Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Paladyni a Najemnicy

<< < (13/35) > >>

Robben:
W paladynach mi się nie podoba to, że kiedy jeszcze nie dołączamy do żadnej gildi, to paladyni są trochę chamscy i niezbyt rozmowni. Pytamy np. któregoś paladyna ,,Co słychać'', a ten odpowiada ,,Jeśli nie masz nic więcej do powiedzenia, to spadaj prostaku'' :P. Pozwalają straży miejskiej zabierać zbyt wielki dobytek od farmerów, a nie powinni do tego dopuszczać.  W smoki w ogóle nie wierzą, a kiedy już się dowiadują, to nawet nie chcą za bardzo pomagać. Dla Garonda liczy się bardziej ruda i nie można liczyć na jego pomoc. Jedynie Orik nam pomaga w tej sprawie. W ogóle za paladynami nie przepadam, choć niektórzy są w porządku.

Najemników bardziej lubię, ale nie wszyscy są w porządku. Raoul, to cwaniak, który woli Sylvia niż Lee, a później się na nas obraża, jak go do bijemy, choć to on do tego doprowadza. Bulko, to pupilek Sylvia i wstrętny wieprz, który myśli, że usługiwanie mu wyjdzie na dobre. Sylvio jest najgorszym śmieciem, który spiskuje przeciwko Lee, a po pokonaniu lodowego smoka, razem z Bulkiem chce nas załatwić. Sylvio mi trochę przypomina Gomeza - podobny ma charakterek.

Biblu$:
Za co lubię paladynów :
- Za ich postawę do życia tj. ochrona obywateli i miasta
- oczywiście za zbroje ( jej wyglad i statystyki )
- za ich wiare lubie inosa
- podobała mi sie 1 misja ktora zlecił Uthar aby oczyścili ze zła kapliczki

Za co ich nielubię? :
- Denerwuje mnie to ze tak pier**** na najazd orków i smoków a przeciez caly zamek i khorinis moglo by spokojnie z placem w odbycie zniszczyć cała ta górniczą doline !
- Za prosto się nimi gre przechodzi i to jest duzy -     niema się frajady z gry moim zdaniem

Za co lubię najemników?:
- W sumie za nic ..... jedynie to moze za zbroje lowcow smokow

Za co nielubię najemnikow?:
- za ich styl zycia
- cfaniactwo
- za wszystko nielubie ich poprostu

Wiem ze nie na temat ale ogólnie jestem zwolennikiem magów lubie nimi grac , postac do których mam szacunek bo tak naprawde mag vs paladyn to mag weznie paladyna na hita

Crayer:
To zależy od punktu widzenia. Atak na miasto przez Najemników zakończyłby się ich klęską. Za to atak Paladynów na farmę byłby nierozstrzygnięty. Gdyby Paladyni zaatakowaliby ze wszystkich stron Najemnicy zostaliby pokonani. Przewagę Najemnikom daje znajomość terenu. Część na pewno uciekłaby z pola bitwy. Najemnikom na pomoc ruszyłby taki Pepe z owcami, a Paladynom Straż Miejska, bardziej waleczni mieszkańcy i możliwe że taki Mag Ognia. Paladyni mają świetne pancerze, runy i trening a Najemnicy najlepszą broń i niektórzy czystą determinację. Niestety tej walki tak prędko by nie było. Jeśli Paladyni pokonaliby Najemników i farmerów kto by uprawiał ziemię? Najemnicy za to napadaliby na wędrownych kupców. Miasto zaczęłoby głodować. Ale odpowiem na pytanie gdyby taka walka miała dojść. Wygraliby Paladyni z ogromnymi stratami.

Azariel:
Paladyni
minusy
-są nadęci
-wyzyskują farmerów
-uważają się za niewiadomo kogo
-niby pomagają miastu,ale tego za bardzo nie zauważyłem
-wszyscy niby tacy szlachetni a kto skonfiskował Matteo podwórko
-przypisują sobie nasze zasługi
plusy
+jednak dobrzy z nich wojownicy
+nie popddają się łatwo np.Garond który broni zamku
+jeśli dostaną rozkaz to go wykonują
Najemnicy
minusy
-niektórzy są chamscy
-jeden wyzyskuje słabszych(Sentenza)
-palą bagienne
-nie da się ich opanowac
plusy
+mamy tam kumpli
+palą bagienne
+są wolni
+umieją dobrze walczyc

Roger:
Wole najemnikow to maja dobre zbroje, bronie tez niezle, mamy tam kumpli, jest Lee i Wilk, dobrze walcza, jest ich dosc duzo i jednak sa troche bardziej mili dla farmerow bo NIE WYZYSKUJA ICH TYLKO CHRONIA PRZED STRAZNIKAMI, A JAK PLACA CZYNSZ TO KARMIA I TEZ CHRONIA

Bo co moze paladyni stoja na farmach i chronia przed potwormai albo poszukiwaczami?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej