Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Terder
Trivet:
Tak jak wspomnieli już poprzednicy "opowiadanie" dzieli się na dwie części. "Terder 38" to w całości mowa Vatrasa, którą zapewne wysłuchałeś i spisałeś(swoją drogą nigdy tego nie słuchałem...mag troche tego teksu wypowiadał). Nie ma, więc co się na ten temat dłużej rozwodzić. "Terder 39", który jest twoją twórczą interpretacją wydarzeń ze świata Myrtany są już dużo ciekawsze. Stwierdzić muszę, że czyta mi się go troche nierówno. Niektóre zdania są dziwnie napisane(rozumiem, iż taki był twój zamiar, ale niekiedy wszyło to średnio), ale całość zachowała ten specyficzny Gothicowy klimat. Naprawde sprytnie udało ci się spisać wszystko to, co najważniejsze się działo w ciągu pobytu Bezimiennego w Górniczej Dolinie i okolicach Khorinis. Tekst wzbogacony o wydarzenia z Jarkendaru nie traci na spójności. Przyglądałem sie również z nadzieją na odnalezienie literówek, ale widać, że o wszystko starannie zadbałeś.
Tak, więc.
Ocena: 8/10
Gwiazdki: 4/5
PS. A za interpretacje tekstu się nie zabiore, gdyż sam to wszystko zrobiłeś(a szkoda, bo mogła by być przy tym fajna zabawa ).
Pozdrawiam
Triv
Sado:
--- Cytuj ---
Gwiazdki 1/5
--- Koniec cytatu ---
Uh, według mnie to opo nie zasługuje na taką ocenę, ale ja się nie mieszam. Pamiętam jak pisałeś na G. upie Boba (ÂŁowca Smoków - chyba, czy twój pamiętnik). Moż enie znam się na literaturze, ale to mi się niezmiernie podobało. użyłeś bardzo ciekawego słownictwa. Terder 38 mozna ocenić na 1,5/10 (za przepisanie). Ale jego nie wliczam, chodzi o Terder 39. Muszę ci pogratulować. To było wspaniałe, poprostu wczytywałem się w to próbując zrozumieć nie zrozumiane texty . Ocena 9-/10 Gwiazdki 5
Nawigacja
Idź do wersji pełnej