Autor Wątek: Problem z wyjściem z GD  (Przeczytany 2471 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wrax

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
Problem z wyjściem z GD
« dnia: 09 Styczeń 2008, 13:52:32 »
Witam.

Mam taki dziwny problem, może ktoś się z tym już spotkał.
Otóż do wejścia do GD wszystko było ok. ÂŻadnych problemów.
Ok, w końcu mam klucz i wchodzę do GD...

Dotarłem na zamek, trochę pomyszkowałem, wykupiłem Gorna, przekazałem pierwszy raport dowódcy, ale chciałem jeszcze wrócić się do Kohrinis. I tu problem. Po wejściu w kopalnię pojawia się oczywiście ekran wczytywania mapy do Khorinis... i... i wczytuje się bez końca (tak z 30 minut wytrzymałem - dłużej nie zdzierżyłem i zresetowałem kompa). I tak za każdym razem, cały czas zatrzymuje się tak na na 5/6 długości paska wczytywania i później już jak wyżej pisałem, wczytuje w nieskończoność.

Testowałem to kilka razy. Próbowałem z save'a przed uwolnieniem Gorna też nic.

Co ciekawe zaraz na początku, gdy po raz pierwszy przeszedłem poprzez kopalnię, a gdy już wczytała się plansza Old World poszedłem "na nosa" (gram w GII pierwszy raz) ku górze. Pozabijałem co trzeba i dotarłem do miejsca, gdzie znów wyszedłem z mapy GD (zrobiłem chyba kółko) wprost na grupę orków z szamanem itd. Ale wtedy New World wczytała się błyskawicznie.

Czyżby potem wydarzyło się coś takiego, że teraz gra nie potrafi sobie poradzić z wczytaniem Kohrinis?

Koledzy pomóżcie! :)

ps.
gra wręcz śmiga, nie było jakiś kłopotów dotychczas, wywaleń, błędów czy zawieszeń.
mam Gotic II z płyty z GWyborczej

komp:
system XP home
512 Gb RAM
1,60 CeleronM
karta 128mb zintegrowana Intela

Offline Dante

• Obywatel
  • Reputacja: 40
  • Are you talking to me bitch?
Problem z wyjściem z GD
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Styczeń 2008, 13:59:44 »
To reinstalka, tylko save sobie zgraj na cokolwiek. Jeśli nie pomoże to z reklamacją do Wyborczej ;p
« Ostatnia zmiana: 09 Styczeń 2008, 14:11:33 wysłana przez Dante »

Forum Tawerny Gothic

Problem z wyjściem z GD
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Styczeń 2008, 13:59:44 »

Offline wrax

• Kret
  • *
Problem z wyjściem z GD
« Odpowiedź #2 dnia: 09 Styczeń 2008, 23:18:05 »
ok. był reinstall... jest "postęp" - teraz po około 5-10 minutach wczytywania na etapie jaki opisywałem w tytułowym poście  program wychodzi sobie do windowsa, ot się sam zamyka.
Za pierwszym razem podczas wczytywania New World (po reinstalu) pojawił się jeszcze problem ograniczoności pliku stronicowania (Gothic sobie zażyczył więcej objętości pliku niż 1,5 Gb ;) zwiększyłem do 2,5 Gb to teraz już kończy swe działanie po 10 minutach wczytywania bez komunikowania błędu...

ech a już myślałem, że polubię tę grę

Offline Dante

• Obywatel
  • Reputacja: 40
  • Are you talking to me bitch?
Problem z wyjściem z GD
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Styczeń 2008, 09:05:22 »
Widocznie masz płyte uszkodzoną. Weź pożycz od kumpla zainstaluj i ciesz się bo naprawde warto.

Offline Dariufu

• Kret
  • *
Problem z wyjściem z GD
« Odpowiedź #4 dnia: 25 Styczeń 2008, 14:32:26 »
Może włącz ostatniego save'a i wykonaj zadanie od Garonda i znajdz wszystkie skrzynie rudy. Gdy dostaniesz dowód od Garonda dla Hagena to idź do końca Górniczej Doliny i zrób save przed wejściem do Khorinis. Jeżeli to nie zadziała to skupiuj gdzieś save'y i zainstaluj ponownie grę od kolegi albo kup nową. Innego wyjścia nie widzę.

Offline wrax

• Kret
  • *
Problem z wyjściem z GD
« Odpowiedź #5 dnia: 25 Styczeń 2008, 21:43:52 »
dzięki koledzy za chęć pomocy w tej beznadziejnej sytuacji.

Ignus -> już nawet tu tego nie opisywałem, ale też w pewnym momencie oświeciła mnie myśl by zrobić to co opisałeś, zająłem się rudą, dostałem wiadomość dla Hagena i dalej to samo, przeinstalowałem... ale dzięki za Twe propozycje :)

żałuję, że nadpisałem save ten tuż przed wejściem do GD (po raz pierwszy), niestety jedyny zachowany z okresu przed wejściem do GD to taki z połowy gry w Kohrinis.
Doszedłem do przekonania, że już lepiej zainwestuję w Noc Kruka i spróbuję wtedy jeszcze raz :)

może ktoś chce zbyć 1 sztukę Nocy Kruka po kosztach? ;)) ale pewnie czeka mnie wizyta w MM lub na allegro

Offline Dingers

• Kret
  • *
Odp: Problem z wyjściem z GD
« Odpowiedź #6 dnia: 29 Czerwiec 2008, 22:15:01 »
Jezeli Masz Nie Orginalna Plyte To Wina Cracka A Jak Masz Orginalana Kup Nowego Gothica Lub Pozycz Od Kolegi

Offline Freuer

• Kret
  • *
  • Reputacja: 4
« Odpowiedź #7 dnia: 03 Lipiec 2008, 23:30:06 »
hehe... oczywiscie ze to oryginal :) ja tez mam z gazety wyborczej (bo inaczej nigdy bym w tą gre nie zagral - bo jej nie znalem)
jesli chodzi o zawieszanie sie to mialem kilka razy ale w pozniej fazie gry w nieokreslonych momentach... ot tak jakos, mam nadzieje ze rozwiazesz problem

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #7 dnia: 03 Lipiec 2008, 23:30:06 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18