Forum dyskusyjne > O grach, programach i sprzęcie
Risen
Rakbar Nasard:
--- Cytat: Kyras w 03 Lipiec 2009, 01:37:27 ---Dokładnie tak. Tego samego spodziewam się po gameplay'u. Czuję, że jedyną rzeczą która uratuje tą grę będzie fabuła.
--- Koniec cytatu ---
E tam... Grafika nie musi być najwyższych lotów, byleby była dobra fabuła, klimat no i styl walki (bo w gothic 3 to zamienił się w rutynowe klikanie LPM).
Tutaj są dwa filmy, które wiele pokazują:
//www.youtube.com/watch?v=JEwPuT_D34I
//www.youtube.com/watch?v=ovnaYRv-7v0
p.s. oglądać szybko, bo jak Kyras wejdzie, to filmy skasują.
Isentor:
Jak na nowego rpga wypadałoby się bardziej postarać. Widziałeś animacje dialogów w Dragon Age? Coś na wzór Mass Effecta. A tutaj co? Stoi 2 pajaców i wymachuje rękoma. Mało tego na przestarzałym i lekko podrasowanym silniku. Wiadome, fabuła swoją drogą, klimatu pewnie nada. Ale nie można ratować się jednym elementem i położyć przysłowiową laskę na inne. Piranha kopiuje jak idzie swoje patenty z sagi Gothic, ale zapomina o nowościach. A jeśli zabraknie nowości nikt spoza europy nie weźmie gry do ręki.
Poza tym dalej mam wątpliwości co do płynności gry. Widać jest lepiej bo w przypadku g3 już w wersji beta i oficjalnej prezentacji występowały przycięcia. Kamień z serca mi spadnie dopiero gdy jakiś magazyn przetestuje Risen na swoim sprzęcie.
Czaroxxx:
Udało mi się obejrzeć :P
Widać, że poprawili gestykulacje postaci, bardzo dobrze. Co do potworów to trochę zerżniętego od Gothic'a ale co tam (znaczy w sumie tylko wąż i ogr, reszta jest całkowicie oryginalna). Szkoda tylko, że nie widziałem tego filmiku z systemem walki bo chyba jednak coś się zmieniło.
Rakbar Nasard:
--- Cytat: Kyras w 06 Lipiec 2009, 12:23:24 ---Udało mi się obejrzeć :P
--- Koniec cytatu ---
ÂŁał. xD
--- Cytat: Kyras w 06 Lipiec 2009, 12:23:24 ---Widać, że poprawili gestykulacje postaci, bardzo dobrze. Co do potworów to trochę zerżniętego od Gothic'a ale co tam (znaczy w sumie tylko wąż i ogr, reszta jest całkowicie oryginalna). Szkoda tylko, że nie widziałem tego filmiku z systemem walki bo chyba jednak coś się zmieniło.
--- Koniec cytatu ---
No nie do końca. Więkoszość z nich ma coś z gothicowych. Patrz np. dźwięk wydobywany przez gnoma. Nie przypomina Ci on czegoś? A może zębacza z Gothica 1/ 2? Ghul tez ma jakiś taki znajomy.
--- Cytat: Isentor w 06 Lipiec 2009, 12:21:32 ---Jak na nowego rpga wypadałoby się bardziej postarać. Widziałeś animacje dialogów w Dragon Age? Coś na wzór Mass Effecta. A tutaj co? Stoi 2 pajaców i wymachuje rękoma. Mało tego na przestarzałym i lekko podrasowanym silniku. Wiadome, fabuła swoją drogą, klimatu pewnie nada. Ale nie można ratować się jednym elementem i położyć przysłowiową laskę na inne. Piranha kopiuje jak idzie swoje patenty z sagi Gothic, ale zapomina o nowościach. A jeśli zabraknie nowości nikt spoza europy nie weźmie gry do ręki.
Poza tym dalej mam wątpliwości co do płynności gry. Widać jest lepiej bo w przypadku g3 już w wersji beta i oficjalnej prezentacji występowały przycięcia. Kamień z serca mi spadnie dopiero gdy jakiś magazyn przetestuje Risen na swoim sprzęcie.
--- Koniec cytatu ---
Może niech zrobią dobrze to co potrafią i w czym są doświadczeni, niż zrobić zbugowane gówno. Poza tym dodali kilka drobnych nowości (np. lewitacja - nie widziałem jeszcze takiej umiejętności w grach), które przyszło nam zobaczyć, a jestem pewien, że będzie ich więcej.
p.s. robi wrażenie. ;]
//www.youtube.com/watch?v=x8I5q2Hax5M
Czaroxxx:
Lewitacja była w morrowindzie
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej