Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Tolerancja

<< < (22/33) > >>

Oktawian August:

--- Cytat: Serailo w 10 Czerwiec 2009, 22:10:03 ---A to, że manipuluje prostymi ludźmi to rozumiem dla ich dobra?
--- Koniec cytatu ---
Nikim Kościół Katolicki nie manipuluje podaj mi jakieś przykłady że tak myślisz

Sado:

--- Cytuj ---Religie

Większość ludzi potrzebuje wiary w Coś. Coś nadającego ich życiu sens, porządkującego ich świat, wyjaśniającego jego sens. Negowanie tego nie ma sensu, logiczne uzasadnienie bezsensu wiary też nie jest mądre, ponieważ wiara z definicji nie podlega logice. Dlatego nikomu nie narzucamy, w co ma wierzyć, bądź nie - jest to indywidualna sprawa, dopóki ktoś w imię Jedynie Słusznej ÂŚcieżki nie próbuje swojej wiary narzucać innym. W szczególności nam. A w co wierzą sataniści? Jeśli chodzi o kwestie religijne, większość znanych mi satanistów ma do nich bardzo luźne podejście. Statystycznie przewagę ma ateizm, mutujący w kierunku uznania istnienia "czegoś więcej", często też spotykana jest jakaś forma "wiary przodków", przywiązanie do nordyckiego, celtyckiego bądź słowiańskiego panteonu. Teoretycznie satanista może też wierzyć w Boga (model chrześcijański), jeśli chce, za to prawdopodobnie nie będzie się do niego modlił, ani też nie będzie wierzył w jakieś jego szczegółowe określenia. Dogmaty tworzyli ludzie, którym było to potrzebne do kontrolowania bliźnich. My takich zapędów nie mamy, nie mamy zamiaru nikomu narzucać w co albo w kogo ma wierzyć - jak już pisałem wcześniej, jest to sprawa indywidualna i nas nie obchodzi.
--- Koniec cytatu ---

Cytat z www.satan.pl ;]

--- Cytuj ---Nikim Kościół Katolicki nie manipuluje podaj mi jakieś przykłady że tak myślisz

--- Koniec cytatu ---

Ha! Proszę: http://i.joemonster.org/i/ao/sposob_by_Papillon08_2.jpg

Gordian Morii:
Ja nie chcę się w żadnym wypadku kłócić ani dyskutować ale padło tutaj takie stwierdzenie:

--- Cytuj ---Dobra, wytłumaczę, dla mało rozumnych. Otóż, gdzie ty kurwa matole masz napisane, chociażby w biblii, że facet z facetem nie może się pierdolić? Nigdzie
--- Koniec cytatu ---

Otóż jest takie coś napisane i tutaj mam dowody(wstawiam dopiero teraz bo trzeba było znaleźć):

Kpł 18; 22:"Nie będziesz obcował z mężczyzną, tak jak się obcuje z kobietą. To jest obrzydliwość!"

Kpł 20; 13:"Ktokolwiek obcuje cieleśnie z mężczyzną, tak jak się obcuje z kobietą, popełnia obrzydliwość. Obaj będą ukarani śmiercią, sami tę śmierć na siebie ściągnęli."

I tyle dziękuję:D

A co do tematu to myślę że jestem tolerancyjny w każdej kwestii czyli rasa, kolor skóry, wyznanie, orientacja. Chociaż nie ukrywam że obrzydzają mnie takie rzeczy jak właśnie homoseksualizm i nic z tym nie zrobię taki już jestem.

Azprime:
Kurwa, czy Wy ludzie nie rozumiecie, homoseksualizm jest choroba? ... Czemu niby geje/lesbijki nie sa ze soba z milosci do siebie? no czemu? no lesbijki to jeszcze zrozumiem bo przejawiaja tam jakies uczucia poza seksem miedzy soba... Ale geje? Przeciez im chodzi TYLKO o seks! Oni nie patrza na wnetrze czlowieka, tylko na to jak bardzo jest seksowny...

Dobra, koncze dyskusje w tym temacie, bo jak slysze te bzdury to mnie chuj strzela...

Serail:

--- Cytuj ---Kpł 18; 22:"Nie będziesz obcował z mężczyzną, tak jak się obcuje z kobietą. To jest obrzydliwość!"

Kpł 20; 13:"Ktokolwiek obcuje cieleśnie z mężczyzną, tak jak się obcuje z kobietą, popełnia obrzydliwość. Obaj będą ukarani śmiercią, sami tę śmierć na siebie ściągnęli."
--- Koniec cytatu ---
No i Serailowo-Pinatowa ideologia poszła się jebać. xD

--- Cytuj ---Cytat z www.satan.pl ;]
--- Koniec cytatu ---
Ale mi nie chodziło o satanizm ogólnie, ale posłużyłem się tutaj satanizmem LeVaya wyłącznie. ;]

--- Cytuj ---Dobra, koncze dyskusje w tym temacie, bo jak slysze te bzdury to mnie chuj strzela...
--- Koniec cytatu ---
Jak chuj ci strzela bez powodu to powinieneś udać się do specjalisty, bo to jest poważny problem... To jest choroba, a nie homoseksualizm...

--- Cytuj ---Czemu niby geje/lesbijki nie sa ze soba z milosci do siebie?
--- Koniec cytatu ---
Masz pewność żę nie są?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej