Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Gothic 3, Patch 1.09 "Patch 1.09"
_Snopek_:
http://www.gram.pl/pliki_szczegoly.asp?id=1412
Opis:Gothic III v1.09 Informacje o poprawce
07.11.2006
0. MOÂŻLIWE NADUÂŻYCIA
Aby uniknąć nadużycia podczas instalacji poprawki należy:
- zdjąć wszystkie przedmioty
- zapisać stan gry
- zainstalować poprawkę
- wczytać stan gry
W innym przypadku wszystkie statystyki na przedmiotach ulegną podwojeniu.
I. BÂŁĂDY TECHNICZNE
Wersja 1.09
----------
- naprawiono błąd występujący czasami podczas próby zapisania stanu gry
Patch ma 60 MB
Moje pytania:
1) Jak to się właściwie instaluje bo nigdy nie instalowałem patcha ?
2) Czy naprawiono coś więcej oprucz tego jednego problemu opisanego wyżej ?
Isentor:
--- Cytat: _Snopek_ ---1) Jak to się właściwie instaluje bo nigdy nie instalowałem patcha ?
--- Koniec cytatu ---
Odpalasz instalację patcha...wybierasz lokalizację gry zazwyczaj w instalacji będzie już wybrany folder w którym domyśle powinna być zainstalowana gra...reszta jest identyczna jak przy instalowaniu gry czy programu.
--- Cytat: _Snopek_ ---2) Czy naprawiono coś więcej oprucz tego jednego problemu opisanego wyżej ?
--- Koniec cytatu ---
Naprawiono, jednak wydano to w dwóch poprzednich patchach...obecnie trwają prace nad patchem 1.10.
Gonzo:
A ja chciałbym wiedzieć, czy można np: podstawową wersję (1.0) odrazu spatchować tym patchem. Bo się boje, żeby nic się nie zepsuło. Gdzie w Gothicu 3 pisze, jaka jest wersja i czy działa też na nagielską wersję?
Shanevan:
Gonzo wersję gry można sprawdzić zwijając grę na pasek metodą Alt + Tab. Wtedy na pasku jest pokazana wersja gry. Patch dostępny na gram.pl raczej będzie pasował do angielskiej wersji gry, ale wydaje mi się, że powinieneś najpierw uaktualnić G3 do wersji 1.08.
Pozdro
Plaski:
Ten patch, tak samo jak wszystkie poprzednie działają z każdą wersją gry, to znaczy że można nim patchować zarówno wersję 1.0 jak i 1.07 czy 1.08.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej