Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Arcania: Gothic 4 - Fakty/Informacje
Ponurak:
Zawsze można uznać, że historia skończyła się na G3 i mieć gdzieś to co robi JW
Robben:
Bo zamiast kierować się opiniami graczy, zrobili grę po swojemu. Wystarczyło zostawić to, co w Gothic'u liczy się najbardziej i dodać kilka ciekawych innowacji, a nie zmieniać wszystkiego, w dodatku na gorsze. Widać, że Zmierzch Bogów ich niczego nie nauczył i dalej robią graczy w chu*a. Kiedy ta gra była pokazywana na E3, to miałem jeszcze nadzieję, ale po ostatnich filmikach i tej zapowiedzi zwątpiłem, że coś może z tego wyjść. Chyba rzeczywiście to Risen pozostanie ,,czwórką'', a Arcania... wypadkiem przy pracy. W związku z tym raczej tego nie kupię. Szkoda ponad 100 zł na takie byle co. Poczekam aż spadnie do jakiejś niższej ceny.
Ponurak:
Co prawda to prawda... W tej grze przeraziło mnie też to, że zrezygnowano z trenerów i tak ograniczono rozwój postaci ;/ Ciekawe jak by gra wyszła gdyby ją Blizz zrobił :D Apropo!
Wiesz może czy PB ma jakieś forum (albo Deep Silver), w którym fani mogą umieszczać pomysły? To tak nawiązując do zapowiedzi R2 :P
Isentor:
Piranha ma swoje na oficjalnej stronie.
LinkLess:
Odnośnie tych skrótów recenzji. Już po demie można było się tego spodziewać. Według recenzenta "gra jest liniowa i przypomina bardziej zbiór poziomów niż otwarty świat." Czyli to co już wiemy. I to mają być te argumenty spellbound, że mają zbyt ciekawą historię do opowiedzenia oraz nie chcą, żeby gracz sobie ją zepsuł? Według mnie to pozbawili Gothica jaj, które posiada pierwowzór, ale o tym nie ma co dyskutować, każdy z Was doskonale wie o co chodzi bo temat był wałkowany wiele, wiele razy. Szkoda mi tylko tego, że gra nazywa się Gothic. Fakt jest taki, że bez tego słowa nikt by na tego crapa nawet nie spojrzał.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej