Forum dyskusyjne > O grach, programach i sprzęcie
Risen
Sirius:
To może ja się wypowiem.
Wersja demo to nie to samo co wersja full. W demo był zwalony system oświetleń, tutaj jest to poprawione. W pełnej wersji są achievementy: prawie jak w WoW ;p
Co do grafiki: ładniejsza od Gothica 3. Przynajmniej według mnie. Muzyka Kai'a więc piękna. Cykl dnia i nocy działa dobrze. Brak lagów, bugów i innych babolów: przynajmniej przez 3 godziny, kiedy grałem w Risena. Fabuła niezła, niektóre obszary (np. klasztor) bardzo ładnie zrobione, trzeba czasem pogłówkować. Potworki cholernie silne. Rzeczywiście, bez tarczy i opanowanych odskoków (a'la Wiedźmin, np 2x w, 2xs itp) pokona nas byle dzik. Jeśli opanujemy odpowiednio tarczę, grać się będzie bardzo przyjemnie.
Głosy potworów (sea vulture, Goblin czy mol) są takie same jak w Gothicu. Nie wiem czy to wada, mnie tam nie przeszkadzało. Z tego co zauważyłem, jest nieograniczony ekwipunek. Animacje postaci ładne, ale niektóre twarze mogą się wydawać do siebie podobne.
Jako iż gram na angielskiej wersji (do czasu premiery polskiej) o tłumaczeniu nic nie powiem :)
Oceniam na 9/10, jednak tą ocenę będę musiał skorygować po wyjściu polskiej wersji :D
Tak rzekłem ja...
Tum dum dum dum dum dum...
Wiem, że double post, ale edycja postu pozostała by niezauważona....
http://www.cdaction.pl/news-9149/risen-w-polsce-jednak-jeszcze-w-tym-tygodniu.html
Już w piątek :D
Isentor:
Tak tak, prawda jest taka, że polska wersja wyciekła już do neta. Cenega na siłę przyśpiesza premierę żeby gracze nie zniechęcili się po ściągnięciu pirata. Tyle w tym prawdy. A oświadczenie prasowe iście humorystyczne.
Anv:
Dzisiejszego zacnego dnia postanowiłem wskoczyć przy okazji do sklepu zwanego empikiem, aby sprawdzić czy gra na którą tak oczekiwałem jest już na półce. Zadowolony podszedłem do pierwszej z nich i ujrzałem pudełeczko z Risenem. Faktycznie, urokiem to ono nie powala, ale mniejsza o to. Z przyzwyczajenia, postanowiłem spojrzeć na cenę. W tym celu odwróciłem opakowanie, a to co tam zobaczyłem wprowadziło we mnie stan lekkiego zaskoczenia. Otóż cena nie wynosiła 140 zł, jak to gdzieś było wypisywane, a "tylko" 109 zł. Co oczywiście sytuację poprawia, lecz nie zmienia faktu że to jednak sporo, jeśli miałoby to być podobne go Gothica 3. Niemniej jednak pewne jest że grę zakupię. Nie wiem czy akurat tu cena jest niższa, czy po prostu tak jest wszędzie. Ale zaskoczenie miłe przynajmniej.
Pabloo:
--- Cytat: Grison w 12 Październik 2009, 22:30:59 ---Gdzie napisałem, że będzie równy albo lepszy?
--- Koniec cytatu ---
Nigdzie ,Ja to odebrałem że według ciebie Risen jest lepszy bądź równy Wiedźminowi.
Isentor:
Risen irytuje. Zadania typu wynieś, przynieś pozamiataj pomiędzy punktem A i B x3, następnie wróć z przyniesionym przedmiotem i powtórz wycieczkę po NPC. 10 minut idziesz, w 5 sekund załatwiasz zadanie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej