosłownie zrównuje z ziemią osady mieszkańców wyspy Feshyr, położonej na Południowych Morzach. Nasz protagonista podejmie wówczas jedyną słuszną decyzję – postanowi wyruszyć za oprawcami, by ich dopaść i odpowiednio ukarać. Jego krokami pokieruje oczywiście gracz.
--- Koniec cytatu ---

Wygląda że znów będziemy grać naszym bezim.

Cieszmy się!!!

Isentor:

--- Cytat: koleus123 w 04 Maj 2009, 12:51:48 ---Zacytuję pewną wiadomość wyciągniętą z Gry-online.

Wygląda że znów będziemy grać naszym bezim.

Cieszmy się!!!

--- Koniec cytatu ---
GOL piszę jak zwykle wiedząc tyle na dany temat co nic. Chodzi tutaj o nowego bezimiennego bohatera. Stary, znany bezimienny przyjął imię Rhobara III i został królem.

Sajan:
A tak ogólnie podobają się Wam nowe screeny?Dla mnie mogą w sumie być,chociaż szału na mnie nie zrobiły(chodzi o grafikę) :) Tylko nie podoba mi się w lewym dolnym rogu aktualnie używany oręż :)

@edit:
uff, na szczęście to są przedwczesne screeny i obecnie poziom graficzny jest lepszy :)

Robben:

--- Cytat: Sajan w 19 Maj 2009, 19:23:58 ---A tak ogólnie podobają się Wam nowe screeny?Dla mnie mogą w sumie być,chociaż szału na mnie nie zrobiły(chodzi o grafikę) :) Tylko nie podoba mi się w lewym dolnym rogu aktualnie używany oręż :)

--- Koniec cytatu ---
Na mnie też :mellow:. Ale to są screeny z wczesnej wersji konsolowej, więc nic w tym dziwnego. Na screenach widać chyba to całe bagno, o którym była mowa. A interfejs jest nawet dobry, tylko że trochę ciulowo ustawiony (lepiej by wyglądał, jakby był podobny, jak ten w G3). Ale graficznie na tych screenach gra prezentuje się rzeczywiście słabo.

Robben:
Na stronie CD-Action pojawiły się najnowsze screeny: http://www.cdaction.pl/galeria-1658/arcania-a-gothic-tale-gothic-4-arcania.html.

I co? Jak się Wam podobają? Pierwsze co powiem, to mi ta gra bardzo przypomina Obliviona, albo Two Worlds (świat i główny bohater). Nie wiem, czy to dobrze, czy źle (w końcu Oblivion dobra gra), ale w każdym razie podobieństwo jest (a może to tylko moje wrażenie?). Jeśli chodzi o grafikę, to śmiem twierdzić, że jest świetna (otoczenie, tekstury i efekty pogodowe prezentują się bez zarzutu). Tak więc jeśli chodzi o grafikę, to nie ma się co martwić. Jednak irytuje mnie jedna rzecz, a właściwie to dwie... Wydaje mi się, że animacje są trochę sztywne. Odniosłem wrażenie, że trochę dziwnie porusza się główny bohater, choć po screenach trudno to ocenić. Druga rzecz, to potwory. Jakieś takie dziwne mi się wydają. Nie wiadomo, czy to zwierzę na pierwszym screenie to wilk, czy coś innego. Te bestyjki w trawie też jakieś śmieszne. Ale golem nawet nieźle wygląda i te gobliny. No, cóż, screeny nie zrobiły na mnie złego wrażenia, ale mam nadzieję, że fabuła będzie wciągająca.

Ja to widzę tak. Arcania to będzie lepsza gra niż G3, ale gorsza od poprzednich części. Tak pośrodku. Choć chciałbym, żeby to była najlepsza część. Poza tym, niebawem powinien pojawić się jakiś trailer.

EDIT: Na stronie IGN można znaleźć kilka nowych.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej