Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Dlaczego polubiliście Gothic'a?
sluga bogow:
Ja o Gothicu dowiedziałem się od kolegów. Opowiedzieli mi o Oku Innosa, smokach, gildiach, walce ze złem. Od razu pożyczyłem go. Bardzo mnie zaciekawił.
NO_NA_ME:
A mnie spodobała się "Jedynka", a w niej sam pomysł, żeby zamknąć grupę ludzi na jakimś obszarze i dać im nagle wolną rękę. No i powstały z tego trzy "państewka": jedno - feudalne (St. Obóz), drugie - anarchistyczne (N. Obóz) i trzecie - wyznaniowe (Sekta)
Enzo:
Ja polubiłem Gothic'a przede wszystkim ze względu na fabułę, ponieważ jest ona rozbudowana i jedyna w swoim rodzaju tzn. nikt jeszcze czegoś podobnego nie wymyślił. Grafika jest bardzo dobra w tej grze jak na tamten czas.
user no. 11627:
O Gothic'u dowiedziałem się od kolegi, z początku gra nawet mi się nie podobała ale po pewnym czasie mnie wciągnęła. Jednak najbardziej w grze podoba mi się fabuła, szczególnie ta z dwóch pierwszych części. Jest ona bardzo rozbudowana a niektóre questy wymagają naprawdę niezłych umiejętności - czy to w walce czy myśleniu. Do tego dochodzi fajny klimat, niezła muzyka i dobra grafika (jak na tamte czasy). Naprawdę świetna gra. :D
les:
Gothic spodobał mi się nie od razu - niestety zacząłem od 2 i to był błąd.Teraz uważam,że nie ma lepszej gry cRPG.Czytałem sporo fantastyki - ale ten pomysł z Myrtaną(jedyne co mi się nie podoba to ta nazwa!) był świetny, a i wykonanie prawie że doskonałe.
Pozdrawiam wszyskich fanów Gothica - w/g mnie najbardziej grywalna jest 1, później 2, Noc Kruka - a trójka stosunkowo najgorsza, choć najdłuższa i dobra grafika.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej