Witam.
Mam taki dziwny problem, może ktoś się z tym już spotkał.
Otóż do wejścia do GD wszystko było ok. ÂŻadnych problemów.
Ok, w końcu mam klucz i wchodzę do GD...
Dotarłem na zamek, trochę pomyszkowałem, wykupiłem Gorna, przekazałem pierwszy raport dowódcy, ale chciałem jeszcze wrócić się do Kohrinis. I tu problem.
Po wejściu w kopalnię pojawia się oczywiście ekran wczytywania mapy do Khorinis... i... i wczytuje się bez końca (tak z 30 minut wytrzymałem - dłużej nie zdzierżyłem i zresetowałem kompa). I tak za każdym razem,
cały czas zatrzymuje się tak na na 5/6 długości paska wczytywania i później już jak wyżej pisałem, wczytuje w nieskończoność.
Testowałem to kilka razy. Próbowałem z save'a przed uwolnieniem Gorna też nic.
Co ciekawe zaraz na początku, gdy po raz pierwszy przeszedłem poprzez kopalnię, a gdy już wczytała się plansza Old World poszedłem "na nosa" (gram w GII pierwszy raz) ku górze. Pozabijałem co trzeba i dotarłem do miejsca, gdzie znów wyszedłem z mapy GD (zrobiłem chyba kółko) wprost na grupę orków z szamanem itd. Ale wtedy New World wczytała się błyskawicznie.
Czyżby potem wydarzyło się coś takiego, że teraz gra nie potrafi sobie poradzić z wczytaniem Kohrinis?
Koledzy pomóżcie! 
ps.
gra wręcz śmiga, nie było jakiś kłopotów dotychczas, wywaleń, błędów czy zawieszeń.
mam Gotic II z płyty z GWyborczej
komp:
system XP home
512 Gb RAM
1,60 CeleronM
karta 128mb zintegrowana Intela