Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Dlaczego PB sprzedała prawa Gothica?

<< < (2/3) > >>

Quarior:
Jak dla mnie sprawa jest oczywista - PB od zawsze chciało zakończyć sagę na 3 częściach. JoWood za to nie patrzył na to czy Gothic będzie serią zapamiętaną na długie lata, dla nich liczyło się to, żeby jak najwięcej dzieciaków kupiło kolejną część Gothica. Tak swoją drogą to może dlatego Gothic3 wyszedł taki bajkowy xD... W każdym razie JoWood nie miał nic do stracenia, zlecił innemu developerowi pracę nad kontynuacją. Nawet jeśli okaże się totalnym niewypałem to i tak tysiące osób kupią nawet największy szit z logo "Gothic"  ...

alrik:
Moim zdaniem PB nie miało pomysłu na kolejną część gry.

Baś-ka:
PB odeszli bo chcieli zachować dobre imię wiedzieli dobrze że g4 to już będzie przesada i naciąganie kasy więc woleli zostać dobrze zapamiętani przez fanów gothica niż na siłe kontynuować serię. Odwalili kawał dobrej roboty przy sadze gothica i nalezy im się szacunek za to natomiast wielu z nas nie umie tego docenić. JoWood-owi zależy tylko na kasie i nie obchodzi ich że to tylko naciaganie forsy.

Respev:

--- Cytuj ---Moim zdaniem Piranha Bytes na Gothic 3 chciała już zakończyć serię by uniknąć naciągania fabuły.
--- Koniec cytatu ---

--- Cytuj ---PB odeszli bo chcieli zachować dobre imię wiedzieli dobrze że g4 to już będzie przesada i naciąganie kasy więc woleli zostać dobrze zapamiętani przez fanów gothica niż na siłe kontynuować serię
--- Koniec cytatu ---
Męczą mnie już wywody dzieci-fanatyków. Po pierwsze, Piranha Bytes NIE SPRZEDAÂŁA NIKOMU PRAW, bo do nazwy Gothic prawa ma JoWooD, a nie Piranha! Po drugie, jeśli Piranha Bytes chciała "uniknąć naciągania fabuły", to dlaczego tworzyli dodatek do Gothic 3? Jeżeli zależało im na fanach jak to wspomnieliście, to dlaczego nie chcieli wydawać łatek do Gothic 3, tylko wyraźnie zaznaczyli, że poprawki znajdą się w dodatku?! Poza tym to nie Piranha odeszła, tylko JoWooD ją wyrzucił z racji tego, że nie chcieli poprawiać swojego produktu.

MrCzarnymen:
PB sprzedało prawa do Gothic już po zrobieniu Gothic 2 bo nie mieli funduszy na stworzenie Nocy Kruka i Gothica 3, mam nadzieję że to rozwiąże wasze problemy i nie będziecie zakładać tak wiele bezsensownych tematów, bodajże w temacie "Gothic 4- Czy kupicie?" były posty z takim samym pytaniem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej