Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Najpotężniejszy bóg

<< < (19/20) > >>

kronos1194:
A według mnie każdy jest ważny i każdy na swój sposób potężny można by myśleć że Adanos bo w końcu jesteśmy wybrańcem Adanosa ale z drugiej strony każdy bóg ma jakąś część w fabule i każdy moim zdaniem jest ważny na swój sposób

zdzisiu197:
moim zdaniem najpotężniejszy jest Adanos ponieważ jest strażnikiem równowagi między Innosem a Beliarem, poza tym to w świecie Gothic mówi się że to Adanos stworzył świat

Bartek966:
Chociaż najbardziej lubię Beliara :) to przyznam że najpotężniejszy jest Adanos. W końcu to Adanos stworzył świat. I cytuję Vatrasa ( choć niedokładnie): "Tam gdzie stanął Adanos ani Innos ani Beliar nie mieli żadnej władzy..." Po Adanosie nieznacznie górującym nad resztą braci jest Innos i Beliar. Wydaje mi się że Innos wygrywa liczebnie lecz słudzy  Beliara są o wiele potężniejsi.

Tensho:
Ktoś wcześniej napisał że "Orkowie w G3 praktycznie wygrali wojne" ale Insentor mądrze zauważył iż
--- Cytat: Isentor w 21 Marzec 2009, 13:14:03 ---Przecież wygrana bitwa nie oznacza wygranej wojny.

--- Koniec cytatu ---
A taka wojna między ludźmi a orkami to nic innego jak mała bitwa między bogami. Odnoszono się tutaj do tego że 2+(-2)=0 co oczywiście jest niepodwarzalną prawdą. Także że suma dwóch boków trójkąta zawsze będzie większa od długości trzeciego. Jednak niemożna tego sprowadzać do matematyki z żelaznymi zasadami. Jeśli już mielibyśmy sprowadzić to do matematyki to wyglądało by to tak A=Adanos B=Beliar a I=Innos
B+I=A-1
Dlaczego -1 spytacie?? Ano dlatego że nawet połączone siły B i I nawet gdyby były większe od mocy A i tak pozostaje kwestia zgody miedzy sojusznikami. A jak wiadomo o to jest najtrudniej.
--- Cytat: Sirius w 11 Maj 2009, 21:24:53 ---Ja sądzę, że i tak każdy jest najpotężniejszy w swoim żywiole: Innos niech się smaży w swoim piekiełku, Beliar niech łowi zagubione duszyczki w Varancie a Adanos niech się kozaczy w Jarkendarze. I koniec...

--- Koniec cytatu ---
I znowu wróćmy do tego że cały świat w gruncie rzeczy należy do Adanosa. Więc dlaczego przydzielasz mu najmniejszą część jego dzieła. To wygląda mniej więcej tak że B i I to tylko goście A czyli nie sprawują żadnej realnej władzy w świecie Adanosa.
--- Cytat: Bartek966 w 02 Luty 2010, 22:09:45 ---Chociaż najbardziej lubię Beliara :) to przyznam że najpotężniejszy jest Adanos. W końcu to Adanos stworzył świat. I cytuję Vatrasa ( choć niedokładnie): "Tam gdzie stanął Adanos ani Innos ani Beliar nie mieli żadnej władzy..." Po Adanosie nieznacznie górującym nad resztą braci jest Innos i Beliar. Wydaje mi się że Innos wygrywa liczebnie lecz słudzy  Beliara są o wiele potężniejsi.

--- Koniec cytatu ---
Jak widać kolega zdołał zamieścić całą odpowiedź dyskusji w tym krótkim poście.
Adanos jest najpotężniejszy i niema co do tego wątpliwości.
Jeszcze jedno równanie na zakończenie 3-(1+1)=1 oczywiście 3 to Adanos a "jedynki" Beliar oraz Innos.
Mam nadzieję że chociaż jednemu czytelnikowi udało się dotrwać do końca.
Pozdrawiam

Rikka Malkain:
Najpotężniejszy jest Adanos, bo to jego magowie są najsilniejsi i najmądrzejsi. Gdy oko Innosa zostało zniszczone, ani Xardas, ani Phyrokar nie wiedzieli co zrobić tylko wysłali cię do Vatrasa. No i niby to innos ma najpotężniejszych wojowników, ale jak się w gothic3 rozejrzeć to koczownicy, gońcy leśni, druidzi, są wszędzie :D.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej