Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Ulubiony typ broni
Eskel:
Według mnie bron dwureczna. Zadaje duze obrazenia a w rekach mistrza moze byc tak samo szybka jak jednoreczna. No i kusze.
Robben:
Ja jestem za bronią jednoręczną, bo można zadawać szybkie ciosy, dzięki czemu z grupą przeciwników nie mam problemów i na dodatek nie potrzeba dużo siły, choć broń dwuręczna też nie jest zła. Jeśli chodzi o bronie dystansowe, to nie mam ulubionego typu. ÂŁuk zadaje mniejsze obrażenia od kuszy, ale zaś szybciej strzela - kusza na odwrót. Grając, raz rozwijam ten typ broni, a raz ten, inaczej było by nudno ;).
Canis:
typ broni to w G2 (nie nocy Kruka), to broń dwuręczna, tą bronią oczywiście, święty kat albo Duże magiczne ostrze na smoki, odpowiednik Uriziela w G2. Głównie z tego względu że lepiej wyglądają niż bronie jednoręczne, a zę zazwyczaj i tak biegam z runami to szczegół, jeżeli używam broni to dwuręcznych najczęściej, chyba ze jak powiedziałem gram magiem, a tak jest najczęściej to runki. Jeśli łowcą albo paladynem to dwuręczna broń, jest lepsza, zadaje więcej obrażeń etc. w NK to broń jednoręczna, szpon beliara jako broń jednoręczna :P .
user no. 11627:
Ja najbardziej lubię się posługiwać bronią dwuręczną - ładniej wygląda a do tego zadaje duże obrażenia. Jeśli chodzi o broń dystansową to wolę łuk - dlaczego? Powód może trochę dziwny ale kusza na plecach beziego wygląda trochę dziwnie :P , a do tego jak założy jakiś miecz dwuręczny to wygląda to tak jakby kusza leżała na mieczu.Za to łuk przechodzi przez ramię i się nie "gryzie" z mieczem :P , a obrażenia zadaje prawie takie same jak kusza.
Nordale:
Broń 1h + kusza <- FTW
Imo zabójczy duet (mój ulubiony ;)). Bronie jednoręczne są bardzo szybkie, a w połączeniu z piorunem ze Szponu Beliara (only nk) z wysokim add dmg rate i mistrzostwem w 1h, staje się zabójczą bronią na bliski dystans. Kusza świetnie nadaje się do rażenia przeciwnika zanim ten do nas dojdzie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej