Strefa pomocy > Gothic II oraz Noc Kruka
Kusze
(1/1)
Pan Grubuś:
Siemka, w nocy kruka zamiast zręcz. potrzeba siły do kuszy. Ale żeby zadawać nią silne obrażenia dalej jest poczebna zręcznosć?
Vassili:
Jak dobrze pamiętam to TAK. w końcu zręcznośc jest potrzebna do celności "Tym wieksza zręcznośc tym większe będa twoje obrażenia z broni dystansowej" to powiedział kiedys jeden gośc (niepamiętam imienia) uczył zręczności.
Serail:
To w gothicu 1 była potrzebna zręczność do kuszy, ale w Noc Kruka wystarczy tylko siła, a o jakichkolwiek premiach do celności za dużo punktów zręczności nic nie wiem.
Pattrix:
Jeśli chodzi o siłę-potrzebujesz jej, żeby kuszy móc używać. A jak już masz kusze, to im więcej zręczności-tym większe obrażenia.
Xtremex:
Zastanówmy się...
Jeśli używamy jakiejkolwiek broni białej, do której używania wymagana jest siła, to im więcej siły tym większe obrażenia stałe i im więcej zręczności tym większe szanse na trafienie krytyczne. Tak samo na odwrót. Kiedy używamy broni zależnej od zręczności, siła się z pewnością przyda. Nie sądzę żeby było inaczej z łukami i kuszami. Lecz to są tylko moje przypuszczenia.
@UP
Lecz im więcej siły to obrażenia będą te same? Wydaje mi się, że nie.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej