Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Paladyni a Najemnicy

<< < (4/35) > >>

Khaleb:
Najwięcej mojego szacunku zaskarbili sobie paladyni. Ale tylko i wyłącznie z czystej sympatii do rycerzy zakutych w potężne zbroje i ogromne miecze. Każdy paladyn musiał zachować czystość, w każdej sytuacji musiał kierować się honorem i wiarą. Ci szlachetni rycerze dawali przykład innym, jak żyć przykłanie i zgodnie z wiarą w Innosa. Nikt nie był tak wierny swojej religii jak oni.

A najemnicy to taka typowa chołota, z której tylko pojedyncze osoby wyróżniały się honorem i dobrym zachowaniem.

Sado:
Paladyni:

Lubię:

- super wygląda zbroja paladyna, no i dużo broni, a nie będąc paladynem się jej nie dostaje
- Niektórzy z nich mają ludzi za równych sobie i pomagają im
- Tylko oni mogą posiadać "legalny" błogosławiony magiczny miecz
- Chronią innych i walczą w imię swego boga

Nie lubię:
- super przemądrzali (np Lothar)
- jak coś trzebha zrobić to Bezi, a jak on to już zrobił to niby że to oni

Najemnicy

Lubię:

- Ciekawe zadania zlecają
- Jest u nich demokratyczny system
- Starzy koledzy z koloni
- Nikt ci nie rozkazuje co masz robic (no może niekiedy)

Nie lubię:

- Ci to dopiero przemądrzali - Sentenza, Bulko, fester i Raul - tych najbardziej nie lubię
- Taki np. Dar to okrada swoich

To na tyle

Wrath:
Paladyni:
    Lubię ich bo

1,Są honorowi.
2.Walczą w imię Innosa.
3.Mają fajną zbroję i miecz.:)
          Nie lubię ich bo
1.Zarozumiałość
2. Wszystkie czyny Beziego przypisują sobie.

Najemnicy:
        Lubię ich bo
1.Mają fajny styl życia.
2.Kumple z koloni.
3.Panuje u nich fajna atmosfera.
                Nie lubię ich bo
1.Byli kryminalistami.
2.Nie są honorowi.
3.straszne kozaki.

Po rozrachunku wychodzi na paladynów nie muszę mówić czemu bo przed  chwilą o tym pisałem.

Visor:
Paladyni - No cóż jak dla mnie plusem u nich jest to że służą królowi  . Oprócz tego lubię w nich między innymi "rytuał" konsekracji miecza dzięki czemu ich bronie są naprawdę potężne i wyjątkowe. Niestety jak dla mnie są baardzo przemądrzali i zbyt pewni siebie. Przybyli po rudę, ale mogliby przy okazji wprowadzić spokój poza górniczą doliną.

Najemnicy - Zdecydowanie moi faworyci  . Podoba mi się w nich to jak żyją. Taka "samowolka". Bardzo przypadły mi do gustu ich pancerze oraz miejsce gdzie przebywają. W grach zawsze wolałem takie wsi niż miasta. No i rzecz jasna jest też możliwość nauki wykuwania potężnych mieczy (w drugim rozdziale można nauczyć się wykuwać miecz z 40 obrażeń). Lecz i oni mają swoje minusy między innymi podział który u nich występuje. Rozdzielenie się najemników na stronę Sylvio i Lee osłabiło ich i przy okazji wprowadza wojnę domową. No do tego wszystkiego dochodzi jeszcze Raoul.

ryz:
Palladyni Plusy:

Mamy styczność z nimi na samym początku gry(wiele osób właśnie dlatego do nich dołancza).
Więcej plusów nieudało mi się znaleść  .

Palladyni są zarozumiali!I wierzą w Innosa mojego znienawidzonego boga  !!  
Plusów najemników niewymienie bo by było masa czytania  . praktycznie wszystko u nich mi się podoba!!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej