Forum dyskusyjne > O grach, programach i sprzęcie
Wybór nowego operatora
(1/1)
Los_Emilos:
Od 2 lat korzystam z usług Ere BlueConnect, nie było by to aż takie złe ale ostatnio prędkość spadła mi dwukrotnie i ten limit 0,5GB a że dzisiaj przypomniałem sobie że kończy mi się umowa w maju (dlatego nie mogę spać) mam do was parę pytań:
1. Przy wyborze aktywacji mam do wyboru takie coś jak:
a) karta radiowa+podstawowa antena
b)AccesPoint+podstawowa antena
Antenę będę musiał wziąć inną (mocniejszą) bo nawet oni się są pewni czy u mnie będzie dobrze odbierać ich sygnał i ma być "okres próbny" jeśli się zdecyduje. Czyli co z tego lepiej wybrać? A jak będę chciał rozdzielić sygnał to czy nie lepiej wziąć Ruter?
2. Zastanawiam się czy nie rozdzielić sygnału między sąsiadów bo ceny są strasznie duże np. 128KB/s kosztuje 40zł a 512KB/s już 80 a 1MB/s - 110zł zatem chciałbym to podzielić między 2 użytkowników jeszcze. Mieszkają od mnie w odległości 150-200m, ale niestety nie znam się w ogóle na sieciach zatem nie wiem nawet jak to miałbym dobrze zrobić.
3. Czy z tej anteny do której by szedł do mnie sygnał, ktoś może brać od mnie sygnał "mojej sieci"?
Ogólnie prosiłbym o jakie kol wiek rady jak mógłbym to zrobić tą sięć lokalną "Los_Emilos" wink.gif .
PS. Teraz pewnie będę strasznie dużo pytał was w tym temacie.
PS2. Firma która ma być moim nowym operatorem to "Plat-Net" a drugim i ostatnim dostawcą może być "Net-Arn". Jeśli ktoś korzysta z tych usług tych firm był bym wdzięczny za opinię.
Respev:
--- Cytuj ---2. Zastanawiam się czy nie rozdzielić sygnału między sąsiadów bo ceny są strasznie duże np. 128KB/s kosztuje 40zł a 512KB/s już 80 a 1MB/s - 110zł zatem chciałbym to podzielić między 2 użytkowników jeszcze.
--- Koniec cytatu ---
A nie lepiej kupić Neostrady? 1Mb/s na dwa lata to koszt zaledwie 64 złotych miesięcznie...
Los_Emilos:
Gdybym miał wybór to bym się nie zastanawiał i bym nie kombinował :/ .
Respev:
[a href=\"http://forum.pclab.pl\" target=\"_blank\"]http://forum.pclab.pl[/a] - tu ci najlepiej doradzą. Poza tym, rozdzielanie radiówki to bardzo głupi pomysł. Nie dość, że może Ci źle internet chodzić na jednym komputerze, to jak to rozdzielisz to praktycznie będzie wielka klapa.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej