Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Dziennik w Swiatyni Sniącego

<< < (7/9) > >>

Magnus Dux Wolly:
Temat można powiedzieć zamknięty(rozwiązany).Jak ktoś dobrze słuchał w 5 rozdziale Xardas mówił o rycerzu który miał Runiczną Zbroję i URIZIEL.Został jednak zabity.Dziennik należał zapewne do niego.Tylko dziwię się skąd się ta zbroja wzięła w opuszczonej wieży Nekromanty???

Baradock:
myślę ze mój post nie wyróżni się od innych. Była pewnie jakaś bitwa ludzi z orkami orkowie wzięli tych żołnierzy co się poddali i wzięli ich do budowy świątyni a jakiś wyższej rangi żołnierz który posiadał Uriziel opisał to w dzienniku.

edit: do postu kolegi ^, myślę ze nekromanta zbroje ukrył na "ciężkie czasy", a orki gdzieś dziennik i miecz po przeniosły a potem o tym zapomniały  to moje zdanie xD

Atsui:
Xardas mówił o jakimś generale, który posiadał runiczną zbroję i Uriziel... Bodajże było to coś takiego "mam nadzieję, że nie skończysz tak, jak poprzedni właściciel tej zbroi" . Myślę więc, że sługusy ÂŚniącego zdołały dopaść tego kolesia, po czym odebrali mu Uriziel i zbroję runiczną. Uriziel, jako że rozpoznano, iż można go naładować z pomocą magicznej rudy, którą posiadali ludzie, został zamknięty w odpowiednim pomieszczeniu i pilnowany przez ożywieńca - szamana, by nikt już nie mógł posiąść tej mocy i pokonać ÂŚniącego. To oczywiście tylko moje spekulacje, ale uważam, że są bliskie prawdy :)

Aridan:
Ja nie wiem dokładnie ale prawdopodobnie to były właściciel Urliziela.

Rikka Malkain:
Myślę że dziennik nie należał do dawnego właściciela Uriziela tylko do jakiegoś zwykłego żołnierza, który być może walczył kiedyś u boku tego właśnie generała, a potem został wzięty do niewoli, może po śmierci generała chciał zabrać orką miecz, a oni go zabili. A zamknęli miecz dlatego, że bali się jego mocy, a nie potrafili go zniszczyć.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej