Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Co lubicie w Gothicu 2, a czego nie
Lord Hejgen:
Mnie się najbardziej podoba to że jest nowy świat , lepszy handel , są paladyni a i oczywiście czerwona latarnia i wiele innych rzeczy tego typu
lord_mud:
- Mniej wymaganych elementów zręcznościowych (wspinaczka, pływanie są w tej części tylko dodatkiem, a nie czymś wymaganym jak Gothic I np. nurkowanie do starej wieży Xardasa, wspinaczka po filarach w świątyni śniącego)
- Smoki ( walka z włóczęgami jest bardziej wymagająca i epicka )
- Brak super zbroi i oręża ostatecznego starcia ( niby są jakieś pobłogosławione i smocze bronie, ale spodziewałem się czegoś typu Uriziel, nie biorę pod uwagę Szponu, gdyż jest on tylko dodatkiem. Niby wypolerowana zbroja paladyna należała kiedyś do upadłego wojownika, a smoczą zbroje dostaliśmy po przeczytaniu książki o której nikt nie wiedział, ale pierwszy lepszy npc nosi taką samą zbroje..
-Brak lekkich pancerzy w dalszym etapie ( miłośnicy łuków, skradania, skrytobójstwa, akrobatyki itp. zawiodą się. Niby nie ma to żadnego wpływu na rozgrywkę, ale paladyn wdrapujący się na półki skalne, wygląda nieco dziwnie.
-Niemożliwe do zdobycia szaty wody i nekromanty ( no chyba jak chce używać wodnistych czarów to chce to robić w wodnistej szacie, nie?)
-Słabe miejscówy gildii (Jedynie klasztor trzyma jakąś tam formę, miasto niczym się nie wyróżnia, ale żeby farma była siedzibą mocarnych łowców gadów ?)
-Dwór Irdorath ( Chyba podwórko. Dupy nie urwało w przeciwieństwie do legowiska śniacego)
+Duży, różnorodny świat
+Dużo zadań pobocznych
+Dużo nowych umiejętności
+Dużo nowych potworów
+Zróżnicowane gildie (Zarówno pod stylu rozgrywki, wyglądem i poglądami)
+Usprawniona walka ( uniki, blokowanie i nieblokowanie się postaci. % też nie są złe)
+Jarkendar (wszystko od obozu piratów, przez kanion, po komnaty adanosa)
+Bardziej charyzmatyczny bohater ( w jedynce ograniczało się do pytań, odpowiedzi na pytania i obelg. Tutaj bohater jest bardziej skory do rozmowy, potrafi skojarzyć fakty, przeanalizować i wykorzystać. Nie daje sobą pomiatać, a raczej on pomiata innymi, potrafi wykorzystać swoją rangę, wcześniejsze dokonania, aparycję do swoich celów, niekoniecznie tych szlachetnych)
Hmm co jeszcze?
arni1552:
Lubie Za zaje... fabułe i 3 drogi
Nielubie tego że bez dodatku h... (ja nie mam :( )
Talia:
Wielkość i zróżnicowanie świata gry, wiele postaci niezależnych spora ilość zadań pobocznych rysująca ciekawą fabułę miasta i całej wyspy, wiele smaczków (typu list Saturasa itp.) wystrój i nastrój Górniczej doliny po upadku bariery. Co mi się nie podoba? Ciężko mi powiedzieć, może ta czystość schematu, albo łowca, albo paladyn albo mag ognia, brak tu różnorodności jak na przykład w Gothicu I gdzie mogliśmy zostać magami ognia, potem wody a na końcu nekromantą, albo magiem wody i wtedy nekromantą itd. większe możliwości wyboru pod takim względem, zróżnicowania fabularnego.
xNoZoMi:
Mi oczywiście sama fabułą ,tej zaje... gry.Tylko dla mnie wciąż ta gra jest za krótka :D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej