Strefa pomocy > Gothic 3 oraz Zmierzch Bogów
Płochliwe Jelenie
AsKeL:
Witam, to znowu ja :)
Postanowiłem trochę podćwiczyć i porobić questy by zdobyć lepszy poziom, lecz mam mały problem z "Płochliwymi Jeleniami"
Otóż zanim zdążę podbiec/zakraść, albo strzelić 2 razy(bo za pierwszym razem zostaje im trochę HP). W większości przypadków zanim dojdę już one uciekają, a raczej nie mam ochoty bawić się w ciągłe zapisywanie i wczytywanie gry, gdyż jest to mówiąc krótko strata czasu.
Wpadłem na pomysł użycia oszołamiacza/ognistych strzał, lecz wciąż jest to uzależnione od podejścia żeby trafić, a strzał mam niewiele. Jakieś porady?
Terranik:
Jak już strzelisz z luku to po prostu poczekaj, aż znów tam przyjdą, albo pobiegnij do nich w odpowiedniej odległości i znów strzel.
AsKeL:
Widzę że nie zrozumiałeś sedna problemu. Nie mogę się do nich zbliżyć, gdyż zanim uda mi się wejść na potrzebną do strzału odległość, one już uciekają.
Jednak spróbowałem twojego sposobu- teraz Jelenie walają mi się po całym wybrzerzu, wielkie dzięki.
Atharen:
Szczerze wątpię aby za ten quest był jakis satysfakcjonujący exp wiec poelcam olać go do czasu gdy bedziesz w stanie powalic jelenia jednym strzalem z luku (celuj w głowe). Mozesz takze sprobowac zabić je za pomocą czarów. Tak czy siak problem (przynajmniej u mnie) pojawia sie po ich zabiciu. Otoz zabilem od groma tych jeleni i z zadnego jak dotad nie wypadlo mi jakies szczegolne mieso, ktore pasowałoby zleceniodawcy. Można wiec ślepo liczyc na szczescie i robić ten quest do usranej śmierci. Jak dla mnie szkoda czasu...
_Snopek_:
Są tylko jedne płochliwe jelenie w tej okolicy więc o je zabicie musi chodzić. Proponuje ci zrobić umiejętność polowania na zwierzyne łowną jakoś tak się to nazywa. Nauczyciela znajdziesz w połowie drogi z Raddock do Cape Taun mieszka on w pojedynczej chacie wtedy jelenie będą padać za pierwszym szczałem.
Ja prawdę mówiąc nie zrobiłem tej misji a został mi tylko 1 płochliwy jeleń do zabicia.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej