Strefa pomocy > Gothic 3 oraz Zmierzch Bogów
Ulepszanie Szat
(1/1)
A nie wiem:
Witajcie, mam następujące pytanie - wyuczyłem się zdolności Ulepszania Szat od Sebastiania, ale staty Szaty Ognia nadal są takie same. O co tu chodzi?
MooN:
Ta umiejętność zwiękrza ochrone, nie statystyki przedmiotów. Wejdź np w ekwipunek i w lewym dolnym rogu wypisana jest ochrona przed poszczególnymi rzeczami. Jeżeli założysz szaty, to ochrona będzie większa niż jakbyś tej umiejętności nie miał. Czy teraz rozmuiesz?
Edycja:
--- Cytuj ---nie jestem tępy i nie jestem nowicjuszem w Gothicu..
--- Koniec cytatu ---
A kto mówi, że jesteś?
Być może masz bug. Zainstalowałeś patch 1.6?
A nie wiem:
Hmmm...jakby to powiedzieć...nie jestem tępy i nie jestem nowicjuszem w Gothicu..
Chodzi mi o to, że właśnie NIGDZIE nie jest podwyższona moja ochrona. Jest taka jak przed nauką umiejętności...
Infetrus:
Hmmm, posiadam patch 1.6 i przeprowadziłem pewne testy praktyczne dotyczące tej umiejętności na strażnikach. Mimo, że widać żadnych dodatkowych punktów w statystykach postaci, rzeczywiście z wyuczoną umiejętnością strażnik bił mnie o około połowę słabiej. Sprawdziłem również 'patch notes' łatek, i również jest informacja o fixie dla tej umiejętności, oraz dla ulepszenia pancerza więc pewnie ona też działa.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej