Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Sytuacja w Polsce

<< < (2/8) > >>

Walentin:
Podzielić wakacje na pół? To durnota totalna. No ludzie co ja będę robic jesienią i wiosną co? jesienią to chyba liscie grabić... a wiosną siedzic w domu bo zimno. Pomyślmy sobie: lato upał, gorączka. Na dworzu temperatura 35 stopni. Marzycie sobie o plaży i morzu, a gdy się ockniecie to zobaczycie ze siedzicie w czterech ścianach nad klasówką, a ktoś w innym kraju wygrzewa się na słonku. I co to za przyjemnośc? Według mnie ten pomysł nei przejdzie ,ale nigdy nic nie wiadomo. PO jest zdolne do wszystkiego. Nawet do podjecia tak idiotycznego kroku. Poprostu my tu się sprzeciwiamy temu ale no cóż na pewno wiekszośc z WAS było i jest za PO Wasi rodzice we większości na pewno też głosowali na PO więc czemu się sprzeciwiacie co? powiem krótko: CHCIELIÂŚCIE TUSKA TO GO MACIE!  Ja go nei popierałam, a i moi rodzice za nim nie głosowali. Zawsze byłam przeciwna PO. No ale sami widzicie ze poparliscie durnote totalna. To ja powiem tak: wolę już te zarąbane mundurki niż mieć wakacje podzielone na pół! Chcieliscie to tak macie. Gratuluje wam serdecznie! Przez takich jak Wy (zwracam się do tych co poparli PO) nawet tacy jak ja czyli popierajacy PiS będą mili chyba przerabany żywot. A ja się nawet cieszę: bo przynajmniej dowiecie się jaką durnotę wybraliście. Ja wiedziałam ze tak będzie. No dobra to ja się już nie rozpisuję bo znowu będzie miał ktos do mnie sapy o to nietoleruję PO czy cós...

Gal Anonim:
Walentin...
czy ty aby nie mylisz PO z PiSem? To PiS zawarł koalicję z Giertychem któremu przychodziły do głowy takie głupie pomysły. Moim zdaniem PO to jest w tej chwili jedyna solidna partia w Polsce. PiS to banda zakompleksionych durniów, którzy z nikim się nie liczą i myślą tylko o władzy. Lewica to z kolei wiecznie niezadowolone lenie, które rządziły i nic nie zrobiły, a teraz czepiają się wszystkiego i wszystkich.
Natomiast PO wzięło się za rządzenie na poważnie. Widać to chociażby po podejściu premira i ministra spraw zagranicznych na wizytach za granicą, np. w Rosji i Niemczech. Wreszcie skończyli z polityką wiecznych żądań i pyskowania, którą prowadził PiS. Zaczęli prowadzić dyplomatyczny dialog. Tak jak się to powinno robić. Piszesz że PO jest zdolne do wszystkiego. PiS też, tyle że PiS przez dwa lata robił wszystko: nielegalne podsłuchy, inwigilacja, wieczne wrzaski, awantury, kolejne co głupsze pomysły, z których co drugi był sprzeczny z konstytucją i z demokracją jako taką. Do tego jeszcze należy dołożyć wieczną propagandę sukcesu, gadki o tym jak to zmniejszyli bezrobocie (ano zmniejszyli, skoro z Polski 2 miliony ludzi uciekło przed Kaczyńskim no to poniekąd jest jego zasługa) i jak to w ogóle było lepiej, kiedy w rzeczywistości spychali ten kraj po równi pochyłej. Polityka zagraniczna - bezdennie głupia Anna Fotyga i Kaczyński który Busha traktował jak wielkiego brata, innymi słowy jedno lizusostwo i posłuszeństwo wobec USA.  
A PO? PO wzięło się do roboty. Z ludzmi rozmawia, nie awanturuje się. Nie ma chamstwa PiSu, nie ma wiecznych kłótni, nie ma żądań, nie ma wazeliniarstwa. Nie ma propagandy sukcesu. Jest po prostu rząd, który robi swoje.
I nie wmawiaj mi że PO jest odpowiedzialne za takie pomysły jak ten z wakacjami - to nie jest pomysł rządu, tylko grupy nauczycieli. Nawet jeśli poparł ich jakiś polityk, to po pierwsze nie wiadomo z jakiej partii, a po drugie, nawet jeżeli z PO to jeden poseł i tak nic nie zdziała.

Osobiście zgadzam się z Isentorem, to już nie pierwszy głupi pomysł o którym za miesiąc nikt nie będzie pamiętał. Aha, jeszcze jedno: czy ktoś widział na ten temat coś w internecie? Bo z tego co czytam widział to tylko Boba Fett w telewizji i nic więcej nigdzie o tym nie ma. Ludzie! Gdyby taki pomysł naprawdę ktoś z rządu traktował poważnie, trąbiły by o tym wszystkie media!!!

Respev:

--- Cytuj ---czy ty aby nie mylisz PO z PiSem? To PiS zawarł koalicję z Giertychem któremu przychodziły do głowy takie głupie pomysły.
--- Koniec cytatu ---
Acha, a co to ma wspólnego z tematem? O ile jeszcze pamiętam, teraz nie rządzi PiS, a ministrem edukacji nie jest Roman Giertych.

--- Cytuj ---Wreszcie skończyli z polityką wiecznych żądań i pyskowania, którą prowadził PiS
--- Koniec cytatu ---
To znaczy? Jakich żądań? Co żądali?

--- Cytuj ---A PO? PO wzięło się do roboty. Z ludzmi rozmawia, nie awanturuje się.
--- Koniec cytatu ---
Ano. I dlatego pół polski wyszło na ulicę i zaczęło strajkować, czyż nie?

Pan Boba Fett chyba nie umie czytać ze zrozumieniem i wprowadził Was w błąd. Wakacje mają się kończyć 20 sierpnia, a nie pierwszego. Mają być krótsze ferie zimowe, ale za to dłuższa przerwa wiosenna (trwająca bodajże 1 miesiąc).

Walentin:
widzisz? Nie znasz się na polityce totalnie. Ja się też nie uwazam za taką co wszystko wie. Ale wiem jedno po pierwsze: co Tusk załatwił za granicą? Załatwił to ze teraz Rosja podnisła ceny gazu. A w Niemczech to lepiej się nie wypowiadać bo szkoda słów. Wiecie co? tus pozwolił na wybudowanie jakiegoś porąbanego muzeum pamięci wygnania Niemców (nie wiem czy ta nazwa jest poprawna ale chyba coś w tym stylu). Pozwolił na to by stwożono muzeum które nie zgadza się z Polską historią. Po drugie PiS nie pyskuje. To PO wiecznie próbuje znaleśc jakąś płapke na PiS aby zamaskowac swoje plamy. Np. ten laptop... po co w ogóle ten temat? PiS takich durnowatych  tematów nie zadawało tylko załatwiło wiele rzeczy. Np. Gaz miał być prowadzony z innych krajów. A kochaniutkie PO zerwało jakieś pismo i oto stalismy się nie zalezni od Rosji bo mamy z niej gaz zamiast z tych innych krajów. nielegalne podsłuchy to PO wymysliło , a wrzaski i awantury robi zarąbane PO i nie będziesz mi mówił że jest inaczej! kto wiecznie gada na Kaczyńskich itp.? tylko PO ich oczernia a tak naprawdę się okazuje ze jest to tylko po to by zamaskować swe błedy i zyskać poparcie na oczernianiu niewinnych. Głupie pomysły ma PO. A co do bezrobocia to się mylisz. Tusk powiedział ze będą przyjeżdżać a tu jeszcze więcej wyjechało. A prowadzenie sojuszy z Bushami i innymi było bardzo dobre. Bo co teraz to wszystko spieprzyło PO, które nie potrafi rzadzić. Mówisz PO wzieło się do roboty/ Powiedz mi i wymień co PO zrobiło pozytywnego. Jestem ciekawa co nawymyslasz.

Wiedziałam ze będą się kłócić ze mna o zarabane PO wiedziałam.... ale dobra ja się nie poddam!

PS. Respev popieram Cie!

Baś-ka:

--- Cytuj ---Po drugie PiS nie pyskuje. To PO wiecznie próbuje znaleśc jakąś płapke na PiS aby zamaskowac swoje plamy. Np. ten laptop... po co w ogóle ten temat? PiS takich durnowatych tematów nie zadawało tylko załatwiło wiele rzeczy
--- Koniec cytatu ---

Taa 2 miliony polaków zwiało za granicę bo co miesiąc za*ierdalali jak woły a potem ledwie na chleb starczało. A twój koffany PiS na czele z kaczyńskim przez ten czas budowali sobie ocieplany chodnik, bo jakiś pierdziel rękę sobie złamał.

--- Cytuj ---Np. Gaz miał być prowadzony z innych krajów. A kochaniutkie PO zerwało jakieś pismo i oto stalismy się nie zalezni od Rosji bo mamy z niej gaz zamiast z tych innych krajów. nielegalne podsłuchy to PO wymysliło , a wrzaski i awantury robi zarąbane PO i nie będziesz mi mówił że jest inaczej!
--- Koniec cytatu ---

Big Lol tu padłem, znajdujemy się w wielkim spisku zapoczątkowanym przez PO który ma na celu sprowadzanie gazu z rosji, i wieczne kłótnie i awantury. Ubzdurałaś sobie żę to PO jest winne wszystkiemu: ÂŻe brakuje kasy,szkoła jest rąbnięta,sąsiad obok to stary konserwantysta a nielegalne podsłuchy są masowo kupowane przez PO :). Po za tym dlaczego ma nie mówić inaczej, póki co panuje wolność słowa...

--- Cytuj ---Tusk powiedział ze będą przyjeżdżać a tu jeszcze więcej wyjechało
--- Koniec cytatu ---

A powiesz mi skąd masz te jakże dokładne dane?

--- Cytuj ---Wiedziałam ze będą się kłócić ze mna o zarabane PO wiedziałam.... ale dobra ja się nie poddam!
--- Koniec cytatu ---

Póki co to ty się kłócisz i wywrzaskujesz że PO to banda złodziei polskich decydentów (pzdro dla cygana).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej