Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Zabiorą letnie wakacje?!

<< < (2/8) > >>

Niro:
Przypomina mi to scenariusz jakiegoś głupiego filmu animowanego :P

--- Cytuj ---W takim razie zróbmy petycję żeby nauczycielom jeszcze bardziej obciąć pensję z pewnością się ucieszą.  To tyle na ten temat.
--- Koniec cytatu ---

Właśnie słyszę jak moja mama planuje przy stole niesamowity plan, aby uprzykrzyć uczniom życie i wpajać im dla własnej satysfakcji kolejne dawki wiedzy dotyczącej związków składniowych w zdaniu. ÂŚwietnie będze nauczać, kiedy słońce praży, co nie?

Pomysł oczywiście poroniony, ale głupotą jest uważać, że wszyscy nauczyciele za tym stoją.

Idea rozłożenia wakacji na dwie pory roku nie przejdzie - nie zgodzą się zarówno uczniowie, ludzie w ministerstwie jak i sami nauczyciele (tak, tak, oni też wyjeżdżają na wakacje).

Poza tym prawie każdy w czasie ferii letnich gdzieś wyjeżdża i często są to dłuższe wypady. Jesienią na dobrą sprawę nie ma gdzie wyjechać, a wiosna w przytulnych miejscach to pora silnych wiatrów i huraganów. Nawet biura podróży na tym stracą.

Na dobrą sprawę i tak w Polsce względem innych krajów jest zdecydowanie za mało dni wolnych od szkoły.

Feomathar:
Ten pomysł jest okropny, denerwujący, koszmarny, idiotyczny i...nie mam słowa.Ktoś kto chce zabrać wakacje jest kompletnym debilem!Co jak co, ale na to się nie zgadzam!Mundurki są znośne, ale to NIE!W takim wypadku zgłaszam sprzeciw!Nie pozwolę na to!Szkoda, że Bezimienny nie istnieje naprawdę.On by to rozwiązał.On rozwiąże każdy problem.Policzmy:Zabił armie przeciwników, którzy byli co najmniej dwa razy więksi i silniejsi od niego, zabił sześć smoków, walczył tak długo, jak nie walczyli by nawet Innos, Adanos i Beliar, nosił artefakty bogów, wykonał zadania z narażeniem życia, wygnał ÂŚniącego i zapisał swoje imie w historii Myrthany!A zniszczenie pomysłu skasowania wakacji-co to dla niego!Podsumowanie:PROTEST!

VwB:
Pomysł iście genialny w swojej prostocie. Dlaczego tak się dzieje? Polska chce dążyć do wzorców UE(nawiasem mówiąc cały czas wiedziałem, że nie wyjdzie z tego nic dobrego). Interesuje mnie tylko, czy krótsze wakacje obejmą także studentów, bo to dla mnie teraz ważne... Co oni sobie myślą? 1 miesiąc ferii letnich dla studentów? Ktoś kto robił tą ustawę jest chyba niedokochany przez partnera... Jeśli to obejmuje też studentów... to Wyspy Witajcie....

Neroalex:
ludzie ruszcie głowa czy co tam macie nawed jeśli ktos wpadl na taki pomysl to oczywiste jest ze nie dojdzie on do skutku
1.musieli by zmieniac konstytucje
2.było by za dużo protestow ze strony uczniow
3.rzadz nie przyjmie takiej propozycji oni nie są na tyle glupi
4.wakacje zawsze trwaly 2 miechy i tak pozostanie i nie przezywajcie jak male dzieci czegos co uslyszycie w wiadomosciach bo się wykonczycie psychicznie

pytanie do VwB czemu uwazasz ten pomysl za dazeniem do wzorcow UE znasz ajkies panstwo UE ktore posiada taki system wypoczynku od nauki bo ja nie znam takiego panstwa. a co do stodentow to już na pewno by nie obejmowalo [PROTESTY ] poza tym studenci maja 3 miechy wolnego i zamiast 2 tygodni feri zimowych 3albo 4

aha co do nauczycieli wikszosc z nich tez była by rpzeciwko takiemu posunieciu maja 2 miechy wolnego i jeszcze im za to placa +od 500 do 700 zl dostaje  kazdy nauczyciel na wakcje

Enzo:
Ja nie wiem czy Ci politykom się nudzi i myślą, że jak są u progu władzy to im wszystko wolno? Nie pomysł jest bez sensu. Wakacje są od tego, żeby odpocząć psychicznie od codziennych wykładów nauczycieli, komentarzy kolegów itd. Poza tym gdzie można odpocząć jesienią i wiosną na terenie polski? Deszcze, niska temperatura. Takie coś mogłoby bardzo zdenerwować uczniów, bo takie "szarpanie", czyli nauka z częstymi przerwami nie ułatwiłaby pracy uczniów w szkole wręcz przeciwnie tylko by zaszkodziła.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej