Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Saga Gothic za 21,99zł
Gorion:
Z jednej strony to fajnie, że Saga Gothic staniała prawie 3-krotnie, bo teraz każdy fan Gothica(nawet z bardzo skromnym kapitałem) będzie mógł pozwolić sobie na kupno najlepszych części Gothica w jednym pudełku. Z drugiej jednak strony gwałtowny spadek ceny Gothica świadczy o tym, że najlepsza gra cRPG straciła już swoją dawną świetność, co mnie bardzo smuci . A wy co o tym myślicie?
P.S
Cieszę się, że zdążyłem jeszcze kupić Sage Gothic w platynowej kolekcji.
Eregrin:
haha! To aż TAK TANIO?! Ja uważam, że to 130 zł, powinno kosztować... Nie no, przesadzam, lecz wydaje mi się, że to dlatego, że wychodzi Gothic 4, Dodatek do 3. Wychodzi im to chyba kiepsko (jestem realistą ;]), więc cena, będzie wynosiła zaledwie 60 zł, tuż po 7 dniach od wydania tego... Obym się mylił, lecz takie są moje przypuszczenia.
PS.
Może po prostu gra się stara robi?
L@res:
Ja uważam że Saga Gothic powinna kosztować 100 zł.
Ale to dobrze że potaniała do 21.99 zł w końcu będę mógł sobie ją kupić. Tylko szkoda że klasyka gry Rpg jaką jest gothic I,II,II noc kruka przejdzie do historii.Może Gothic III i IV będą nową klasyką gry Rpg.
Najemnik Lares
Boba Fett:
Odpowiedź jest zaskakująco prosta. Cała saga jest na tyle już stara, że albo nie jest już warta uwagi przez nowych graczy, albo już się po prostu posiada te gry gry (były już najmniej dwa razy dołączane do pism o grach komputerowych). Nie ma tą grą już takiego zainteresowania, a ludzie nie będą przecież po raz któryś kupować tę samą produkcję, by tylko mieć wersję kolekcjonerską, z gazety, platynową, złotą i Bóg wie jeszcze jaką.
Nie zmienia to faktu, iż twórcy/wydawcy chcą wycisnąć z gry ostatnie soki, tj. przemaglować je przez jak największą ilość wydawnictw (np. Extra Klasyka, różne kolekcje itd.) i zarabiać na starych produkcjach jak najwięcej i jak najdłużej.
Teraz tylko wypatrywać, jak dadzą sagę za 10 zł lub za 100 zł (bądź trochę ponad setki) całą sagę plus Gothic 3. Po co? ÂŻeby się pozbyć i kopii z magazynu i zarobić jeszcze więcej na tej starej grze po tak długim okresie czasu, jaki minął od jej wydania.
Twórcy/Wydawcy dbają o graczy oferując im gry po coraz niższych cenach i w ciekawych zestawach? Nie, jak dla mnie nie troszczą się o Nas, tylko starają się jeszcze jakoś dorobić na starociach, że tak brzydko się wyrażę.
Cr4sh3r:
A ja myślę że to wspaniała wiadomość, może teraz więcej ludzi zobaczy co to za gra chociaż myślę że cena 50 zł była by odpowiedniejesza, no ale nie wszyscy uważają tę gre za kultową :).
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej